Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,328

14-03-2024, 01:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2024, 01:18 przez Daras.)
Dziękuję za zainteresowanie wątkiem. Nie odpowiem teraz na zapytanie. Jestem zmęczony po robocie, a sprawę wolę przemyśleć. Zajrzałem tu (o późnej porze) z grzeczności, abyś nie myślał, iż ignoruję temat.

Przepraszam za powyższy nietakt, Gieferg. Śpijcie spokojnie - Gieferg.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,328

14-03-2024, 23:36
(13-03-2024, 11:24)ce17 napisał(a):  Jest jeszcze film Kowboje i obcy. Nie wiem czy zaliczyć go do westernów, choć akcja dzieje się na dzikim zachodzie. Klasyczny western to to nie jest ale może western science fiction. Zresztą niektóre filmy z tej listy też nie do końca są klasycznymi westernami (choćby film z Presley'em).

Przyjacielu, pod westerny można podciągnąć sporo produkcji. Granica nie jest ostra. Jednak w tego typu filmach bardziej odpowiada mi gitara Presleya niż obiekty SF. Przykładem łączenia gatunków jest np. "Powrót do przyszłości III" (1990). To raczej nie moje klimaty. Filmu nawet nie obejrzałem, z całym szacunkiem do jedynki.

Przypomnę - na 95% nie kupimy już kolejnego westernu z PL. Szkoda. Naprawdę szkoda. Pamiętam jak w latach 70. całe rodziny zasiadały przed telewizorami aby oglądać świat Dzikiego Zachodu. Do dziś produkcje o cowboyach stanowią mój ulubiony gatunek. Cool

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline ce17
Użytkownik
Liczba postów: 88
Reputacja: 5

15-03-2024, 13:31
(14-03-2024, 23:36)Daras napisał(a):  Przypomnę - na 95% nie kupimy już kolejnego westernu z PL

Tu się niestety zgodzę. Pozostaje oglądanie w oryginale lub na DVD, na którym to nośniku z PL ukazało się znacznie więcej. Choć kilka klasyków nawet tego się nie doczekało, jak choćby Dyliżans czy Biały kanion.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,106
Reputacja: 173

15-03-2024, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2024, 14:06 przez Gieferg.)
Cytat:Pozostaje oglądanie w oryginale lub na DVD

Albo z kopii zapasowej z dodaną wersją PL - ostatnio Złamaną strzałę (1950) na Blu-ray oglądałem z Janem Suzinem, "Winnetou w Dolinie śmierci" (1968) na Blu-ray z Mirosławem Uttą, a "Bitwę na przełęczy Apaczów" (1952) z napisami PL, - kolejną popularną na forum (choć nie odpowiadającą moim potrzebom) alternatywą jest oglądanie na odtwarzaczu pozwalającym wgrać napisy PL z pendrive'a, więc możliwości jest dosyć, jak dla mnie nie ma problemu Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,851
Reputacja: 769

15-03-2024, 18:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2024, 18:19 przez misfit.)
Jak mocno poprosicie Monolith to może poniższego filmu doczekacie się, być może jeszcze w tym roku. Tylko najpierw ruszcie dupy do kina, aby dać im jak najwięcej argumentów za tym aby w ogóle zastanowić się nad sprawą...

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,857
Reputacja: 146

15-03-2024, 20:56
W tym przypadku kino zaliczę na 100 %, bo to Kevin i w dodatku western w jego reżyserii. Cały czas mam w planach zakup jego inspiracji, która skłoniła go do aktorstwa i tworzenia samego filmu, czyli How The West was Won.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku