Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy › Giełda
1 2 Dalej »

Kupię,Poszukuję

Strony (62): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62

Opcje tematu
Kupię,Poszukuję
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,587
Reputacja: 113

22-02-2025, 21:41
(22-02-2025, 21:37)vandel napisał(a):  Dopłacać 100 zł za okładkę?
Wiesz, tak zwana "kolekcjonerka" Pulp Fiction, która de facto składała się z dodatkowych kartoników i pocztówek, też za 100 zł więcej niż zwyklak się wyprzedała... Jak zwykle - jego kasa - niech robi z nią co chce. Może za 5 lat sprzeda to wydanie za 350 zł?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 650
Reputacja: 23

22-02-2025, 21:43
Widziałem inne filmy tego z ogłoszenia i te filmy są w Czechach w większości po 4 do 8 euro. Dlatego się dopytuje.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 277
Reputacja: 10

23-02-2025, 00:02
(22-02-2025, 19:15)fire_caves napisał(a):  
(22-02-2025, 16:14)czarodziejmarx napisał(a):  tylko nie ma pewności czy wydanie PL
Co w tej ofercie mówi: "wydanie polskie"?
Polski EAN przypisany do produktu (w adresie). Okładki bywają od czapy.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

23-02-2025, 08:46
(22-02-2025, 21:37)vandel napisał(a):  Dopłacać 100 zł za okładkę?
Jeśli komuś się bardzo przelewa to czemu nie? Też przez lata wychodziłem z założenia, że jeśli film otrzymał polskie wydanie, to właśnie takie chcę postawić na półce, nawet jeśli miałbym zapłacić za nie znacznie więcej. Dopiero wzięcie kredytu na nasze skromne cztery ściany mnie z tego wyleczyło Tongue Ostatnie trzy filmy jakie kupiłem to dwa wydania czeskie i jedno węgierskie ze "śmiesznymi tytułami". No ale, jeśli wydałem na nie łącznie 150 zł z groszami, a za wydania polskie od spekulantów musiałbym zapłacić +300 zł to wynik równania był dla mnie oczywisty.

Ktoś może mi zarzucić, że takimi działaniami i chwaleniem się tym w sieci nie wspieram polskiej dystrybucji i że przecież swego czasu mogłem te same filmy kupić również w polskich sklepach za 60,-, 40,-, a nawet 20,-. No tak, mogłem* - ale jak już się wyprzedały to nie mogę. A że żyjemy w kraju Januszy, którzy day one po wyprzedaniu się nakładu węszą biznes i podbijają cenę o co najmniej 100%, to cóż poradzić? Czeski, czy węgierski dystrybutor umiał oszacować nakład tak, że ich wydania do tej pory się nie wyprzedały (pudełka i płyty te same co w wyd. PL), a jeśli się wyprzedały to dostają wznowienia. A nasi co? Większość się zawinęła, a ten co został jak już robi wznowienia to na chybił trafił - Die Hard tylko na Blu-ray (na UHD już nie), dwójka też na Blu-ray (ale bez polskiego audio, choć wydanie Imperial je zawierało), a trójka tylko na DVD! Taka moja nagroda za lata wspierania polskiej dystrybucji.

*nawet kupiłem dla brata na empik.com Pewnego razu w Hollywood za 39,99 zł (mam to w historii zamówień). Ostatecznie on nigdy tej płyty nawet nie włożył do odtwarzacza (ale nie odda), a film odfoliowałem i obejrzałem ja - i dopiero wtedy go doceniłem i postanowiłem kupić na Blu. I co? I już go nie było (minęło 1,5 roku). Teraz niecałe 56 zł za wydanie węgierskie było najlepszą opcją, ew. czekanie na nie-wiadomo-kiedy aż przyfarci mi się, jak @Dusi.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,362
Reputacja: 86

23-02-2025, 10:24
(23-02-2025, 08:46)Juby napisał(a):  A że żyjemy w kraju Januszy, którzy day one po wyprzedaniu się nakładu węszą biznes i podbijają cenę o co najmniej 100%, to cóż poradzić?

Dopiero raczkujesz w zakupach zagranicznych, ale już powinieneś się zorientować, że tak jest na całym świecie i wszędzie budzi to zniesmaczenie.

Natomiast co do reszty, to zgoda.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ananas84pl
Użytkownik
Liczba postów: 134
Reputacja: 3

14-06-2025, 10:10
Kupię, poszukuję filmu American Honey z polskimi napisami. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...proszę o kontakt.

Odpowiedz
Offline wojzu
Nowy użytkownik
Liczba postów: 35
Reputacja: 2

14-06-2025, 15:57
Jeśli chodzi o American Honey, jest tego sporo na eBay - wydania brytyjskie, australijskie, niemieckie, do wyboru do koloru, wszystkie BD, wszystkie z polskimi napisami.

Odpowiedz
Strony (62): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku