Widzę, że zrobila się niezła dyskusja na temat jakości obrazu w SW i może się troche ośmieszyłem wyrażając swoją opinię, ale na początkujacym w zbieraniu Blu taki obraz ma prawo zrobić dobre wrażenie, nawet jeśli nie jest to tak naprawdę najlepszy obraz na miarę BD
Korzystam obecnie z Samsunga J4500. Kupiłem ostatnio za dwie stówy w Saturnie. Głośników nie mam, ale miałem za to w poprzednim otwarzaczu DVD od Philipsa i dźwięk się zacinał w przerwach pomiędzy dialogami.
(10-12-2016, 19:52)wolfman napisał(a): Kryst na jakim sprzęcie tv/odtwarzacz/głośniki oglądasz obecnie filmy?
Korzystam obecnie z Samsunga J4500. Kupiłem ostatnio za dwie stówy w Saturnie. Głośników nie mam, ale miałem za to w poprzednim otwarzaczu DVD od Philipsa i dźwięk się zacinał w przerwach pomiędzy dialogami.
(11-12-2016, 01:09)Gieferg napisał(a):O tym to nic nie wiedziałem. W sumie dosyć ciekawawa sprawa i może dokupie kiedyć choćby amaray'a od Visiona i pdmienię krążki. Choć nie wiem, czy bym wolał ogladać pelny ekran z ziarnistym obrazem czy film zajmujacy w sumie 30% ekranu, choć zapewne to pierwsze.Cytat:wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny
A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.