Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Który film jest według was lepszy?

Strony (3): 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Który film jest według was lepszy?
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

11-01-2022, 23:29
Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie :
Free Guy vs Ostatni Pojedynek? Który film jest według was lepszy.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

12-01-2022, 07:22
Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 363
Reputacja: 23

12-01-2022, 08:40
Ja od siebie mogę dodać, że Free Guy to typowe kino rozrywkowe tzw pulpa dla mózgu, aczkolwiek jest fajny i do obejrzenia (ale wydaje mi się, że raz styknie), a Ostatniego pojedynku jeszcze nie obejrzałem (mam na płycie), ale co racja to racja Ridley Scott to jednak RIDLEY SCOTT.
Proponowałbym bym Ci rozwiązanie typu VOD Free Guy i zakup Ostatniego Pojedynku. Tyle ode mnie.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,019
Reputacja: 74

12-01-2022, 08:58
Pamiętajmy jednak, że TEN Ridley dał nam w ostatnich latach takie kasztany jak Alien Covenant, Adwokat, Robin Hood czy Exodus, więc to nazwisko to też nie jest jakiś bezbłędny wyznacznik wybitnego kina Wink

Ale fakt, stwierdzam podobnie jak Mierzwiak, jak można wybrać coś spomiędzy tych dwóch tytułów? Przecież to jak zapytać kogoś co lepsze: kurtka czy spodnie? Niby to i to ciuchy, ale jednak zupełnie inne, nie da się ich porównać bez szerszego kontekstu.

Lubisz bardziej niezobowiazujace kino komediowe czy poważne dramaty? Lubisz bardziej kino z pogranicza SF czy kino z epoki? Bardziej szybkie dynamiczne tempo czy wolniejszą, bardziej refleksyjną narrację? Festiwal oczywistego CGI czy jednak nacisk na dialogi i relacje między bohaterami? Odpowiedz sobie m.in. na te pytania i będziesz mogl wybrać Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

12-01-2022, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 16:52 przez JVC 4K.)
(12-01-2022, 07:22)Mierzwiak napisał(a):  Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć?

Nie byłem w kinie ani na jednym ani na drugim, mam kino w domu więc planowałem nośnik fizyczny pytam ponieważ nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałem i tylko stracę kasę na płytę i trzeba będzie później gdzieś na aukcjach wystawiać ten film, a tyle z tym zachodu.

(12-01-2022, 08:40)RylandGrace napisał(a):  Ja od siebie mogę dodać, że Free Guy to typowe kino rozrywkowe tzw pulpa dla mózgu, aczkolwiek jest fajny i do obejrzenia (ale wydaje mi się, że raz styknie), a Ostatniego pojedynku jeszcze nie obejrzałem (mam na płycie), ale co racja to racja Ridley Scott to jednak RIDLEY SCOTT.
Proponowałbym bym Ci rozwiązanie typu VOD Free Guy i zakup Ostatniego Pojedynku. Tyle ode mnie.

Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r.

Odpowiedz
Offline marciniozo
Użytkownik
Liczba postów: 161
Reputacja: 11

12-01-2022, 17:09
https://www.dvdmax.pl/the-last-duel-ostatni-pojedynek-blu-ray,art1569139?gclid=CjwKCAiAlfqOBhAeEiwAYi43Fy-1cpjwcqSw1QxnByDw7RnxLnLeuYiWu1x88gFSWIGyFk8gB4HAhhoC8H0QAvD_BwE
Dostępny od ręki.

LG OLED 65 C45
Panasonic DP-UB820
Panasonic DMP-BD35
Zidoo Z10 Pro
Onkyo TX-NR686 Atmos 5.1.2
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

12-01-2022, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 17:16 przez JVC 4K.)
Bez napisów lektora PL to se mogą wsadzić ja nie znam angielskiego po za tym to jest wersja Blu-ray a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim.

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,090
Reputacja: 38

12-01-2022, 17:31
Nigdzie nie dostaniesz tych dwóch filmów 4K z polską wersją językową, bo wydaje to Disney.

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

12-01-2022, 17:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 17:44 przez JVC 4K.)
To nie jest Disney tylko 20th Century Fox a to studio wydaje w Polsce filmy na Ultra HD Blu-ray z lektorem i napisami PL. Mam takie filmy od tego studia Wojna o Planetę Małp Król Rozrywki czy Więzień labiryntu Lek na śmierć to czy Alita tylko kilka przykładów.

Link z dvdmax też nie ma polskiej wersji a to tylko zwykły Blu-ray nie 4K, więc coś jest nie tak ale Galapagos na pewno to wyda.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-01-2022, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 18:04 przez Gieferg.)
Cytat:a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim.
[Obrazek: goodluck-morgan-freeman.gif]

Cytat:To nie jest Disney tylko 20th Century Fox
A wyszedł jakikolwiek 4K z PL od Foxa od czasu, gdy przejął go Disney?

Cytat:nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałem
A jak kupisz tylko jeden, to ten jeden się nim nie może okazać?

Cytat:Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r.
i co z tego? Z Włoch i Hiszpanii można sprowadzić Blu-ray z wersją PL.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (3): 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku