Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 56 57 58 59 60 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

30-08-2021, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 16:28 przez Daras.)
(30-08-2021, 16:13)misfit napisał(a):  100 zgonów na ok. 19 mln zaszczepionych robi na Tobie wrażenie.

Tak. Wiesz, chyba każda przedwczesna śmierć robi na mnie wrażenie. Taki już jestem i nie chcę tego zmieniać.

EDIT:
Żadna z zaszczepionych znajomych mi osób nie została poinformowana przed przyjęciem preparatu o ewentualnych skutkach ubocznych, łącznie ze śmiercią. Powtórzę – to nieuczciwe.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

30-08-2021, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 17:09 przez misfit.)
(30-08-2021, 16:27)Daras napisał(a):  Tak. Wiesz, chyba każda przedwczesna śmierć robi na mnie wrażenie. Taki już jestem i nie chcę tego zmieniać.

No nie wiem... wielokrotnie odniosłem takie wrażenie, być może mylne, że te ponad 75 tysięcy zgonów w Polsce z powodu covida niespecjalnie robi na Tobie wrażenie.

Co do szczepień - doskonale wiedziałem na co się piszę, podobnie moi znajomi. Punkty obserwacyjne, w których się siedzi przez ~10-15 min. po wykonaniu szczepienia też nie zostały przecież stworzone dla jaj. Ciężkie NOPy, w tym te kończące się śmiercią zdarzały się, zdarzają i będą zdarzały. Nic jednak tego nie zmieni, że ryzyko jest nieporównywalnie mniejsze od korzyści wynikających ze szczepienia, o czym zapewne przekonamy się w najbliższych miesiącach w Polsce.

Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

30-08-2021, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 17:46 przez MiMiK.)
Daras pierwszy tutaj o liczbie zgonów napisałeś Ty, tylko zauważ że po Tobie Ja wrzuciłem oficjalny raport z 15 sierpnia od Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego (który raportuje NOP-y w Polsce) który mówi o 76 zgonach po szczepieniu (można łatwo sprawdzić za pomocą szukaj i słowo zgon).
Problem polega na tym iż niektórzy jak Nie_zbieram_ale_lubie z upartością maniaka powtarzają
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):Polska to jakiś szczęśliwy kraj, skoro nikt jeszcze po wzięciu szczepionki się nie przekręcił, co niestety się zdarza.
to jest z 28.08 z 3:54 i powielają potem to samo
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):To nIe ja manipuluje danymi, a zwracam uwagę na liczby, które gdzie indziej są manipulowane, bądź których nikt dostrzega.
Japonia doliczyła się 16 tys zgonów z powodu Covida, a praktycznie zaczęła masowo szczepić społeczeństwo dopiero 4 miesiące temu.
100) zgonów oficjalnie powiązanych z przyjęciem szczepionki, Polska - zero?
to jest z 30.08 z około 11:30
Więc mu znów wkleiłem link z raportem i  nawet nie potrafi/chce policzyć że jednak jest 76 zgonów powiązanych ze szczepieniami i procent NOP-ów w stosunku do szczepień to 0,5%.
Rozumiem że kłamstwo powtarzane 100 razy ma się stać prawdą? Tutaj nie chodzi o liczbę nawet zgonów tylko o powielanie tych samych nie sprawdzonych fakenewsów. Nawet gdyby było 10 zgonów to widać by się upierał że w Polsce nie raportowane są zgony powiązane ze szczepieniami. Zauważ że w raporcie są zakwalifikowane zgony które "odczyn nie spełnia kryteriów definicji NOP"

Offline Daras
Posting Freak

30-08-2021, 17:53
Misfit napisał:
No nie wiem... wielokrotnie odniosłem takie wrażenie, być może mylne...

To tylko wrażenie. Zatem cieszę się, że mogłem coś doprecyzować. Cichutko dodam, że nawet jestem przeciwko karze śmierci. Jeśli choć jedna osoba może niesłusznie zginąć w majestacie prawa (przykładowo - w USA odnotowano sporo błędnych orzeczeń) to coś mi w takim prawie nie gra. Realne dożywocie wydaje się bardziej humanitarne, tym bardziej, jeśli ktoś siedzi niewinnie. Nie chcę tworzyć OT. Temat jest obszerny a ja na forum chciałbym uniknąć tego typu razgaworów.

Misfit napisał:
Co do szczepień - doskonale wiedziałem na co się piszę...

Zgoda, ale powtórzę z całą mocą! Niech każdy decyduje o tym co sobie wstrzykuje! Przypomnę również – chętnych nie informują o ryzyku powikłań (przynajmniej takie usłyszałem relacje od znajomych). Tu właśnie upatruję problem. A że Ty wiedziałeś na co się piszesz nie znaczy, iż inni byli uświadomieni. Moja szeroko pojęta rodzina ogląda (tylko) wiadomości telewizyjne. Nie każdy posiada internet I co? W mediach mainstreamowych  raczej nie słychać o poważniejszych powikłaniach. Co niektórym włosy się zjeżyły, gdy gdy usłyszeli od Darasa opowieści na temat poszczepiennych zgonów. Okazali zaskoczenie pytając skąd to wiem.

W ostatnich miesiącach zaliczyłem od cholery pogrzebów z powodu nadmiarowego paraliżu służby zdrowia. Ludzie umierali na skutek pobawienia ich podstawowej opieki zdrowotnej. Wiem o czym piszę. Natomiast nikt z mojego środowiska nie odszedł przez covid.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

30-08-2021, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 18:29 przez misfit.)
(30-08-2021, 17:53)Daras napisał(a):  W ostatnich miesiącach zaliczyłem od cholery pogrzebów z powodu nadmiarowego paraliżu służby zdrowia.

Ale to jest też pośrednio spowodowane koronką i to ile osób się zaszczepi zdecyduje o tym czy sytuacja znowu się powtórzy na jesień i zimę.
Jasne, Niedzielski i jego poprzednicy popełniali rażące błędy, ale nawet takie kraje jak np. Włochy, Francja czy Hiszpania, mające służbę zdrowia na nieporównywalnie wyższym poziomie, też borykały się z paraliżem służby zdrowia. Możesz sobie kupić dodatkowe łóżka, respiratory, itd. ale lekarze i pielęgniarki nie rosną na drzewach.

Pisałem już chyba, że mój młodszy brat (36 lat, były antyszczepionkowiec) złapał koronkę i pewnej nocy duszności na tyle mu się nasiliły, że w końcu postanowił zadzwonić po karetkę. Ta odmówiła przyjazdu, bo po pierwsze nie wykonał testu (nie miał sił wyjść z domu), a po drugie skoro potrafił zadzwonić po pomoc i rozmawia przez telefon to mu stwierdzili na odległość, że jeszcze nie jest tak źle. Na szczęście po kilku następnych dniach jego organizm zwalczył wirusa.
Nie chcę jednak tego testować na sobie (i nikomu tego nie życzę), tym bardziej, że kilka lat temu doświadczyłem na własnym organizmie (wizyta w SOR) na jak żałosnym poziomie jest nasza służba zdrowia.

Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

30-08-2021, 18:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 19:08 przez Mierzwiak.)
(30-08-2021, 14:30)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Na a jaki chciałbyś sobie wybrać lepszy kraj jako referencyjny z punktu widzenia dyskusji na polskim forum, będąc polakiem, żyjącym w Polsce?
Ojej. Ojojoj Smile

Pewnego słonecznego dnia Mierzwiaczek spotkał na podwórku Adasia, który akurat zajadał się truskawkami.
- Chcesz?
- Jasne - odpowiedział Mierzwiaczek i poczęstował się gigantyczną truskawą. - Mmm!!! Pycha.
- No, są najpyszniejsiejsze! Tylko te pestki, blehhhhh! - skrzywił się Adaś.
- Co? Jakie pestki? Coś kłamiesz. Przecież truskawki nie mają pestek.
- No przecie mówię, głuchy czy co? Porównaj sobie śliwki z truskawkami, to się dowiesz. Śliwki mają pestki, a truskawki nie - oznajmił z dumą Adaś.

Jaki z tego morał? Taki, że Adaś był pieprzonym małym strawmanem, którego należało na cały dzień posłać za karę do kąta Smile

Cytat:Dobrze się czujesz? Głowa Cie nie boli?, Może warto zrobić sobie test antygenowy? Może jesteś cichym nosicielem?
Wiesz jak to jest.. Przed szczepieniem, to miałbyś Covida co najwyjżej w nosie, oskrzelach  albo w plucach. A po szczepionce, to teraz reakcja w każdej żyłce. W nodze, w dupie,  Może zakrzepy Ci się robią w mózgu i przestałeś kontaktować.
[Obrazek: giphy.gif]

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Daras
Posting Freak

30-08-2021, 18:56
Misfit, nie będę wklejał cytatów z Twojej wypowiedzi bo ta jest tuż wyżej. Z bratem to smutna historia i fajnie, że się dobrze skończyła.
W całym wpisie raczej wyraziłeś poglądy bliskie moim, choć co do szczegółów (czy SZCZEGÓŁÓW) zapewne myślimy inaczej. Już na początku tego szaleństwa czułem, że system przegra (bo przegrał). Gwoli przypomnienia wklejam klip, którego chyba nikt z filmozerców nie obejrzał. Może dziś więcej osób zerknie. To zaledwie kilka minut. W poniższym cytacie wytłuszczę istotne z mojego punktu widzenia problemy.

(08-06-2021, 13:41)Daras napisał(a):  Gdy rok temu zobaczyłem w TV sanitariuszy ubranych w „kosmiczne” kombinezony wiedziałem, że system tego nie wytrzyma, w tym personel medyczny. Wszystkie te zabezpieczenia wyglądały jakby śmiertelność na covid miała wynosić 70%.

Jeden z polskich prawników (patrz krótki klip) analizuje statystyki i zastanawia się nad sensem zamykania kraju oraz wprowadzaniem restrykcji. Może identyczne działania - jak zauważa mecenas - doprowadziłyby do zapaści służby zdrowia także w przypadku nadmiarowych reakcji wobec corocznych epidemii grypy?

P.S.
Chyba przybywa nam literatów. A ktoś mi kiedyś pisał, że to forum techniczne (nie polonistyczne). Smile

Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-08-2021, 19:17
(30-08-2021, 13:41)fire_caves napisał(a):  Może. Niestety startował z poziomu nauczyciela WFu więc jego wiarygodność jest taka jak każdej osoby w tym wątku. To że napisał i wydał książkę (tylko 65 zł, kup ją!!) jako... bo ja wiem - ekspert? guru? nie czyni zeń osoby godnej wysłuchania. Dyplom naukowy już tak.
No i idąc tym tokiem myślenia powinieneś stać z pikietami i żądać ministra zdrowia z odpowiednim dyplomem, tymczasem wykonujesz polecania gościa, który takowego nie ma. Za to gość, który nie musi mieć wykształcenia do zrobienia gruntownego przeszukania informacji, to nie raczysz spojrzeć i nawet nie wiesz o czym on mówi. Kuriozum.

(30-08-2021, 16:13)misfit napisał(a):  u których potwierdzono covida w Polsce ?
Potwierdzono czym? Testerem, który nie służy do wykrywania covid?
Czy preparat dostała do zbadania niezależna grupa naukowców i lekarzy?
Nie wiem czy wcześniej było takie zjawisko na tak masową skalę, gdy było tylu chętnych na eksperymentalny preparat i chętnych do testowania go zupełnie za darmo?
Wiara w tv i rząd urosła na tak nie spotykaną skalę, bo cyfry , którymi się tu posługujecie, pochodzą głównie od nich.

Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

30-08-2021, 21:10
(30-08-2021, 19:17)Wolfman napisał(a):  wykonujesz polecania gościa
Sęk w tym, że ja nie wykonuję poleceń polskiego Ministra Zdrowia tylko wcielam w życie rekomendacje naukowców. Więc niestety - mokry kapiszon.

Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-08-2021, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 21:39 przez Wolfman.)
(30-08-2021, 21:10)fire_caves napisał(a):  
(30-08-2021, 19:17)Wolfman napisał(a):  wykonujesz polecania gościa
Sęk w tym, że ja nie wykonuję poleceń polskiego Ministra Zdrowia tylko wcielam w życie rekomendacje naukowców. Więc niestety - mokry kapiszon.
Ale których naukowców? Na liście płac rządowych? Obojętnie czy to Polska. Bo jeśli takowych to wychodzi na to samo

Ale news.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/prezydent-andrzej-duda-jestem-przeciwnikiem-obowiazkowych-szczepien/8lzz1d2.amp

Strony (70): « Wstecz 1 ... 56 57 58 59 60 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku