Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Kolekcja Ethana

Strony (13): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13 Dalej »

Opcje tematu
Kolekcja Ethana
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

14-05-2018, 09:31
O różnicach w wydaniach "Pi" możesz poczytać -> tu.
W sekcji 'Co jest inne' powinienem jeszcze wspomnieć o menu. Które lepsze to już sprawa gustu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

14-05-2018, 14:00
Dzięki serdeczne za podpowiedź.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

16-10-2018, 11:30
w sumie kolekcję zaczynam zbierać na nowo. Trochę dzięki Oppo, trochę ze względu na plany stworzenia domowego kina studyjnego (ale to kwestia nawet do 5 lat - w planach kupno domu), a co za tym idzie posiłkowania się projektorem. Skupiam się na rzeczach z mojego prywatnego przedziału od 8 do 10, zatem kolekcja tak duża jak dvd nie będzie. Z DVD zostawię sobie około 100/150 pozycji, które do tej pory nie ukazały się na blu, ale liczę, że docelowo i Lilja 4 ever i takie Reprise też będą na niebiesko.

Zacznę od zakupu w bristolskim HMV podczas wycieczki do stolicy triphopu plus od dwóch pozycji od użytkownika 2.0 (na dole)

Control, bo Joy Division to moje top 10 zespołów z TAMTYCH czasów, a Ian Curtis to postać bardzo ważna - dla piszącego te słowa - do tego stopnia, że nasz kot to właśnie Ian. W kinie było lekkie rozczarowanie (postać lidera jest trochę za bardzo "wystajlowana"), ale potem wracałem kilkukrotnie, bo jednak sama historia, stworzona w oparciu o znakomitą książkę żony Curtisa, uwodzi, a końcówka to za każdym razem ryk.

Zakochany bez Pamięci, bo to najlepszy (nie)romantyczny komediodramat wszechczasów, a Winslet w niebieskich włosach to ideał kobiety. Gondry dał radę w dłuższej formie, a Jak we Śnie nie jest wcale dużo gorsze.

O Dziewczynie, która wraca nocą sama do domu
. Zdecydowanie lepsza rzecz od jarmuschowego Tylko kochankowie..., a jednocześnie wpisująca się w poetykę filmów Jima. No i aktorka grająca główna rolę... Top trzy filmów o wampirach

Billy Elliot. Tylko Anglicy potrafią robic takie społeczno, słodko-gorzkie kino z elementami komediowymi. Dla mnie jeden z tych klasyków obok Goło i Wesoło, Szukając Erica czy Whisky dla Aniołów

Nienawiść
. Trzeci raz czarno-biały. Wracam regularnie. Wszystko zagrało. Film prawie idealny. Włączyłem to Świadkowi podczas własnego wieczoru kawalerskiego zamiast iść oglądać gołe baby. Nie był chyba szczęśliwy

[Obrazek: 20181016-092936-2.jpg]

plus w ramach uzupełnieni nowohoryzontowych cztery tytuły

[Obrazek: 20181016-092747-2.jpg]

[Obrazek: 20181016-092829-2.jpg]

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

16-10-2018, 11:55
Czy Zakochany bez pamięci na BD ma tak samo koszmarny obraz jak streaming 1080p?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

16-10-2018, 12:02
(16-10-2018, 11:30)Ethan napisał(a):  Nienawiść.
Genialny film. Pamiętam jak mieliśmy klub osiedlowy w piwnicy, były tam seanse, różnorakie. Ten film rządził razem z "Dobermanem" + " Wściekłe psy". Wszystko z vhs-ów.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

16-10-2018, 12:49
(16-10-2018, 11:55)Mierzwiak napisał(a):  Czy Zakochany bez pamięci na BD ma tak samo koszmarny obraz jak streaming 1080p?

nie widziałem wersji streamingowej. ciężko mi się zatem odnieść. odpowiada mi jakość, którą oferuje ten blu, a porównywałem tylko do wersji dvd i jest różnica. ale to wiadomo

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

25-10-2018, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2018, 21:54 przez Ethan.)
No wiadomo, że Nienawiść to najlepszy Kassovitz i zdecydowanie top lat 90tych

Dzisiejsza aktualizacja to amazonowy zakup, który przybył do mnie wraz z Kuzynką samolotem, a jako, że jest jakiś strach przed Brexitem to dobrze mieć tam swoich ludzi coby o cła się nie martwić itp Smile

Sam zakup to radość jaką niosą ze sobą te tytuła, ale także radość z posiadania Oppo. Bo nie dość, że częsci tej klasyki nikt nawet u nas na dvd nie wydał, to jeszcze wyszło mnie 30zł za tytuł.

[Obrazek: 20181025-130304.jpg]

Co do samych tytułów to:

Między Słowami to rzecz, którą zachwycałem się sto lat temu na studiach, jarając się, że Kevin Shields maczał palce w ścieżce dźwiękowej, a Sofia Coppola udźwignęła presję po świetnych Przekleństwach Niewinności. No i wtedy zakochaliśmy się w Scarlett. Przy okazji kolejny tytuł od Momentum

Toma Xaviera Dolana dopiero niedawno nadrobiłem na tvp kultura. Może i nie jest to film na miarę Mamy czy Zabiłem Moja Matkę, ale ten gościu nie robi słabych filmów, mimo, że ten ostatni, nagradzany, nieco mnie rozczarował. Takie filmy przypominają mi, że można do materii filmowej podchodzić inaczej, nie uderzając po oczach paletą barw i nie tłumacząc widzowi wszystkich rzeczy jak jakiemuś debilowi. Niedopowiedzenia są przecież najlepsze

Outsiderzy Coppoli seniora to film, który obejrzałem w okresie fascynacji nowelą S. E. Hinton. Nie wiem jak to się stało, że sięgnąłem po książkę o młodych chłopakach z nizin, ale na tyle mnie zachwyciła, że potem szukałem, szukałem i w końcu na śp TCMie udało mi się obejrzeć. I znowu trafiło we mnie. Dlatego sięgnąłem po inny jego film z tego okresu, pewnie nawet lepszy, po Rumble Fish (znowu spotkanie Coppoli z twórczością Hinton). I ponownie się udało. Dlatego musiałem kupić, bo to takie tytuły jak te sprawiły, że pożądałem Oppo Smile No i przy okazji nie zapominajmy, że tutaj zaczynały późniejsze gwiazdy amerykańskiego kina (i nie tylko vide Tom Waits) m.in. Dillon, Cage, Lane, Estevez, Rourke, Cruise, Swayze, Lowe itd

[Obrazek: 20181025-130401.jpg]

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

25-10-2018, 15:06
Grubo Wink Dolana uwielbiam.Ciekawe wydania i głównie własnie z tego powodu również kupuje Oppo.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

25-10-2018, 15:53
filmoskop pokazał że 15zł kosztował to brałem bez zastanowienia Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

25-10-2018, 20:05
Co to za podróbka Rumble fish?

Odpowiedz
Strony (13): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku