A wiesz że kontener mkv jest jak avi czy mp4? Nie masz pojęcia czy ja nie zajmowałem się napisami kodowaniem itd. Wiem że masz wiedzę, ale nie rób ze mnie debila. Tylko dlatego, że wydaje Ci się że mnie znasz...
No nic może się czegoś od Ciebie nauczę jeśli będzie potrzeba
Warto otaczać się jedynie mądrzejszymi od siebie...
Albo przynajmniej zabawnymi.
PS. Nigdy nie kodowałem nic do formatu Blu ray do DVD tak, możesz mi podać nazwę oprogramowania z jakiego korzystasz i wkleić parametry jakich używasz na codzień, bo pewnie masz już nie zawodne ustawienia, chętnie przekoduję coś z DVD do blu ray by zobaczyć różnicę. Bo raczej Księżniczki Mononoke z mojej Orginalnej VHS nie dam rady zrobić w blu ray a szkoda bo, lektor jest o niebo lepszy niż na wersji DVD którą również posiadam. Chętnie dla nauczenia się czegoś nowego poeksperymentuję. Chyba że masz tutorial na tym forum to nie będę zabierał ci czasu.
Z góry dziękuję!
(13-10-2022, 06:07)Gieferg napisał(a): Zostaje jeszcze kwestia tego jakich się używa programów i na ile się ogarnia ich ustawienia.To prawda wszystko co powiedziałeś. Wiem że nie jestem teraz w temacie zaczynałem na Medusie i Virtualdub, a pierwsze swoje suby robiłem używając SubEdit player, bo dawniej o Aegi mogłem pomarzyć o ile pamiętam były do Anime Moldiver. I nadal są na AnimeSub info. Wiem nie były tak dobre jak teraz Aegisub jest o niebo lepsze, Premiere Pro też robi robotę do kupy z Adobe Audition. Ale nawet najlepsze oprogramowanie ma błędy... Nie da się uniknąć wszystkiego. O ile dawniej kodeki były okropne i obraz potrafił zrobić się zielony, nawet po dobrym kodowaniu. O tyle dziś nadal bywają dziwne odpały choć już nie tak często.
No nic może się czegoś od Ciebie nauczę jeśli będzie potrzeba
Warto otaczać się jedynie mądrzejszymi od siebie...
Albo przynajmniej zabawnymi.PS. Nigdy nie kodowałem nic do formatu Blu ray do DVD tak, możesz mi podać nazwę oprogramowania z jakiego korzystasz i wkleić parametry jakich używasz na codzień, bo pewnie masz już nie zawodne ustawienia, chętnie przekoduję coś z DVD do blu ray by zobaczyć różnicę. Bo raczej Księżniczki Mononoke z mojej Orginalnej VHS nie dam rady zrobić w blu ray a szkoda bo, lektor jest o niebo lepszy niż na wersji DVD którą również posiadam. Chętnie dla nauczenia się czegoś nowego poeksperymentuję. Chyba że masz tutorial na tym forum to nie będę zabierał ci czasu.
Z góry dziękuję!