06-03-2025, 18:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2025, 18:05 przez Nfsfan83.)
Tak tylko zarzuciłem Olejniczak i Predator 1987 czyta ok sprawnie itp ale jego głos ujowy jak diabli dla mnie od razu widzę moda na sukces i inne nudne filmy, które czyta w 99% przypadkach na Tvp 1 i 2 teraz.
Gudowski jest na płytach Blu-ray i UHD ale tekst skopany.
Możecie się nabijać ale nawet ten mój tekst obecny do Commando ( bez bluzg) jest o wiele lepszy niż to co było, Łukomski też nie miał takiego super, tylko miał bluzgi
06-03-2025, 20:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2025, 20:40 przez Gieferg.)
Cytat:Gudowski jest na płytach Blu-ray i UHD ale tekst skopany.
Bo Ty akurat lepszy zrobisz
I nie wiem co masz za problem z Olejniczakiem. Jak dla mnie w zasadzie ta sama liga co Gudowski czy Frączak, a że czytał jakieś szmiry to by mi może przeszkadzało jakbym te szmiry oglądał i mi się przez to jego głos źle kojarzył.
Do takiego Death Proof najlepsza wersja lektorska jest właśnie z nim.
07-03-2025, 10:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2025, 10:23 przez Juby.)
(06-03-2025, 20:40)Gieferg napisał(a): I nie wiem co masz za problem z Olejniczakiem.
+1
Olejniczak czytał serię Rocky (części I-IV) na TVP, którą nagrywałem na kasety, Supermany z Reevem (I-III) na TVNie, które również miałem na kasetach, Troję na oryginalnym VHS (i ta sama ścieżka jest na Blu-ray), Uwierz w ducha, które miałem na VCD (i ta sama ścieżka jest na Blu-ray), a także Gladiatora w wersji kinowej na DVD/Blu-ray i dwa klasyki Sergio Leone - Pewnego razu na Dzikim Zachodzie i Dawno temu w Ameryce (z nim je poznałem). Lubię jego głos, to jeden z "lektorów z czasów dzieciństwa" i kojarzę go wyłącznie z filmami, które uwielbiam i do których wracam... no, prawie wyłącznie, Superman III to gniot, a OUaTiA nie pamiętam, ale cała reszta to filmy, które uwielbiam Modę na sukces niby przez jakiś czas oglądały obie babcie, ale nijak nie popsuło mi to opinii o panie Stanisławie.
A co jeśli zrobisz super tekst do Predatora, ale kulturalny pan Maciej powie, że go nie przeczyta, bo coś tam mu w nim nie pasuje (np. słowa "gówno", "pedałów", "dymać" i "dupsko")? Powtórzę - debilny pomysł z tym dogrywaniem lektorów. Do wersji filmów, które żadnego nie mają, jak Alien 3, to jeszcze miałoby sens, w każdym innym nie.
@HAL 9000
Przy dobrym nastroju i piwku to takie 4/10. Lepiej wypada też gdy zestawi się go z prawdziwymi dnami pokroju The Rise of Skywalker i Obi-Wan Kenobi
@Mefisto
Widziałem tylko raz, niemal 15 lat temu. Pamiętam sporo scen, ale jako całość - nie wiem jak odebrałbym to dzisiaj. Od dawna zabieram się na powtórkę, ale trudno znaleźć 4h wolnego czasu.
07-03-2025, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2025, 13:44 przez Gieferg.)
Sam pomysł z nagrywaniem tych ścieżek lektorskich to akurat jest ok (pomijam, że nigdy bym na to nie wyłożył takiej kasy), ale kolega robi co może, żeby to wyglądało jak kompletny bezsens XD
Cytat:Widziałem tylko raz, niemal 15 lat temu.
Ja też.
Dokładnie 15 lat temu kupiłem na DVD i... nigdy nie miałem ochoty na powtórkę.