Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Kirek - kolekcja

Strony (23): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 23 Dalej »

Opcje tematu
Kirek - kolekcja
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

23-11-2020, 13:42
Mogłyby się wytwórnie postarać i wszystko wydać na UHD Smile
Z mojej perspektywy najlepiej jakby zaczęli od tytułów których w ogóle nie ma z PL, później "Lolita" i "Barry London" ponieważ mają obraz nieanamorficzny a następnie cała reszta Smile
"Doktor Strangelove..." już jest na UHD i to z polskimi napisami ale na razie dostępny tylko w pakiecie "Columbia Classics Collection: Volume 1". Można kupić oddzielnie na ebay.com przypuszczalnie od osób dzielących pakiet ale liczę na to, że Sony wcześniej czy później ogłosi wydanie tego tytułu pojedynczo.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 911
Reputacja: 55

23-11-2020, 15:27
(23-11-2020, 13:42)Kirek napisał(a):  Z mojej perspektywy najlepiej jakby zaczęli od tytułów których w ogóle nie ma z PL, później "Lolita" i "Barry London" ponieważ mają obraz nieanamorficzny a następnie cała reszta
Dokładnie! Barry Lyndon w UHD z HDR, to byłaby miazgaSmile

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

25-11-2020, 17:17
Post ten chciałem opublikować dopiero po zakupie wszystkich trzech OST ale niestety 'Dawn of the Planet of the Apes' na CD od kiedy zainteresowałem się jego zakupem, jest nieosiągalny w cenie którą jestem w stanie zapłacić i nic nie zapowiada aby miało się to zmienić.

PLANETA MAŁP
Nigdy nie byłem fanem wcześniejszych ekranizacji, nawet za dzieciaka. Wynikało to ze sztuczności wyglądu małpich bohaterów. Polarny niedźwiedź, z którym można było sobie zrobić zdjęcie w Zakopanym wydawał mi się bardziej naturalny niż te małpy Wink. Tak więc nie nastawiałem się jakoś specjalnie na nową odsłonę. Gdy ukazała się 'Geneza planety małp' to obejrzałem ją dopiero gdy zaczęła funkcjonować w TV i dobrze, że się zdecydowałem ponieważ bardzo spodobała mi się przedstawiona historia.

2011 Geneza planety małp (Rise of the Planet of the Apes) [BD L+N]
2014 Ewolucja planety małp (Dawn of the Planet of the Apes) [BD(3D)+BD(2D) L+N]
2017 Wojna o planetę małp (War for the Planet of the Apes) [UHD+BD L+N]

[Obrazek: thumb-lg-117-geneza-planety-malp.jpg] [Obrazek: thumb-lg-312-ewolucja-planety-malp-3d.png]  [Obrazek: thumb-lg-176358-wojna-o-planete-malp.jpg]  [Obrazek: thumb-87066-wopm_bd.jpg]
[kliknij w okładkę lub płytę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania]
Płyta BD z "Wojna o planetę małp" pochodzi z polskiego wydania i została dołączona dla dodatków z PL

Rozszerzeniem kolekcji są ścieżki dźwiękowe wydane na CD: "Rise of the Planet of the Apes" i "War for the Planet of the Apes"

[Obrazek: 71z3w8bbpXL._AC_UY218_.jpg] [Obrazek: 71Xd+LkWEhL._AC_UY218_.jpg]
[kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania]

Ulubiony film: "Geneza planety małp".
Zostałem kupiony pomysłem na przedstawienie początków.
Najmniej lubiany film: "Ewolucja planety małp".
Wątki z wewnętrzną rywalizacją wypadają trochę słabiej niż konflikt rasowy a po za tym, któryś z filmów trzeba było tutaj wpisać Smile
Najładniejsze/ciekawsze wydanie: "Wojna o planetę małp".
Za format Ultra HD

Tematy na forum i recenzje na stronie głównej:
O wydaniach: Planeta Małp - Seria | Wojna o planetę małp - recenzja filmu i wydania Blu-ray [2D, opakowanie plastikowe]
O filmach: Planeta Małp - Seria
O soundtrackach: Michael Giacchino „War for the Planet of the Apes” (2017) - recenzja soundtracku [CD] | Michael Giacchino „War for the Planet of the Apes” (2017) - recenzja soundtracku [VINYL]

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

25-11-2020, 17:52
(25-11-2020, 17:17)Kirek napisał(a):  Nigdy nie byłem fanem wcześniejszych ekranizacji, nawet za dzieciaka. Wynikało to ze sztuczności wyglądu małpich bohaterów.
Przyznam się szczerze, zdziwiła mnie ta opinia. Jak dla mnie pierwsza "Planeta małp" Schaffnera, z 1968 najlepsza ze wszystkich. Muzyka, montaż, zdjęcia (patrz scena na polu kukurydzy, gdzie astronauci po raz pierwszy spotykają małpy) bardzo sugestywne. Efekty wizualne i kostiumy adekwatne do możliwości w tamtych latach. Ale klimat nie do pobicia. Nawet nie przeszkadza mi to, że Charlton Heston gra nieco teatralnie. Z najnowszej trylogii, zgadzam się, "Geneza..." najlepsza. Natomiast najmniej podobała mi się ostatnia cześć.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

25-11-2020, 18:28
Problem w tym, że jak pierwszy raz trafiałem na film z tej serii to byłem gówniarzem. Strona wizualna mnie odrzuciła, społeczna i inne zagadnienia pewnie jeszcze do mnie nie docierały. Nawet nie pamiętam który to mógł być film i bardzo prawdopodobne, że nie obejrzałem go w całości. W każdym razie efekt był taki, że nie dałem tej serii drugiej szansy aż do ostatniej odsłony. Teraz oglądając dodatki bardzo spodobały mi się wszelkie zabawy z nawiązaniami do starych filmów ale ostatecznie stwierdziłem, że raczej ich nie będę oglądał. Oczywiście może kiedyś to się zmieni i rozszerzę kolekcję ale na chwilę obecną nie zapowiada się Wink.
Podsumowując, w zacytowanym fragmencie niefortunnie się wyraziłem. Powinno być raczej "Wcześniejsze ekranizacje próbowałem oglądać za dzieciaka, jednak sztuczność wyglądu małpich bohaterów tak mnie zraziła, że nigdy nie dałem im drugiej szansy" Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

25-11-2020, 19:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2020, 19:14 przez Gieferg.)
Cytat:"Geneza..." najlepsza. Natomiast najmniej podobała mi się ostatnia cześć.

Mam tak samo. Przy czym ostatnią uważam wręcz za dużo słabszą od dwóch pierwszych (ale widziałem tylko raz więc niebawem dam jej drugą szansę).
W kinie byłem tylko na dwójce (do czego zachęciła mnie jedynka), do trójki nic mnie nie zachęcało, więc obejrzałem dopiero jak Blu znalazłem w promocji za 20 zeta. W ogóle z cenami przy tej serii miałem szczęście - 20 za jedynkę, 20 za trójkę, 3 za dwójkę + 7 za jej wysyłkę Big Grin

FIlm z Hestonem mi się podobał, ale widziałem go tylko raz i daaawno temu, nie jestem nawet w stanie powiedzieć w jakim byłem wtedy wieku. Kolejnych filmów z serii (także rimejku wg Burtona) już nie widziałem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

25-11-2020, 19:54
Ja kupiłem sobie to wydanie:
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/159259
jakieś 3 lata temu. Cena jest dalej całkiem atrakcyjna. Są polskie napisy.

(25-11-2020, 19:13)Gieferg napisał(a):  (także rimejku wg Burtona) już nie widziałem.
Byłem na nim w kinie i przyznam, że był wtedy odrobinę rozczarowujący (no, ostatnie powiedzmy 15 minut). Oglądany ponownie w domu, z czasem zyskał w moich oczach. Bardzo dobre wrażenie robią kostiumy i charakteryzacja. Aktorzy mają silikonowe maski na twarzach, ale całość jest tak świetnie przygotowana, że mogą "grać" mimiką twarzy. A "aktorstwo" małp jest tu całkiem przyzwoite. Mamy Helene Bonham Carter, Tima Rotha, Paula Giamatti i Michaela Clarke Duncana. Pojawia się nawet Charlton Heston w epizodycznej roli. Ten remake bije na głowę trzecią część z ostatniej trylogii...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

25-11-2020, 20:31
Dzięki za przypomnienie będę niedługo zamawiał brakującą część z pl
https://www.film-game.cz/planeta-opic-2001-blu-ray--0930973.html?utm_source=heureka

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

26-11-2020, 22:57
Aktualizacja kolekcji Krzysztof Kieślowski (#78).

Było: [Obrazek: thumb-300x300-84378-shortkilling_front.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-55773-asfal_front.jpg]
Jest: [Obrazek: thumb-lg-2545551-krotki-film-o-zabijaniu.jpg] [Obrazek: thumb-lg-2545550-krotki-film-o-milosci.jpg]

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

20-12-2020, 02:12
Remont generalny kolekcji Mad Max (#48)

Było: [Obrazek: thumb-lg-80530-mad-max.jpg]  [Obrazek: thumb-lg-96015-mad-max-2-wojownik-szos.jpg] [Obrazek: thumb-lg-80226-mad-max-pod-kopula-gromu.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-74046-madmax4_front.jpg]
Jest: [Obrazek: thumb-lg-137696-mad-max-kolekcja-wysokooktanowa.jpg]

Co zyskałem:
  1. Filmy dokumentalne:
    • The Madness of Max" - o produkcji filmu "Mad Max" - 150 minut (DVD N)
    • "Road War" - o produkcji "Mad Max 2 - Wojownik szos"  - 49 minut (BD N)
  2. "Mad Max: Na drodze gniewu" - wersja black & chrome
Co straciłem:
  1. "Mad Max: Na drodze gniewu" - wersja 3D
  2. steelbooki

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku