Tym razem zgoda, Gieferg (zresztą sam to sugerowałem).
Użytkownik usunięty napisał:
A czy jeśli sobie zbackupuję, to stracę na jakości? Bo jeśli nie, to wracamy do punktu widzenia - nośnik danych nie ma wpływu na ich jakość. Na pirackich portalach można pobrać filmy w jakości 4K, ważą od kilkunastu GB w górę.
Misfit napisał:
Na pirackich serwisach masz różne rzeczy - te najlepsze jakościowo to w 99% przypadków właśnie backup 1:1 z płyty, w dalszej kolejności na podstawie takiego backupa rekompresowany obraz do niższego bitrate, w dalszej kolejności przechwyt obrazu z iTunes, itp. serwisów.
Więc łatwo sobie wyobrazić co by Ci zostało na tych pirackich serwisach gdyby nie było nośnika.
W mojej ocenie zamieszczone cytaty są kwintesencją tej pożal się boże dyskusji.
Nośnik zawsze będzie„substratem” jakości danych.
Na marginesie, czy naprawdę nie czujecie się wkręcani???
EDIT:
Zaczynasz siebie cytować.
Użytkownik usunięty napisał:
A czy jeśli sobie zbackupuję, to stracę na jakości? Bo jeśli nie, to wracamy do punktu widzenia - nośnik danych nie ma wpływu na ich jakość. Na pirackich portalach można pobrać filmy w jakości 4K, ważą od kilkunastu GB w górę.
Misfit napisał:
Na pirackich serwisach masz różne rzeczy - te najlepsze jakościowo to w 99% przypadków właśnie backup 1:1 z płyty, w dalszej kolejności na podstawie takiego backupa rekompresowany obraz do niższego bitrate, w dalszej kolejności przechwyt obrazu z iTunes, itp. serwisów.
Więc łatwo sobie wyobrazić co by Ci zostało na tych pirackich serwisach gdyby nie było nośnika.
W mojej ocenie zamieszczone cytaty są kwintesencją tej pożal się boże dyskusji.
Nośnik zawsze będzie„substratem” jakości danych.
Na marginesie, czy naprawdę nie czujecie się wkręcani???
EDIT:
Zaczynasz siebie cytować.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.