(10-10-2022, 19:40)slavekg napisał(a): Wiadomo, że samo przerobienie fps to za mało, trzeba jeszcze naszą ścieżkę z tą oryginalną zsynchronizować (np. w Audacity). Na 99% w którymś miejscu się rozjedzie, bo okaże się, że ta nasza miała kilka klatek więcej lub mniej niż oryginalna, do której synchronizujemy.
A co dokładnie w oryginalnych wydaniach jest spieprzone?
Gdyby chodziło tylko o synchro i ilość klatek zrobił bym to w sekundę. Problem jest że synchronizację możesz wykonać jeśli ścieżka audio jest identyczna z orginału. A nie jest bo ja przerabiam audio + Janusza Szydłowskiego z orginału z VHS żaden program ci tego nie dopasuje. Ale poświeciłem dziś kolejny cały dzień. Obejrzałem cały film znowu po raz 2430...
a co za tym idzie każde przesunięcie względem orginału czy jakiekolwiek zmiany wprowadziłem ręcznie minuta po minucie. Zaraz wrzucę wam próbkę... albo cały film jeśli chcecie na mój serwer. Lektor jest z vhs dzwiek z remastera. A nie jak poprzednio tylko obraz. Więc jest dla mnie wystarczająco dobrze 
Dobra wrzucam cały film jak chcecie zrobię torrent ale naprawdę nie mam już siły by zrobić sample dla Was bo spędziłem cały dzień przy tym mam nadzieję, że choć trochę się spodoba.
To co jest pewne to jedynya taka wersja na świecie chyba że doczekam się oficialnego wydania z tym lekrorem. Na co jednak, bym nie liczył. Bo nawet znaleźć takiej nie sposób.
Mam nadzieję, że gdy umrę ta wersja przetrwa przynajmniej kolejne 100 lat, takich lektorów już nie ma, a jeśli są to dobrze się ukryli.
Piąty element Remaster - Janusz Szydłowski -HD Zuzia (1997) VHSrip Remaster
SAMPLE... w kolejnym moim poście.
Głośniki ciut głośniej polecam, gdyż dobrą jakość dzwięku wyciszyć o kilka decybeli jest łatwo, w drugą stronę się nie da
więc nie boostowałem lektora za natto VHS remaster jak by co...Pozdrawiam, dajcie znać co sądzicie. Lepiej nie będzie. Bo walczę z tym filmem ponad 100h
Ale ta wersja jest dla mnie najlepsza
i malutka zmieści się na DVD