Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 8 Dalej »

Kolekcja Ethana

Strony (13): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 13 Dalej »

Opcje tematu
Kolekcja Ethana
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

31-01-2019, 00:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2019, 00:10 przez Ethan.)
Ostatnio więcej pieniędzy idzie na wkład własny, ale coś tam udało się kupić w ramach krucjaty zbierania 365 filmów prywatnego topu wszechczasów, które chce mieć na blu.

Pojawiło się z Zavvi steelbookowe Pozwól mi wejść (zdecydowany top 10 horrorów wszechczasów), najlepszy Gosling ever, czyli Blue Valentine. Też steelbook od Zavvi. Dwa wielkie filmy od Arrow. Coś (jako, że ważna jest często dla mnie również okładka, to tutaj jestem zachwycony) oraz Donnie Darko w opcji dwuwersjowej. Do tego ostatnio z Francji przybył Blade Runner. Nie było czasu nawet rozfoliować. Poczekam do wiosennej przeprowadzki

[Obrazek: 20190130-234425.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

31-01-2019, 07:36
(31-01-2019, 00:08)Ethan napisał(a):  najlepszy Gosling ever, czyli Blue Valentine

Aż sprawdzę. Do tej pory moim ulubionym jest Half Nelson, ale po 4 latach preorderu Amazon się poddał i skancelował. buu

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

31-01-2019, 10:25
Blue Valentine nie znasz ? Zdziwienie Wink

Ethan, którą wersję Donnie Darko preferujesz - reżyserską czy kinówkę ?

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

31-01-2019, 13:05
A w ogóle ktoś preferuje reżyserską?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

31-01-2019, 13:47
Znam kilku takich (nie zaliczam się do nich).

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

31-01-2019, 14:00
Do niedawna nie wiedziałem, że istnieje inna niż ta, którą mam na DVD. I to pewnie jest ta podstawowa, kinowa. Podoba mi się bardzo, bo jest pełna niedopowiedzeń, oniryczna, nieco poetycka. Pewnie reżyserska jest bardziej kawą na ławę, z łopatologicznym sznytem, ale bardzo chętnie ją zobaczę Smile

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

08-05-2019, 23:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2019, 23:07 przez Ethan.)
W końcu coś wpadło. I nadal plan jest taki, że zbieram ukochane filmy z kanonu własnego, z których większość miałem na dvd. Lista ma objąć 365 plus cos tam jeszcze, ale o tym już wspominałem.

[Obrazek: 20190508-131932-2.jpg]

Czas Apokalipsy i tak jak wspomniałem w wątku o tym tytule, pluje sobie w brodę, bo zamówiłem chwilę przed premierą wersji 4K. Jedynym pocieszeniem jest książeczka i kartki pocztowe z fotosami z filmu oraz to, że te wersja zbiera dobre recenzje oraz koszt niespełna 50zł, bo kupowałem też sztukę dla znajomego, który pokrył większą część zakupu.

Jak we Śnie Gondry'ego. Kocham jego teledyski, kocham też Bernala, a premiera tego filmu przypadła na czas mojej fascynacji filmami w których grał. Do tego zjawiskowa Gainsbourg i przepiękne wydanie składające się m.in. z tekturki

Lament. Chciałem kupić niemieckie wydanie, ale skumałem, że jest jeszcze alternatywny tytuł: Strangers. Super czarne pudełko, a sam film to top 20 horrorów ever

Trainspotting. Dla mnie to jedna z filmowych biblii okresu dojrzewania. Nie znalazłem niestety żadnego ekskluzywnego wydania, a to francuskie ma bardzo spoko okładkę

W Kręgu Miłości w nietypowym, białym opakowaniu. Wstrząsający film o stracie i jej konsekwencjach, bolesny, z fenomenalną greengrassową muzyką, która stanowi tutaj jednego z głównych "aktorów"

Kwiat Wiśni i Czerwona Fasola. Tutaj za to oda do zwyczajności, utkana z małych dramatów. O problemach współczesnej Japonii ze starością. Miałem na dvd od Vivarto i obie wersję zachowam.

Persepolis. Z czasów gdy kino i muzyka smakowały najlepiej, czyli z lat zerowych. Feminizm w islamie czyli rzecz o ludziach, którzy mają więcej jaj niż nasi blokersi wyklęci. Historia o rodzinie, dojrzewaniu. Top 5 kreskówek zdecydowany.

Jako, że sprzedałem za 150zł trzy steelbooki Gwiezdnych Wojen, można powiedzieć, że musiałem do interesu dopłacić tylko 70zł. A ogólnie cała szóstka z akcji co trzeci gratis z francuskiego amazona, ale oczywiście po wszystkich dodatkowych naliczeniach i przesyłce, wyszło, że może jeden tak naprawdę był gratis. Strasznie jestem zadowolony z tych zakupów

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

09-05-2019, 00:17
Ok, a ten Lament posiada jakiekolwiek angielskie napisy czy coś w tym stylu?

Bo sam bym sobie wciągnął jakaś ładną kopię :-D Dla mnie to absolutne top5 Horroru ostatniej dekady.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

09-05-2019, 01:58
A masz materiał o tym filmie gdzie machasz rękami jak bosman na lodzi podwodnej w czasie alarmu? To może obejrzę

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

09-05-2019, 02:22
Jeżeli to do mnie, to nie mam pojęcia o czym mówisz :-D

Odpowiedz
Strony (13): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 13 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku