24-04-2017, 16:14
A dziękuję, też mi się podoba
Kirek - kolekcja
|
24-04-2017, 18:41
Nie wiem. W momencie gdy dowiedziałem się, że wydanie na DVD również posiada tylko napisy, straciłem nim zainteresowanie i nastawiłem się na kupno BD. Swój egzemplarz kupiłem w Saturnie za 29,99 PLN (z wliczoną wysyłką do warszawskiego salonu).
24-04-2017, 21:02
(24-04-2017, 19:36)Filmożerca Alan napisał(a): To chyba będę miał pierwszego BD. DvD nie idzie dostać nawet na allegroWeź się nie wygłupiaj i nie wyłamuj z szeregu. Tylko kupuj http://allegro.pl/przygody-barona-munchausena-williams-gilliam-i6790157916.html
28-04-2017, 18:09
Aktualizacja kolekcji Oliver Stone (filmy fabularne) i Darren Aronofsky o dodatki w postaci soundtracków na CD do filmów "Aleksander" i "Czarny łabędź" [klikając w okładkę przejdziecie do strony ze specyfikacją płyt]
02-05-2017, 11:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 11:26 przez Kirek.
Powód edycji: aktualizacja linku do zdjęć
)
Można powiedzieć, że kolekcjonowanie filmów mi się spodobało więc wprowadziłem nowy typ zbiorów - TEMATYCZNE OTWARTE czyli nie kupuję wszystkiego z danej tematyki a tylko to co mi się podoba. Będą to tematy dość ogólne a ja będę do nich wrzucał tytuły, które nie kwalifikują się do wcześniejszych zbiorów czyli trochę taki pomysł jak pochwalić się pozostałymi kupionymi filmami . Pierwszy taki temat to mini zbiór i raczej już się nie powiększy ponieważ nie jestem zbytnio fanem takiego kina a zakupione tytuły to w 2/3 wycieczka sentymentalna. KINO KOPANE 1973 Wejście smoka (Enter the Dragon) reż. Robert Clouse Jeden z dwóch filmów, na który nie zostałem wpuszczony do kina ze względu na wiek (byłem jeszcze w podstawówce). No i ta cała otoczka związana z filmem. Punkty ksero chyba większy utarg miały ze sprzedaży kserówek z różnych zagranicznych gazet ze zdjęciami Bruce Lee niż z podstawowej swojej działalności, w klasie co drugi miał zeszyt z powklejanymi zdjęciami i pełno siniaków od ćwiczeń z nunczako 1988 Krwawy sport (Bloodsport) reż. Newt Arnold To z kolei początki przygody z VHS i grupowe spotkania u osób, które już posiadały odtwarzacz oraz pierwszy film z Jean-Claude Van Damme, który może nie hipnotyzował już tak jak Bruce Lee ale wypadał przekonująco. 2004 Dom latających sztyletów (Shi Mian Mai Fu) reż. Yimou Zhang To już czasy kiedy seansy filmów z pod znaku kina kopanego omijałem a tym bardziej produkcje azjatyckie gdzie bohaterowie potrafią robić cuda jak amerykańscy superbohaterowie i nie potrzebują do tego specjalnego stroju. Seans przypadkowy w TV i zonk zostałem kupiony. Muzyka oraz plastyka obrazu są rewelacyjne i z przyjemnością wracam do tego filmu. [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania] Rozszerzeniem kolekcji jest soundtrack na CD do 'Dom latających sztyletów'. [klikając w okładkę przejdziecie do informacji o wydaniu]
06-05-2017, 09:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2024, 15:22 przez Kirek.
Powód edycji: poprawa linków do okładek
)
KRZYSZTOF KIEŚLOWSKI FILMY FABULARNE 1973 Przejście podziemne [BD] i [DVD] 1975 Personel [BD] i [DVD] 1976 Blizna [BD] 1976 Spokój [BD] i [DVD] 1979 Amator [BD] 1981 Krótki dzień pracy [BD] i [DVD] 1981 Przypadek [BD] 1984 Bez końca [BD] 1988 Krótki film o zabijaniu - Kinowa wersja filmu [BD] 1988 Krótki film o miłości - Kinowa wersja filmu [BD] 1988 Dekalog [5xBD + 5xDVD] 1991 Podwójne życie Weroniki (La Double vie de Veronique) [DVD L+N] 1993 Trzy kolory. Niebieski (Trois Couleurs. Bleu) [DVD L+N] 1993 Trzy kolory. Biały (Trois Couleurs. Blanc) [DVD L+N] 1994 Trzy kolory. Czerwony (Trois Couleurs. Rouge) [DVD L+N] [klik w okładkę=szczegóły wydania] "Przejście podziemne", "Personel", "Spokój" i "Krótki dzień pracy" są częścią wydania "Dekalog and other television works" (BD i DVD). Wydanie "Cinema of Conflict" zawiera filmy: TEATR TELEWIZJI 1972 Szach królowi - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie posiada wydania DVD/BD 1972 Pozwolenie na odstrzał - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie posiada wydania DVD/BD 1976 Dwoje na huśtawce - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie posiada wydania DVD/BD 1979 Kartoteka [DVD] [klik w okładkę=szczegóły wydania] FILMY DOKUMENTALNE 1966 Urząd (etiuda szkolna) [DVD] 1966 Tramwaj (etiuda szkolna) [BD] 1967 Koncert życzeń (etiuda szkolna) [BD] 1968 Zdjęcie - brak w kolekcji: Przypuszczalnie dostępne tylko w wydaniu "Kieślowski - antologia filmowa" 1969 Z miasta Łodzi [DVD] 1970 Fabryka [DVD] 1970 Byłem żołnierzem [DVD] 1971 Przed rajdem [DVD] 1972 Robotnicy 1971: Nic o nas bez nas [DVD] 1972 Refren [DVD] 1972 Podstawy BHP w kopalni miedzi - brak w kolekcji: Przypuszczalnie dostępne tylko w wydaniu "Kieślowski - antologia filmowa" 1972 Między Wrocławiem a Zieloną Górą - brak w kolekcji: Przypuszczalnie dostępne tylko w wydaniu "Kieślowski - antologia filmowa" 1972 Gospodarze - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie posiada wydania DVD/BD 1973 Murarz [DVD] 1973 Prześwietlenie [DVD] 1974 Pierwsza miłość [BD] i [DVD] 1975 Życiorys [DVD] 1975 Legenda - brak w kolekcji: Przypuszczalnie dostępne tylko w wydaniu "Kieślowski - antologia filmowa" 1976 Nie wiem [DVD] 1976 Klaps [DVD] 1977 Z punktu widzenia nocnego portiera [BD] i [DVD] 1977 Szpital [DVD] 1978 Siedem kobiet w różnym wieku [DVD] 1980 Gadające głowy [DVD] i [BD] 1980 Dworzec [DVD] 1988 Siedem dni tygodnia - Warszawa - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie posiada wydania DVD/BD [klik w okładkę=szczegóły wydania] W ramach powyższego wydania znajdują się tytuły: "Z miasta Łodzi", "Fabryka", "Byłem żołnierzem", "Przed rajdem", "Robotnicy 1971: Nic o nas bez nas", "Refren", "Murarz", "Prześwietlenie", "Życiorys", "Nie wiem", "Klaps", "Z punktu widzenia nocnego portiera", "Szpital", "Siedem kobiet w różnym wieku", "Gadające głowy" i "Dworzec". "Z punktu widzenia nocnego portiera" występuje również jako dodatek do wydania z filmem "Krótki film o zabijaniu". "Gadające głowy" występuje również jako dodatek do wydania z filmem "Amator". Etiuda szkolna "Urząd" występuje jako dodatek do wydania z filmem "Bez końca". Etiuda szkolna "Tramwaj" występuje jako dodatek do wydania z filmem "Krótki film o miłości". Etiuda szkolna "Koncert życzeń" występuje jako dodatek do wydania z filmem "Blizna". "Pierwsza miłość" występuje w wydaniu "Dekalog and other television works" na BD i DVD. Rozszerzeniem kolekcji są: 1. Filmy dokumentalne o Krzysztofie Kieślowskim a) 'Im so, so...' (1995) - dołączony do wydania 'Podwójne życie Weroniki' b) 'Still Alive' (2007) [BD + DVD] - dołączony do wydania 'Dekalog and other television works' 2. Książki o Krzysztofie Kieślowskim a) "O sobie" Krzysztof Kieślowski b) "Kieślowski po latach. W zwierciadle opinii i wspomnień" c) "Kieślowski.Zbliżenie" Katarzyna Surmiak-Domańska 3. OST na CD do których muzykę tworzył Zbigniew Preisner a) "Dekalog" b) "Podwójne życie Weroniki" c) 'Trzy kolory: Niebieski, Biały, Czerwony' 3xCD [klik w okładkę=szczegóły wydania] Ulubiony film fabularny: "Dekalog" traktowany jako całość lub "Amator" jeżeli patrzeć przez pryzmat pojedynczych filmów. Ulubiony film dokumentalny: "Życiorys" Najmniej lubiany film fabularny: "Krótki dzień pracy". Trudna decyzja. Każdy tytuł ma w sobie to coś i wpisując go tutaj mam wrażenie, że robię mu krzywdę Najmniej lubiany film dokumentalny: "Klaps". Sympatyczna impresja ale nie wnosząca za dużo do dorobku reżysera. Najładniejsze/Najciekawsze wydanie: "Dekalog and other television works" Jeżeli znacie jakieś inne ciekawsze wydania filmów Krzysztofa Kieślowskiego, które mógłbym dołączyć do kolekcji to dajcie znać. Ja wiem o istnieniu: "Kieślowski - antologia filmowa" - zawiera między innymi filmy dokumentalne "Zdjęcie", "Podstawy BHP w kopalni miedzi", "Między Wrocławiem a Zieloną Górą" i "Legenda". Cena za wydanie kosmiczna a brakuje mi tylko tych kilku dokumentów więc odpuszczam to wydanie. Tematy na forum o wydaniach: "Przypadek" | "Bez końca" | "Dekalog" | "Krótki film o zabijaniu", "Krótki film o miłości", "Blizna", "Bez końca" i "Przypadek" ramach wydań z okazji 50. lat Studia Tor
26-05-2017, 16:39
W ramach przygotowań do oglądania 3 sezonu "Twin Peaks" oprócz przypomnienia sobie poprzednich sezonów i "Ogniu kracz ze mną" postanowiłem przeczytać "Sekrety Twin Peaks" Marka Frosta.
29-05-2017, 13:05
Kolejna aktualizacja bez filmów. Tym razem dodatki do kolekcji David Cronenberg w postaci CD z soundtrackami do filmów "Nierozłączni", "Nagi Lunch" i "Crash". [klikając w okładkę przejdziecie do strony ze specyfikacją płyt] Są to wydania zremasterowane dłuższe od pierwszych wydań o kilkanaście minut, opakowane w ładne digipacki. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |