06-04-2016, 20:06
W sumie po co oglądać jedne z lepszych jak Pluton, Urodzony 4 lipca czy Urodzeni mordercy
Kirek - kolekcja
|
06-04-2016, 20:06
W sumie po co oglądać jedne z lepszych jak Pluton, Urodzony 4 lipca czy Urodzeni mordercy
06-04-2016, 20:24
Sorry, Męska gra nie wyszła z PL na blu? Na dvd było to wydanie typu z 2 dvd (jedno było w kopercie ukryte w tekturce). Niezły film
07-04-2016, 08:49
Wolfman zakładam, że Twój pierwszy post dotyczący lektora odnosi się do filmu "Pluton". Trochę na ten temat napisałem w temacie o tym filmie ponieważ Gieferg poruszył w nim podobny temat. Sokal przez chwilę narobiłeś mi nadziei że "Męska gra" dostępna jest na BD z polską wersją językową . Co do posiadanego wydania na DVD to jest wersja reżyserska (postaram się aby ta informacja została dopisana w filmoskopie, obecnie można ją znaleźć przeglądając galerię). Przy okazji drobne ogłoszenie dotyczące filmu "Męska gra": Jeżeli ktoś posiada wydanie w opakowaniu amaray z polskojęzyczną okładką a wolałby wydanie w snapperze widoczne w tym temacie to niech się odezwie na PW.
25-05-2016, 09:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2022, 15:17 przez Kirek.
Powód edycji: Dodanie informacji o dwóch ostatnich filmach
)
PEDRO ALMODOVAR 1978 Rżnij mnie, rżnij mnie, rżnij mnie Tim! (Folle... folle... fólleme Tim!) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową 1980 Pepi, Luci, Bom i inne dziewczyny z dzielnicy (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową 1982 Labirynt namiętności (Laberinto de pasiones) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową 1983 Pośród ciemności (Entre tinieblas) [DVD L+N] 1984 Czym sobie na to wszystko zasłużyłam? (¿Qué he hecho yo para merecer esto?) [DVD L+N] 1986 Matador [DVD L+N] 1987 Prawo pożądania (La ley del deseo) [DVD L+N] 1988 Kobiety na skraju załamania nerwowego (Mujeres al borde de un ataque de nervios) [DVD L+N] 1989 Zwiąż mnie (¡Átame!) [DVD L+N] 1991 Wysokie obcasy (Tacones lejanos) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową 1993 Kika [DVD L+N] 1995 Kwiat mego sekretu (La flor de mi secreto) [DVD L+N] 1997 Drżące ciało (Carne trémula) [DVD L+N] 1999 Wszystko o mojej matce (Todo sobre mi madre) [DVD L+N] 2002 Porozmawiaj z nią (Hable con ella) [DVD L+N] 2004 Złe wychowanie (La mala educación) [DVD L+N] 2006 Volver [DVD L+N] 2009 Przerwane objęcia (Los abrazos rotos) [DVD L+N] 2011 Skóra, w której żyję (La Piel que habito) [DVD L+N] 2013 Przelotni kochankowie (Los amantes pasajeros) [DVD L+N] 2016 Julieta [DVD L+N] 2019 Ból i blask (Dolor y gloria) [DVD L+N] 2021 Ludzki głos (The Human Voice) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową 2021 Matki równoległe (Madres paralelas) - brak w kolekcji: przypuszczalnie nie występuje wydanie BD/DVD z polską wersją językową [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania] "Porozmawiaj z nią", "Złe wychowanie", "Volver" widoczne powyżej, pochodzą z pakietu: [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania] "Pośród ciemności", "Czym sobie na to wszystko zasłużyłam?", "Kika", "Kwiat mego sekretu", "Drżące ciało", "Przerwane objęcia" wchodzą w skład wydania w ramach którego dodana jest też płyta z muzyką z filmów Pedro Almodovara (niestety nie jest OST a interpretacja polskiego zespołu La Luna & Rossitta Perez). Płyty zapakowane są w digipacki a całość w solidnie wykonany box. [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania] Rozszerzeniem kolekcji jest książka "Almodovar. Rozmowy" Wszystkie filmy Almodovara utrzymują podobny poziom i wybranie tych "naj" w obu kategoriach to trudna sprawa. Dlatego przed publikacją tego postu odświeżyłem sobie wszystkie tytuły aby spróbować to ogarnąć bardziej obiektywnie. Ulubiony film: "Pośród ciemności". Najmniej lubiany film: "Matador". Najładniejsze/Najciekawsze wydanie: Pakiet 6 filmów z dołączonym CD Jeżeli znacie jakieś inne ciekawe wydania filmów Pedro Amodovara posiadające polską wersję językową lub polskojęzyczne książki dotyczące jego twórczości to dajcie znać. Według opisu na filmweb "Porozmawiaj z nią" powinno posiadać dwie książeczki. Mój egzemplarz zakupiony w pakiecie ich nie ma, możliwe, że tylko pojedyncze wydania je posiadają. Ma ktoś z Was te książeczki w swoim wydaniu? Tematy na forum. O wydaniach: Pedro Almodovar (temat zbiorczy)
Świetna robota z tym katalogowaniem wydanych filmów wedle twórców. Bardzo dobrze, że znajdują się tutaj tacy użytkownicy, którzy poświęcają na to czas, bo to bardzo pomocne
Dobra robota. Post Almodowara zasługuje spokojne na osobny temat! Proponuje wydzielić. Są jeszcze wydania gazetowe, mam kilka. Wrzuce wkrotce zdjęcie i specyfikacje. Z Almodowara wielu nie widziałem. Część nie zachęca mnie z powodu tematyki gender. Ale te które traktują o miłości hetero są znakomite (nawet gdy traktują o pożądaniu do nieboszczyka Najlepiej wspominam Wszystko o mojej matce, Drzace ciało i Volver. Opracowanie zrobione bardzo pożądnie. Mała uwaga, nie ma co pisać że prawdopodobnie nie istnieje wydanie dvd z pl. Jak nie znalazles ro po prostu nie wydano Almodowar ma szczęście do polskich wydań. Wszystkie są to edycje tylko polskie z napisami i lektorem. Chyba nie ma zadnych międzynarodowych. Ciekawe dlaczego taka sytuacja. Ktoś ma wyłącznosc na jego filmy czy są na tyle tanie licencję że opłaca się spolszczyć i wydać? (25-05-2016, 19:16)matwiko napisał(a): Post Almodowara zasługuje spokojne na osobny temat! Proponuje wydzielić.Hej to post dotyczący mojej kolekcji więc może lepiej nie wydzielać . Tak jak pisałem w pierwszym poście postanowiłem robić wpisy tylko w przypadku gdy uda mi się 'zamknąć' jakiś podzbiór dlatego wychodzi z tego opracowanie dla danego reżysera, natomiast nie ma w nim wszystkich wydań a tylko te które ja posiadam. (25-05-2016, 19:16)matwiko napisał(a): Mała uwaga, nie ma co pisać że prawdopodobnie nie istnieje wydanie dvd z pl. Jak nie znalazles ro po prostu nie wydanoTo na wszelki wypadek, zawsze może się zdarzyć że przeoczę informacje o jakimś wydaniu. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |