02-12-2022, 17:25
Na głównej stronie filmożerców pojawiła się prezentacja tego artbooka.
Making of(y) + artbooki
|
02-12-2022, 23:36
@MasterThief U mnie tak samo. Przewidywana data dostawy: 06-07 grudnia.
niespotykanie spokojny człowiek
03-12-2022, 00:04
Pisałem do nich i w odpowiedzi dostałem informację, że skoro zamawiałem przedpremierowo z dostawą na 7 grudnia to zamówienie wyślą tak, żeby doszło na 7 grudnia, a to że artbook jest od ręki dostępny to nieważne ![]()
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 Przystawka box: Apple TV 4K Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision) ![]()
06-12-2022, 20:47
Odebrałem dzisiaj artbook do Diuny. Super sprawa Czy artbook do blade runner wychodził w języku polskim? Bo nie kokge znaleźć wzmianki nigdzie.
06-12-2022, 22:31
(06-12-2022, 20:47)eldian napisał(a): Czy artbook do blade runner wychodził w języku polskim? Bo nie kokge znaleźć wzmianki nigdzie.Nie wiem o ktory artbook BR ci chodzi ale tak czy inaczej żaden z nich w języku polskim nie wyszedł. P.s.: jedyne co wychodzi w języku PL to komiksy Blade Runner 2029 (na razie dwa tomy wyszły).
Moje aukcje na OLX
06-12-2022, 22:37
Eh, niestety widzę że nie ma w języku polskim ![]() A chodzi mi o te pozycje : https://www.amazon.pl/Art-Soul-Blade-Runner-2049/dp/1785657585/ref=mp_s_a_1_8?qid=1670362576&refinements=p_27%3ATanya+Lapointe&s=books&sr=1-8 https://www.amazon.pl/INTERLINKED-ART-BLADE-RUNNER-2049/dp/1789092116/ref=mp_s_a_1_1?qid=1670362576&refinements=p_27%3ATanya+Lapointe&s=books&sr=1-1
Nie liczyłbym na to, żeby choć jeden z w/w albumow został wydany w PL... z dwóch powodow: 1. Artbooki/making ofy u nas słabo się sprzedają, nawet tak popularna marka jak GW nie doczekała się w PL artbooka do 3 nowego filmu czyli Rise of the Skywalker gdy poprzednie dwa zostały u nas wydane (seria wizja twórcow: przebudzenie mocy i ostatni jedi Phila Szostaka) a ich cena systematycznie spada... teraz mozna znalezc nawet w granicach 50pln za sztuke na allegro. Przez ostatnie lata wyszły u nas aż dwa artbooki/making ofy - do Obcego i ostatnio do Diuny - ale wielkiego sukcesu sprzedażowego raczej im nie wróżę sądząc po tym jak wydawca Obcego czyli Vesper co jakiś czas wrzuca sponsorowane posty-reklamę na fejsa o making ofie Obcego ![]() p.s. w sumie album do Diuny może się i sprzeda nieźle bo marka dopiero się rozkręca... 2. Uniwersum BR w PL to raczej nisza, owszem jest doceniany i uwielbiany ale musiałyby to być masy fanów (jak w przypadku GW) aby któryś z naszych wydawców rozważył przetłumaczenie albumow na język PL.
Moje aukcje na OLX
08-02-2023, 22:27
Na włoskim amazonie dobra cena na artbook do "Ghostbusters Afterlife" -> link. Aktualnie 18,74 euro.
niespotykanie spokojny człowiek
29-03-2023, 18:18
Jestem po lekturze polskiego wydania "Jak powstał obcy" J.W. Rinzlera. W wydaniach filmów lubię dodatki tak więc ten album trafił w moje gusta, oceniam go bardzo wysoko i mam nadzieję, że wydawnictwo Vesper wyda kolejne tytuły. W każdym razie zawsze można się do czegoś doczepić ![]() 1. Dwukrotnie pomylono Davida Gillera z H.R. Gigerem (pewnie przez zbieżność nazwisk). - Strona 138 (końcówka pierwszej kolumny): "Hill i Giger złożyli kolejną wersję scenariusza..." - Strona 313 (pierwsza kolumna): "Po wymieszaniu go z cynicznym podejściem Gigera postaci zyskały cięty język." 2. Strona 210 (pierwsza kolumna) wkradło się nadmiarowe "się" no i się "nie czyta" ![]() 3. Zdjęcia wstawiane w wewnętrzny margines są malutkie. Wolałbym aby tam były tylko opisy zdjęć a wszystkie zdjęcia znajdowały się w ramach kolumn z tekstem dzięki czemu zyskałby na wielkości". 4. Album jest wielki i ciężki przez co słabo czyta się go w łóżku, czuć ciężar opierając go o nogi ![]() Na zakończenie krótki tekst na zachętę dla tych którzy zastanawiają się nad zakupem "Kiedy również dzieci zemdlały, Scott nakazał zmodyfikować skafandry." ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |