Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 ... 25 Dalej »

Lista Schindlera / Schindler's List

Strony (8): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Opcje tematu
Lista Schindlera / Schindler's List
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

31-07-2020, 16:52
Rozumiem, Luke. Jeśli można, to coś podpowiem. Udaj się z płytką do jakiegoś sklepu ze sprzętem i poproś o puszczenie problematycznego fragmentu. Obsługa nie powinna robić problemu, tym bardziej, jeśli poinformujesz, że testujesz określony model telewizora. Blush W przypadku braku marketów AGD w Twojej miejscowości, odwiedź znajomych.
Osobiście poświęciłbym trochę czasu na ustalenie stanu faktycznego. Być może znajdziesz podstawy do złożenia reklamacji.

Daj znać wątku zapodanym przez KaMario.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline LukeTerry
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

01-08-2020, 07:50
Tak zrobię. Przede mną jeszcze seans "1917". Co prawda rodzime wydanie w UHD, więc płyta nie powinna by zbyt wymagająca dla odtwarzacza, ale to też mi powie czy mam się już martwic laserem, czy mam jeszcze trochę czasu Wink

Benq TK-800
Yamaha MusicCast RX-V685
Sony UBP-X800M2
Pure Acoustic Nova 6
Yamaha YST-FSW050
Wilson Raptor X
nVidia Shield 2019

Moja kolekcja: http://filmozercy.com/filmoskop/profile/2065/collection
Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik
Liczba postów: 247
Reputacja: 3

02-08-2020, 10:02
Oddaj do serwisu. Rok czasu podziałał to i tak bardzo długo. Sprzęt Sony to największy chłam jaki może być. Pół roku temu brat kupił X700. Na pewno nie był po zwrocie bo zwrócił uwagę na to jak wszystko wyglądało przy otwieraniu. Od razu, 2-3 seans i już występowały jakieś freezy. Chciał oddać, ale w MM powiedzieli mu, że jak jest uszkodzony to nie ma prawa do zwrotu (jakaś kompletna bzdura). Wymienili blok optyczny i jest na razie ok. Od Sony lepiej się trzymać najdalej jak trzeba.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

02-08-2020, 12:05
(02-08-2020, 10:02)lovelybones napisał(a):  Sprzęt Sony to największy chłam jaki może być.
Masz jeszcze jakieś przykłady na poparcie swojej tezy, czy jak wynika z posta wyżej ferujesz wyroki na podstawie JEDNEGO przypadku?

Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik

02-08-2020, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2020, 13:12 przez lovelybones.)
Jednego przypadku? Big Grin Wszystko co było w mojej rodzinie z Sony sypało się na potęgę - tv, odtwarzacze, smartfony itp. Wszyscy już się wyleczyli z tej firmy. Brat jeszcze kupował, ale powiedział, że koniec z tym złomem od Sony. Sony X700 - po wyjęciu z pudełka okazuje się, że jest uszkodzona optyka, normalnie genialny sprzęt Smile Co do jakości tej firmy to wystarczy spojrzeć na PS4 i PS4 Pro, żeby przekonać się jaka to tandeta.

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

02-08-2020, 13:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2020, 13:39 przez shaman72.)
@lovelybones - musiałeś mieć strasznego pecha po prostu.Miałem TV Sony Trinitron 29’’ i działał u mnie kilkanaście lat, teraz używa go teściu.Playstation 3 kupione zaraz po premierze chodzi do dziś a młody wyżywa się na niej godzinami.Pech po prostu.
Inna sprawa, że kiedyś te sprzęta robili na lata.. Wink

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

02-08-2020, 14:14
Miałem sporo rzeczy z logo Sony i nigdy z niczym nie było problemów. PS4 działa bezproblemowo od dnia premiery, Pro poza hałasem też bez uwag, miałem od nich dwa telefony, które również swoje odsłużyły, stare LCD do dziś stoi u dziadków, a ma już lekką ręką ponad dekadę, a odtwarzacz BD nigdy nawet się nie zająknął mimo 6 lat na karku i naprawdę sporego przebiegu. Określanie tego sprzętu jako tandety jawi mi się jako oględnie pisząc głupie, ale każdy swój rozum ma.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

02-08-2020, 18:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2020, 18:55 przez Glaeken.)
(02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a):  Jednego przypadku? Big Grin Wszystko co było w mojej rodzinie z Sony sypało się na potęgę - tv, odtwarzacze, smartfony itp. Wszyscy już się wyleczyli z tej firmy. Brat jeszcze kupował, ale powiedział, że koniec z tym złomem od Sony.
Sony to dość solidna marka więc jeżeli ktoś miał serię przypadków awarii to miał pecha albo źródło zakupu było wątpliwe - gdzie kupujesz i za ile jest bardzo ważne. Istotna jest tez linia produktowa - to nie marka a właśnie konkretna linia produktowa (seria) odznacza się mniejsza awaryjnością. W dodatku niekoniecznie wysoki poziom jest utrzymywany cały czas Wink
(02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a):  Sony X700 - po wyjęciu z pudełka okazuje się, że jest uszkodzona optyka, normalnie genialny sprzęt Smile
Na razie wymieniłeś tylko jedno urządzenie i to z dość niejasnym stwierdzeniem "uszkodzona optyka" Wink
(02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a):  Co do jakości tej firmy to wystarczy spojrzeć na PS4 i PS4 Pro, żeby przekonać się jaka to tandeta.
Miałem PS3 i mam PS4 i zamierzam kupić PS5. Bardzo sobie chwalę ten sprzęcik. W PS3 swego czasu laser mi zdechł ale nie dziwota skoro latami odtwarzałem na konsoli wszystko jak leci. Dziwie się, że ludzie oczekują od kombajnu za ok 1,5tys pln genialnego sprzętu (zastanawiam się czy to ci sami którzy oczekują, że będą mieszkać w pałacu z wypasionym wyżywieniem i dostępem do plaży przez 2 tyg. np.: w Grecji za wycieczkę o wartości 800pln Big Grin )

Jeszcze nie miałem (odpukać!) w swojej historii zakupów sprzętu rtv jakichś problemów bo wyznaję dwie zasady: dobry sprzęt powinien trochę kosztować + sprawdzone źródło zakupu (im bliżej oficjalnej dystrybucji w PL tym lepiej).

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline LukeTerry
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

03-08-2020, 09:56
Ja do zeszłego roku, z marki Sony miałem do czynienia tylko ze smartfonem i tv. Zarówno jeden, jak i drugi sprzęt, działał niezawodnie, dlatego też wziąłem od nich odtwarzacz. Tak jak pisałem powyżej, mam jeszcze rok gwarancji, więc będę obserwował sytuację przy nowych filmach. Na pewno dam znac jak się sytuacja rozwinęła.

Benq TK-800
Yamaha MusicCast RX-V685
Sony UBP-X800M2
Pure Acoustic Nova 6
Yamaha YST-FSW050
Wilson Raptor X
nVidia Shield 2019

Moja kolekcja: http://filmozercy.com/filmoskop/profile/2065/collection
Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik

03-08-2020, 10:36
Co dla ciebie jest niejasnego w stwierdzeniu "uszkodzona optyka"? Na dokumencie z serwisu jest informacja, że wymienili blok optyczny. Czego nie rozumiesz?

Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku