Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Love, Simon

Opcje tematu
Love, Simon
Offline Garrus
Nowy użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0

21-06-2018, 18:50
[Obrazek: 7829521.3.jpg]
Obejrzałem wczoraj adaptacje kinową książki Twój, Simon. Reżyserem jest Greg Berlanti, który jest jednym z twórców serialowego uniwersum DC. W tych serialach sporo jest motywów LGBT. Reżyser prywatnie jest gejem, także miał doświadczenia dotyczące sytuacji rozgrywającej się w filmie. Ja sam nie jestem targetem tego filmu i może dlatego mi się nie podobał, choć Call Me by Your Name uważam za jeden z najlepszych filmów tego roku (w Polsce).

Bardzo nie lubię głównych aktorów. Nick Robinson odpychał mnie w Jurassic World, którego kontynuacje z 2018 roku uwielbiam a 1 przez tego aktora ciężko mi się oglądało. Keiynan Lonsdale to według mnie najgorszy aktor jakiego oglądałem. A widziałem go w kilku produkcjach, np, seriale DC, Like.Share.Follow. W serialach CW gdy się pojawiał to nie dało się oglądać a w Like.Share.Follow był głównym bohaterem i przez to film jest kiepski, bo sam pomysł nawet był ciekawy. W działanie uczelni nie jestem wstanie uwierzyć. Pan Worth (wicedyrektor) w każdej scenie powodował u mnie uczucie zażenowania. Zabiera uczniom telefony w czasie przerwy i opowiada uczniowi o swoich podbojach miłosnych. Ciężko mi uwierzyć w istnienie takiego dyrektora. Pani Albright (nauczycielka) używała wulgaryzmów, obrażała uczniów. Bardzo kiepska postać. Chybionym pomysłem było przedstawienie stereotypowego homoseksualisty. Ta postać kłóci się z zamysłem filmu, czyli przedstawienie geja jako zwykłego człowieka. Oczywiście antagonista filmu był tak kiepski, że nie mogłem go oglądać.

Teraz może kilka plusów. Muzyka była klimatyczna i pasowała do filmu. Aktorzy wcielający się w rodziców zagrali bardzo dobrze. Duży plus dla Jennifer Garner i Josh'a Duhamel'a. Sam główny bohater, za którym nie przepadam, wyszedł bardzo dobrze.

Moja ocena filmu to 5/10. Myślę, że ten film dla osób mających takie problemy co protagonista mogą wynieść z niego dużo. Ja jednak nie jestem targetem filmu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Alucard
Nowy użytkownik
Liczba postów: 11
Reputacja: 0

03-06-2024, 23:18
Jak na pierwszy film o takiej tematyce, gdzie to gej jest głównym bohaterem w kinówce, to całkiem nieźle im poszło. Powiedziałbym, że film był tak łagodny, że aż momentami nudny (ale Polsat i tak dał go na swoją premierę telewizyjną po północy w paśmie horrorów bo geje Angel ).
Ja bym ocenił na 7/10.
Powstał też serial w tym uniwersum - Love, Victor (trzy sezony) i pojawia się tam też Simon, w którymś odcinku. Dla mnie serial > film.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku