Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Kino Świat

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Kino Świat
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,598
Reputacja: 722

04-09-2016, 09:16
Zapewne podzieli los Moje córki krowy, który też sporo luda do kin przyciągnął, a o wydaniu BD ani widu ani słychu. Działanie na własną szkodę ? Tak to wygląda...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 294
Reputacja: 10

04-09-2016, 10:10
Dokładnie o tym samym myślałem xD Czemu nie wydadzą "Planety" jak taki hajp był...

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

04-09-2016, 11:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2016, 19:09 przez accept2.)
(04-09-2016, 09:16)misfit napisał(a):  Zapewne podzieli los Moje córki krowy, który też sporo luda do kin przyciągnął, a o wydaniu BD ani widu ani słychu. Działanie na własną szkodę ? Tak to wygląda...

Jeśli film jest średni a w kinie było dużo ludzi to mała ilość go jeszcze kupi i wydanie dvd/blu się nie opłaca
Jeśli wydadzą dvd tylko, kupią go ludzie co mają odtwarzacze dvd i blu i pamiętajcie, że rynek dvd jeszcze ma więcej procent zbytu niż blu.

Ekonomicznie filmu polskiego ŚREDNIEGO (słabego) co było dużo ludzi w kinie się nie opłaca wydać w 2 formatach. Ja wiem, że z waszej strony to wygląda inaczej ale wiem co piszę.

Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 339
Reputacja: 15

04-09-2016, 11:32
Zważając jeszcze, że zdecydowana większość nielicznych polskich pełnometrażówek wydanych na BD ma w takiej opcji taką samą bazę dodatków specjalnych, co ich wersje DVD (sceny usunięte, reportaże o realizacji, ewentualnie komentarze twórców).
Ale cóż, myślałem, że Planeta singli będzie dostępna i na DVD, i na Blu-ray, jak Listy do M. 2, z tym że Kino Świat objęło zeszłoroczny świąteczny przebój polskich kin dystrybucją wyłącznie kinową, a w sklepach film ten pojawił się dzięki uprzejmości Filmostrady.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,598
Reputacja: 722

04-09-2016, 11:53
Planeta Singli - blisko 2 mln widzów - średnia ocen na filmweb 7.6. - zapowiedź tylko DVD.
Moje córki krowy - ~750 tys. widzów - średnia ocen na filmweb 7.0 - wyszedł tylko na DVD.
Na Granicy - 90 tys. widzów - średnia ocen na filmweb 5.9 - wyjdzie na BD i DVD.
Nieracjonalny mężczyzna - 200 tys. widzów - średnia ocen na filmweb 6.1 - wyszedł na BD i DVD.

Racjonalnie tego nie ogarniam, ale mniejsza z tym... Smile

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 294

04-09-2016, 12:04
Woody Allen wychodzi bo to Woody Allen, i w sumie niech tak zostanie, czasem zrobi coś lepszego, czasem coś gorszego, ale warto, żeby cała filmografia (możliwie bez dziur, przynajmniej z nowych filmów) była na jednym nośniku dostępna. Ale co do reszty się zgadzam, Planeta Singli / Na granicy to ciekawy paradoks. Big Grin

Odpowiedz
Offline robsonm1978
Stały bywalec
Liczba postów: 382
Reputacja: 6

04-09-2016, 12:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2016, 12:12 przez robsonm1978.)
Nigdy nie kupilem i nie mam zamiaru kupować polskich , debilnych komedii romantycznych.Dla mnie mogą tego wcale nie wydawać na DVD , a tym bardziej szkoda nośnika Bluray.Ale na granicy chętnie obejrze.

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec

04-09-2016, 19:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2016, 19:05 przez accept2.)
(04-09-2016, 11:53)misfit napisał(a):  Planeta Singli - blisko 2 mln widzów - średnia ocen na filmweb 7.6. - zapowiedź tylko DVD.
Moje córki krowy - ~750 tys. widzów - średnia ocen na filmweb 7.0 - wyszedł tylko na DVD.
Na Granicy - 90 tys. widzów - średnia ocen na filmweb 5.9 - wyjdzie na BD i DVD.
Nieracjonalny mężczyzna - 200 tys. widzów  - średnia ocen na filmweb 6.1 - wyszedł na BD i DVD.

Racjonalnie tego nie ogarniam, ale mniejsza z tym... Smile

już tłumaczyłem powyżej. Im więcej ludzi w kinie było nie będzie (przynajmniej teraz są takie trendy u nas) wydań blu większości tytułów. Będą wyjątki ale tak zwanie badanie rynku.
I kolega powyżej wytłumaczył również Smile

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 116

04-09-2016, 19:53
Pisałeś o filmach słabych z wysoką frekwencją z czym bym się zgodził. @misfit jednak pokazał, że mimo wysokiej frekwencji to całkiem dobre filmy nie dostały wydań BD. Co już się mija z tą teorią. Byłem zainteresowany "Planetą Singli" na BD, a o "Na granicy" pierwsze słyszę i oceny wskazują, że nic mnie nie ominęło. Jakkolwiek zapewne nie jestem typowym odbiorcą, i ich strategia jest właściwa. Prędzej bym jednak uwierzył, że ktoś uznał Bieszczady bardziej wartymi wysokiej rozdzielczości niż typowo miejsko-domowe ujęcia "Planety singli".

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec

05-09-2016, 11:08
tak czy owak jesteśmy w tyle. Uważam, że w obecnym czasie każdy nowy film powinien wyjść w 2 formatach. Dobrze, że wchodzi jeszcze Uhd K4 bo inaczej fizyczne media powoli by zanikały.

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku