Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

Matrix (Seria)

Strony (2): 1 2 Dalej »
Opcje tematu
Matrix (Seria)
Offline Bykovsky
Użytkownik
Liczba postów: 97
Reputacja: 5

02-02-2021, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2021, 22:55 przez Bykovsky.)
Czwarta część serii "Matrix" będzie miała tytuł "Matrix Resurrections".

Display: SONY Bravia 55XE7005 -> Samsung UE55RU8000 -> LG 70UN71006LA
Audio: LG SN4 2.1
Player: Sony PlayStation 4 Pro -> Sony UBP-X700
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

02-02-2021, 22:36
(02-02-2021, 19:03)Bykovsky napisał(a):  Tytuł czwartej części "Matrix" będzie miał tytuł "Matrix Resurrections".

Tytuł będzie miał tytuł...

[Obrazek: GoldenGoodnaturedDragonfly-max-14mb.gif]

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

02-02-2021, 23:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2021, 23:17 przez Gieferg.)
Wątek w takiej postaci nadaje się tylko do śmietnika.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,013
Reputacja: 73

09-09-2021, 21:56
Jak tam wrażenia po zwiastunie? Smile

Ja miałem ciarki Smile

Ale nie wiem czy to dlatego, że mam sentyment do tamtego filmu i bohaterów czy, że jestem podekscytowany powrotem do tego świata i ciekawością "co oni tam wymyślili?"Smile

Mają dobry punkt wyjściowy dzięki temu, że akcja dzieje się w dużej mierze w wirtualu mogą z robić reboot/remake/sequel w jednym. I trochę tak to wyglada. Mamy znane, lubiane i kultowe już ujęcia i sceny z poprzednich części, starych bohaterów w starej-nowej sytuacji i starych-nowych bohaterów.

Pod tymi względami trailer mnie zaintrygował. Minusy?
Wszystko powyżej (i za dużo widocznego CGI) Big Grin
To bedzie to samo tylko inaczej... ale mocno trzymam kciuki żebyśmy dostali coś na miarę Fury Road Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

10-09-2021, 07:49
Przyznam szczerze, mam trochę mieszane uczucia. Z jednej strony miło zobaczyć kilku aktorów z poprzedniej obsady. Z drugiej strony, ten "matrix"(czy jak się to teraz nazywać będzie) pokazany w zwiastunie wygląda inaczej niż w poprzednich filmach. Brakuje zielonego podkolorowania, jest ślicznie, ale i sterylnie zarazem, niczym w reklamie TV jakiegoś produktu premium. Brakuje brudu i klimatu a'la 'noir'.
Z drugiej strony koncept, że tym razem Neo nie jest hakerem (a na to wygląda) i swoje wątpliwości dotyczące otaczającej go rzeczywistości próbuje rozwiać na kozetce u psychologa (i od niego otrzymuje pigułki w stosownym kolorze) jest ciekawy. Nie zna Trinity, ale możemy przypuszczać, że coś ich połączy i zaczną odczuwać, że nie są sobie tak do końca obcy...
Nie sposób nie wspomnieć o podkładzie muzycznym w zwiastunie - Jefferson Airplane "White Rabbit" - znakomity wybór. Utwór niezbyt często wykorzystywany, ale na ogół w bardzo dobrych filmach ( "Platoon" i "The Game" przykładowo).
Ogólnie jestem ciekaw jak ta historia zostanie rozwinięta. Zobaczymy jak będzie. Szczęka mi nie opadła na ziemię z wrażenia Wink , ale pomimo uwag i wątpliwości czekam na więcej.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

10-09-2021, 11:06
Dla mnie zwiastun wygląda całkiem interesująco - oczywiście nie wykluczam, że może to być scenariuszowy zakalec, ale do kina się chętnie przejdę (w zależności od sytuacji covidowej).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

10-09-2021, 11:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2021, 12:40 przez Glaeken.)
Zwiastun jakoś mi nie zaimponował z kilku powodów:

- widać starość aktorów i to w pełnej "krasie" i obawiam się, iż bardziej rzuci się w oczy również podczas seansu bo 4k dodatkowo uwypukli pewne mankamenty;

- po zwiastunie miałem nieodparte wrażenie, że reżyserem filmu jest J.J. Abrams bo za dużo jak dla mnie błysków/refleksów wszelkiego rodzaju... być może to tylko moje subiektywne odczucie;

- nie ma już efektu "wow" które towarzyszyło zapowiedziom Matrixa 1. Pierwszy film był wręcz przełomowym zjawiskiem popkulturowym z powalającymi, jak na tamte czasy, efektami i niebanalną fabułą (albo raczej udanym połączeniem różnych znanych treści);

- strasznie mi wionie całym znanym arsenałem efektów CGI wszelkiego typu i rodzaju jakby cały film kręcili na zielonym/niebieskim tle - tak wszystko śliczne i wymuskane że zatraca się gdzieś efekt autentyzmu (tak samo mam oglądając niemal każdy film Marvela... z Dark Fate też miałem to samo). Zdecydowanie jestem zwolennikiem starych dobrych practical effects Wink

- brakuje mi Laurence'a i Hugo. Może pojawią się jako guest appearance Wink

- nie podoba mi się podtytuł filmu, nie wiem czy już oficjalny czy też nie, czyli Zmartwychwstanie.

Oczywiście do kina z chęcią się przejdę ale i tak bardziej czekam na Diunę.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline thegoro
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

10-09-2021, 13:45
ciężko powiedzieć jaka jest fabuła 4 części, za dużo zlepków nic nie mówiących. W sumie to fabułę trzymają w tajemnicy od kliku lat. Patrząc na sam zwiastun to rzuciło mi się w oczy od razu - jest Sati w księgarni ale już dużo starsza, starszy Neo i Trinity, młody Morfeusz. Zastanawia bardzo linia czasowa. Czyżby to była kolejna wersja matrixa, z tą różnicą, że maszynom udało się uleczyć Neo (flashbacki u Neila psychoterapeuty, gdzie widać, jak roboty majstrują w ciele Neo z 3 części) i skoro The One żyje to może znów wyzwoli z 7 iteracji ludzi stąd nowy Morfeusz, który szuka wybrańca.
Świat cukierkowy kolorowy jest światem jak z Revolutions, gdzie na koniec właśnie Sati zrobiła na cześć Neo tęczę i i piękny kolorowy obraz miasteczka o wschodzi/zachodzie słońca. Tutaj również się to powtarza w świecie wirtualnym

O cgi się nie wypowiem. Patrząc na lata 90, kiedy to od 1995 czy 1996 już myślano nad koncepcją matrixa i efektów by 4 lata później wypuścić film. Wtedy było większe pole do popisu jeśli chodzi o efekty, bo komputerowe animacje zaczynały wkraczać do Hollywood. 2 i 3 część również wniosła świeżość korzystając z 3dsmaxa i komputerowych modeli Neo i Smitha (patrz scena walki z wieloma agentami - ta pierwsza kiedy Neo spotkał się z Wyrocznią). Aktualnie to CGI jest w każdym filmie i trudno coś wymyśleć na "nowo". Ale możemy się zaskoczyć Smile
Od kilku lat, kiedy chodziły plotki o 4 czekam i czekam ponieważ dla mnie cała trylogia była i jest w czołówce filmowej i chyba nie ma było roku bym nie obejrzał kilka razy trylogii.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

10-09-2021, 13:50
(10-09-2021, 11:36)Glaeken napisał(a):  - nie podoba mi się podtytuł filmu, nie wiem czy już oficjalny czy też nie, czyli Zmartwychwstanie.
Żeby było od tej samej literki powinno być "Rezurekcje". I premiera na Wielkanoc.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

10-09-2021, 14:00
(10-09-2021, 13:45)thegoro napisał(a):  W sumie to fabułę trzymają w tajemnicy od kliku lat.
Cała fabuła jest już od jakiegoś czasu w sieci, ot urok pokazów testowych. Ja nie czytałem ale jak ktoś chce to z pewnością znajdzie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku