Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
1 2 3 4 5 Dalej »

Komiksy

Strony (23): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 Dalej »

Opcje tematu
Komiksy
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

06-02-2024, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 00:19 przez Gieferg.)
Przerabiam jedno moje opowiadanie na komiks - grafiki generuje AI:

[Obrazek: MERS1QU_t.jpg] [Obrazek: MERS1QW_t.jpg] [Obrazek: MERS1QX_t.jpg]

[Obrazek: MERTI0K_t.jpg] [Obrazek: MERTI0L_t.jpg] [Obrazek: MERTLF8_t.jpg]

[Obrazek: MERTI0P_t.jpg] [Obrazek: MERTI0Q_t.jpg] [Obrazek: MERTI0T_t.jpg]

[Obrazek: MERU8Y9_t.jpg] [Obrazek: MERU8YA_t.jpg] [Obrazek: MERU8YB_t.jpg]

[Obrazek: MERU8YC_t.jpg] [Obrazek: MERU8YD_t.jpg] [Obrazek: MERU8YE_t.jpg]

Jeszcze paru stron brakuje do końca jakby się ktoś zastanawiał. Pewnie pojawią się za kilka dni.
Potem może spróbuję tak przekonwertować jakiś dłuższy z moich tekstów.

EDIT: oho, widzę sześć palców do poprawy Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

06-02-2024, 08:18
Tam jest dużo więcej do poprawy od strony AI, niż tylko palce. Rzeczy takie jak fryzura (warkocze), rękawy czasem z kwiatami a czasem bez, kolory co rysunek to inne.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

06-02-2024, 09:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 10:13 przez Gieferg.)
Palce są do poprawy, bo je poprawię (tzn dymek przesunę żeby je zasłonić i tyle), reszty nie będę poprawiać, bo za dużo by z tym było roboty. To nic więcej niż eksperyment sprawdzający co się da zrobić z wykorzystaniem binga. Z samego opisu słownego z ograniczoną ilością znaków dużo więcej nie wyciągnę. Nie da się tu nawet sensownie zmieścić trzech postaci w kadrze bo się wtedy prawie zawsze mieszają ich cechy. Przy dwóch też się czasem mieszają, (kadrów z blondyną w kapeluszu miałem od cholery). W dodatku wygląda na to, że czasami w zależności od reszty opisu/tła, same postacie mają tendencję wyglądać inaczej. Nie wspominając o tym, że bing sobie losowo ignoruje niektóre części opisu no i dochodzi cenzura nie pozwalająca zrobić wielu rzeczy, gdyby nie to, ostatnia strona byłaby pewnie bardziej niegrzeczna Wink

Z tego co się zorientowałem są inne narzędzia pozwalające to lepiej ogarnąć (polecano mi Stable Diffusion), ale ich poziom komplikacji sprawia, że raczej nie znajdę na to czasu.
Bingiem też by się dało to zrobić lepiej, ale trzeba by wygenerować kilka razy więcej obrazków, żeby wybrać odpowiednie, a już do powyższego musiałem ich zrobić kilkaset.

Tak czy inaczej fajna z tym jest zabawa.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

06-02-2024, 11:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 11:06 przez Juby.)
No nie wiem czy taka fajna. Wg mnie smutnych doczekaliśmy czasów skoro można nie mieć za grosz talentu, nie umieć nawet trzymać ołówka w ręce, ale wpisując coś na klawiaturze wypluwa ci prawie gotowy komiks. Na razie wygląda to tak, jak wygląda (co panel inna fryzura, zarost, ubranie, twarz, postacie nie patrzą na siebie, albo ich miny przesadnie oddają charakter sceny), ale wkrótce to dopracują i pewnie tak to będzie robione (już widziałem clip Gunsów zrobiony przez AI, w telewizji jest też reklama w całości wygenerowana AI)...

[Obrazek: tumblr_netfuyvc9h1rrkahjo8_500.gif?w=500]

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

06-02-2024, 11:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 11:11 przez Gieferg.)
Cytat:"można nie mieć za grosz talentu, nie umieć nawet trzymać ołówka w ręce"
No ja tam komiksy rysowałem już w podstawówce, myślałem nawet kiedyś o liceum plastycznym przez chwilę. Ostatecznie sobie to odpuściłem, ale rysowało się sporo jeszcze w studenckich czasach.
Potem jak w 2008 roku przyłapałem na lekcji Huntersky'ego jak rysuje w zeszycie Batmana z TDK, to jakbym widział samego siebie Smile

Cytat:No nie wiem czy taka fajna
Próbowałeś?
W dodatku potrafi uzależnić Tongue czasami całe popołudnie nie mogę się oderwać.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

06-02-2024, 11:37
(06-02-2024, 11:11)Gieferg napisał(a):  No ja tam komiksy rysowałem już w podstawówce, myślałem nawet kiedyś o liceum plastycznym przez chwilę.
Ok, no to jest nas dwóch. A teraz wyobraź sobie, że ktoś kto nie umie nawet jednej kreski narysować robi komiks taki, jak ty, albo i wyglądający jeszcze lepiej.

(06-02-2024, 11:11)Gieferg napisał(a):  Próbowałeś?
Nie i nigdy niczego z AI nie tknę. Jak napiszę jakiś komiks i nie będę miał dość czasu (albo talentu), aby narysować go samemu, to poszukam kogoś (człowieka) kto ma. Jak widzę w jakim kierunku idą Internety (social media, szambo-dziennikarstwo, AI) to w ogóle zastanawiam się czy nie odciąć się od tego wszystkiego z wyjątkiem aplikacji banku do robienia przelewów, skrzynki mailowej i sklepów internetowych.

BTW, nie wiedziałem o tym wątku na forum. Jest gdzie się chwalić komiksowymi zdobyczami.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

06-02-2024, 11:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 11:56 przez Gieferg.)
Cytat: A teraz wyobraź sobie, że ktoś kto nie umie nawet jednej kreski narysować robi komiks taki, jak ty, albo i wyglądający jeszcze lepiej.
Jak będzie fajny i interesujący to chętnie poczytam. Wisi mi w jaki sposób powstał.
Grafomanka Blanka Lipińska zarabia grubą kasę na swoich wymiocinach i też jakoś muszę z tym żyć Tongue

Cytat:Nie i nigdy niczego z AI nie tknę.
Szkoda, chciałem ci podsunąć gruntownie przerobiony fanedit First Blood z narracją z offu głosem Sly'a zrobioną z pomocą AI, recenzje miał bardzo dobre Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

06-02-2024, 13:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2024, 13:50 przez Gieferg.)
O moim pisaniu to akurat guzik wiesz Smile

Ten a nie inny tekst poszedł na podstawę komiksu bo był najkrótszy i przez większość czasu nie wymagał więcej niż dwóch postaci w kadrze co jest dla binga problematyczne, więc była szansa, że uda się zrobić całość. A o rozmiarze cycków decyduje bing, bo czego byś mu na ten temat nie wpisał, zaraz krzyczy że "nieodpowiednie treści" i odmawia wygenerowania grafiki, po czym nieproszony robi z każdej kobiety supermodelkę, chyba, że mu wpiszesz, że ma być brzydka.

Więc jak chcesz mi dosrać, to postaraj się bardziej bo wrzucaniem bzdurnego obrazka tylko utrwalasz swoją wątpliwą reputację daremnego dyskutanta.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

06-02-2024, 13:54
(06-02-2024, 11:52)Gieferg napisał(a):  Jak będzie fajny i interesujący to chętnie poczytam. Wisi mi w jaki sposób powstał.
That's the sad part.

(06-02-2024, 11:52)Gieferg napisał(a):  Grafomanka Blanka Lipińska zarabia grubą kasę na swoich wymiocinach i też jakoś muszę z tym żyć
Co ma piernik do wiatraka.

Zdanie w kwestii samego komiksu - jeśli wszystkie obrazy masz oddzielnie to przydałoby się trochę uatrakcyjnić układ paneli, zrobić im czarne ramki, chmurkom na tekst również i wybrać jakąś lepszą czcionkę. Na razie wygląda to marnie. Fabuły dużo tu nie ma, ale dialogom na pewno brakuje naturalności, takie sztywne rozmowy pytanie -> odpowiedź i tak dalej.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

06-02-2024, 13:57
(06-02-2024, 11:52)Gieferg napisał(a):  Grafomanka Blanka Lipińska zarabia grubą kasę na swoich wymiocinach i też jakoś muszę z tym żyć

To (smutniejsze w dodatku o tyle, że jest w pizdę osób, które naprawdę mają coś ciekawego do powiedzenia, a które nigdy się nie przebiją w tym rynku, podczas gdy pokraki zbijają miliony pisząc/kręcąc/pseudośpiewając gówno).

Mnie o wiele bardziej przerażają beztalencia w rządzie, wpływające bezpośrednio na moje życie, niż fakt, że ktoś, kto ma super pomysł, ale brak talentu graficznego (c'est moi) wykorzysta sobie AI do wykonania rysunków. W dodatku też musi on przecież poświęcić na to czas i ostatecznie te rysuneczki przyklepać oraz stworzyć z tego kompletną całość, bo tego AI już za niego nie zrobi.

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku