Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Który film jest według was lepszy?

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Który film jest według was lepszy?
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 363
Reputacja: 23

12-01-2022, 20:05
(12-01-2022, 16:50)JVC 4K napisał(a):  
(12-01-2022, 07:22)Mierzwiak napisał(a):  Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć?

Nie byłem w kinie ani na jednym ani na drugim, mam kino w domu więc planowałem nośnik fizyczny pytam ponieważ nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałem i tylko stracę kasę na płytę i trzeba będzie później gdzieś na aukcjach wystawiać ten film, a tyle z tym zachodu.

(12-01-2022, 08:40)RylandGrace napisał(a):  Ja od siebie mogę dodać, że Free Guy to typowe kino rozrywkowe tzw pulpa dla mózgu, aczkolwiek jest fajny i do obejrzenia (ale wydaje mi się, że raz styknie), a Ostatniego pojedynku jeszcze nie obejrzałem (mam na płycie), ale co racja to racja Ridley Scott to jednak RIDLEY SCOTT.
Proponowałbym bym Ci rozwiązanie typu VOD Free Guy i zakup Ostatniego Pojedynku. Tyle ode mnie.

Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r.

Kupiłem na włoskim amazonie wersję 4K. Na płycie blu-ray są polskie napisy, ale nie wiem czy jest lektor. Na płycie 4K brak języka polskiego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

12-01-2022, 22:28
(12-01-2022, 18:04)Gieferg napisał(a):  
Cytat:a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim.
[Obrazek: goodluck-morgan-freeman.gif]

Cytat:To nie jest Disney tylko 20th Century Fox
A wyszedł jakikolwiek 4K z PL od Foxa od czasu, gdy przejął go Disney?

Cytat:nie będę w ciemno kupował obydwu bo jeden z nich może okazać się nie wypałem
A jak kupisz tylko jeden, to ten jeden się nim nie może okazać?

Cytat:Jak to możliwe że masz Ostatni Pojedynek na płycie Blu-ray skoro Polski dystrybutor Galapagos wyznaczył datę premiery tego filmu na nośniku fizycznym dopiero na 23 lutego 2022r.
i co z tego? Z Włoch i Hiszpanii można sprowadzić Blu-ray z wersją PL.

No to właśnie dlatego pytam tych którzy oglądali i jeden i drugi ja nie oglądałem, ale wychodzi na to że Free Guy to taka rozrywka dla gimbazy a Ostatni Pojedynek to poważny film budzący grozę wojennych starć rycerzy średniowiecza, to pewnie coś na wzór Exodus i ten mi pasuję i mam w kolekcji to pewnie Ostatni pojedynek też spasuje.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

13-01-2022, 11:06
(12-01-2022, 22:28)JVC 4K napisał(a):  film budzący grozę wojennych starć rycerzy średniowiecza

Z obu filmów wybrałbym oczywiście ten, ale na wojenne starcia bym się zbytnio nie nastawiał, bo nie ma ich zbyt wiele, ale nie o to w tym chodzi. Film jest dość długi, ale to dlatego, że właściwie oglądasz ten sam film 3 razy, te same wydarzenia z perspektywy innego bohatera. I dopiero to wszystko prowadzi do finału, czyli tytułowego ostatniego pojedynku, który tak na dobrą sprawę nie jest wojennym starciem, ale sama realizacja pojedynku jak najbardziej na plus. Podsumowując, jeśli nastawiasz się na konkretną rzeź, spektakularne bitwy (wojenne starcia), to raczej się zawiedziesz.

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 745
Reputacja: 12

18-01-2022, 19:39
Dobry wieczór, "Ostatni pojedynek", dobranoc. Smile

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

04-04-2022, 19:24
Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie : Kingsman Pierwsza Misja vs West Side Story? Który film według was jest lepszy, czy ktoś miał przyjemność oglądnąć jeden i drugi. Jak oceniacie. Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński. Choć podobno ten nowy musical melodramat Stevena Spilberga jest też fajny.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

04-04-2022, 19:33
Jak kupujesz gacie, to też pytasz ludzi w jakim kolorze będą ci bardziej pasować?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,606
Reputacja: 723

04-04-2022, 19:42
(04-04-2022, 19:24)JVC 4K napisał(a):  Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński.

Nah. Ale jest autorem zdjęć do tego drugiego filmu o którym rozmyślasz Big Grin

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 363
Reputacja: 23

04-04-2022, 21:36
(04-04-2022, 19:24)JVC 4K napisał(a):  Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie : Kingsman Pierwsza Misja vs West Side Story? Który film według was jest lepszy, czy ktoś miał przyjemność oglądnąć jeden i drugi. Jak oceniacie. Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński. Choć podobno ten nowy musical melodramat Stevena Spilberga jest też fajny.

Jakbyś chciał to mam na sprzedaż West Side Story

https://www.olx.pl/744151496

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

05-04-2022, 23:46
Pytam się który film będzie lepszy ponieważ obydwu jeszcze nie widziałem jak bym je oglądał to bym się nie pytał, West Side Story jak i Kingsman Pierwsza Misja wyjdze w maju prawdopodobnie nakładem Galapagos to ewentualnie wtedy kupię z napisami i lektorem, a nie jakąś wersję bez PL, no wiem dlaczego to tak ciężko zrozumieć zadałem stosunkowo proste pytanie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,606
Reputacja: 723

06-04-2022, 03:41
(05-04-2022, 23:46)JVC 4K napisał(a):  West Side Story jak i Kingsman Pierwsza Misja wyjdze w maju prawdopodobnie nakładem Galapagos to ewentualnie wtedy kupię z napisami i lektorem, a nie jakąś wersję bez PL

Na UHD BD, w pl wersji, oba filmy wyjdą w tym samym czasie co dwie poprzednie pozycje, o które pytałeś w tym temacie (Ostatni pojedynek i Free Guy) - czyli nigdy.

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku