02-05-2017, 11:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2025, 07:47 przez Kirek.
Powód edycji: aktualizacja kolekcji
)
Można powiedzieć, że kolekcjonowanie filmów mi się spodobało więc wprowadziłem nowy typ zbiorów - TEMATYCZNE OTWARTE czyli nie kupuję wszystkiego z danej tematyki a tylko to co mi się podoba. Będą to tematy dość ogólne a ja będę do nich wrzucał tytuły, które nie kwalifikują się do wcześniejszych zbiorów czyli trochę taki pomysł jak pochwalić się pozostałymi kupionymi filmami
. Pierwszy taki temat to mini zbiór i raczej już się nie powiększy ponieważ nie jestem zbytnio fanem takiego kina a zakupione tytuły to w 2/3 wycieczka sentymentalna.
KINO KOPANE
1973 Wejście smoka (Enter the Dragon) reż. Robert Clouse [UHD brak PL]
Jeden z dwóch filmów, na który nie zostałem wpuszczony do kina ze względu na wiek (byłem jeszcze w podstawówce). No i ta cała otoczka związana z filmem. Punkty ksero chyba większy utarg miały ze sprzedaży kserówek z różnych zagranicznych gazet ze zdjęciami Bruce Lee niż z podstawowej swojej działalności, w klasie co drugi miał zeszyt z powklejanymi zdjęciami i pełno siniaków od ćwiczeń z nunczako
1988 Krwawy sport (Bloodsport) reż. Newt Arnold [UHD brak PL]
To z kolei początki przygody z VHS i grupowe spotkania u osób, które już posiadały odtwarzacz oraz pierwszy film z Jean-Claude Van Damme, który może nie hipnotyzował już tak jak Bruce Lee ale wypadał przekonująco.
2004 Dom latających sztyletów (Shi Mian Mai Fu) reż. Yimou Zhang [BD L+N]
To już czasy kiedy seansy filmów z pod znaku kina kopanego omijałem a tym bardziej produkcje azjatyckie gdzie bohaterowie potrafią robić cuda jak amerykańscy superbohaterowie i nie potrzebują do tego specjalnego stroju. Seans przypadkowy w TV i zonk zostałem kupiony. Muzyka oraz plastyka obrazu są rewelacyjne i z przyjemnością wracam do tego filmu.
![[Obrazek: thumb-lg-69316-dom-latajacych-sztyletow.jpg]](https://filmozercy.com/filmoskop/uploads/covers/thumb-lg-69316-dom-latajacych-sztyletow.jpg)
[kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania]
Rozszerzeniem kolekcji jest soundtrack na CD do 'Dom latających sztyletów'.
![[Obrazek: 61rQxBAGmcL._AC_US218_.jpg]](https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/61rQxBAGmcL._AC_US218_.jpg)
[klikając w okładkę przejdziecie do informacji o wydaniu]
Tematy na forum o wydaniach: Bruce Lee | Krwawy sport (Bloodsport)
. Pierwszy taki temat to mini zbiór i raczej już się nie powiększy ponieważ nie jestem zbytnio fanem takiego kina a zakupione tytuły to w 2/3 wycieczka sentymentalna.KINO KOPANE
1973 Wejście smoka (Enter the Dragon) reż. Robert Clouse [UHD brak PL]
Jeden z dwóch filmów, na który nie zostałem wpuszczony do kina ze względu na wiek (byłem jeszcze w podstawówce). No i ta cała otoczka związana z filmem. Punkty ksero chyba większy utarg miały ze sprzedaży kserówek z różnych zagranicznych gazet ze zdjęciami Bruce Lee niż z podstawowej swojej działalności, w klasie co drugi miał zeszyt z powklejanymi zdjęciami i pełno siniaków od ćwiczeń z nunczako

1988 Krwawy sport (Bloodsport) reż. Newt Arnold [UHD brak PL]
To z kolei początki przygody z VHS i grupowe spotkania u osób, które już posiadały odtwarzacz oraz pierwszy film z Jean-Claude Van Damme, który może nie hipnotyzował już tak jak Bruce Lee ale wypadał przekonująco.
2004 Dom latających sztyletów (Shi Mian Mai Fu) reż. Yimou Zhang [BD L+N]
To już czasy kiedy seansy filmów z pod znaku kina kopanego omijałem a tym bardziej produkcje azjatyckie gdzie bohaterowie potrafią robić cuda jak amerykańscy superbohaterowie i nie potrzebują do tego specjalnego stroju. Seans przypadkowy w TV i zonk zostałem kupiony. Muzyka oraz plastyka obrazu są rewelacyjne i z przyjemnością wracam do tego filmu.
[kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania]
Rozszerzeniem kolekcji jest soundtrack na CD do 'Dom latających sztyletów'.
![[Obrazek: 61rQxBAGmcL._AC_US218_.jpg]](https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/61rQxBAGmcL._AC_US218_.jpg)
[klikając w okładkę przejdziecie do informacji o wydaniu]
Tematy na forum o wydaniach: Bruce Lee | Krwawy sport (Bloodsport)