Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Matrix (Seria)

Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 Dalej »

Opcje tematu
Matrix (Seria)
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master
Liczba postów: 214
Reputacja: 7

15-03-2020, 11:56
Wydanie było PL, ale też najpierw wyjąłem i jeszcze raz włożyłem płytę i za każdym razem było to samo. Oddałem płytę w ramach reklamacji i kupiłem jeszcze raz, a że była promocja zapłaciłem 99 zł w Empiku. Nowy egzemplarz jest wolny od tej wady, tak więc śmiem sądzić, że były np: dwa nakłady i jeden może mieć błędy w tłoczeniu mimo, że płyta bez skazy.,

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

15-03-2020, 12:15
Płyty UHD chyba tak już mają, mnie się to ostatnio kilka razy przytrafiło z różnymi filmami. Przycinki czy zawieszenie występuje zawsze w obszarze kilku ostatnich akapitów, nigdy na początku czy w środku. Wyłączenie odtwarzacza rozwiązywało problem, podejrzewam, że jakiś bufor się zapycha czy coś w tym stylu.

Odpowiedz
Offline Maras
Stały bywalec
Liczba postów: 295
Reputacja: 19

15-03-2020, 12:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2020, 12:19 przez Maras.)
(15-03-2020, 11:43)Mateusz napisał(a):  No dzisiaj już poleciała, ale wczoraj był problem nawet po ponownym włożeniu.

Ale po ponownym włożeniu płyty dawałeś Resume żeby zaczynał od tego samego momentu czy sam ustawiałeś ręcznie?
Bo przy opcji RESUME miałem tak samo ale jak dałem ręcznie chapter i przewijałem mniej więcej od tego momentu to już było ok

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

15-03-2020, 12:20
Nie korzystałem z opcji Resume, włączyłem przedostatni rozdział i przewijałem, później próbowałem odtworzyć ostatni rozdział, ale też bez powodzenia. Było słychać w odtwarzaczu, że płyta ewidentnie się zacina i nie chce lecieć dalej.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

15-03-2020, 14:27
(15-03-2020, 12:15)Plicha napisał(a):  Płyty UHD chyba tak już mają, mnie się to ostatnio kilka razy przytrafiło z różnymi filmami. Przycinki czy zawieszenie występuje zawsze w obszarze kilku ostatnich akapitów, nigdy na początku czy w środku. Wyłączenie odtwarzacza rozwiązywało problem, podejrzewam, że jakiś bufor się zapycha czy coś w tym stylu.

To nie jest normalne przy założeniu, że płyta nie ma żadnych zarysowań, nie jest opalcowana, itd. Obejrzałem kilkaset filmów UHD BD i nie miałem ani jednego przypadku aby taka płyta się zacinała w trakcie odtwarzania filmu.
Faktem jednak jest, że część odtwarzaczy ma problem szczególnie z płytami BD-100 przy zmianie warstwy, nawet jeśli są w stanie idealnym. Matrix to również BD-100. Jeśli macie często takie objawy na płytach BD-100 to należy zgłosić sprawę do serwisu. Nie raz słyszałem, że po wymianie napędu nagle odtwarzacz przestał miewać problemy z tego typu płytami.
Czy większość z Was raportujących o zacinkach nie ma przypadkiem odtwarzaczy Sony ?

Odpowiedz
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

15-03-2020, 16:51
hmm...tak ja mam Soby X800. To zmienia postać rzeczy?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

15-03-2020, 17:22
U mnie problem pojawił się na LG UP970, więc to może być dobry trop, bo w środku ma napęd od Sony.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

21-12-2020, 18:14
W filmoskopie dostępny pełny opis angielskiego wydania trylogii w UHD (klik w okładkę).

[Obrazek: thumb-lg-1313331-matrix-trylogia.jpg]

W wydaniu oprócz slipcace dodatkowo jest sllipcover, który ma wypukły tytuł oraz połysk dla koloru srebrnego i zielonego (na zdjęciach tego za dobrze nie widać). Niby kawałek tekturki ale tym razem przyłożyli się do niego.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

10-01-2022, 16:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2022, 16:59 przez misfit.)
(10-01-2022, 01:16)Jadzwig napisał(a):  Akurat Matrix specjalnie podbijał świat wirtualny zielenią, to chyba miało być zielenią zdominowane, dla rozróżnienia od świata realnego - strasznie niebieskiego
Jednak patrząc na wasze przykłady i jakie różnice wyłapujecie, to pewnie dobrze zdajesz sobie z tego sprawę.

Zdajemy sobie sprawę. Na UHD sceny w świecie wirtualnym też są zazielenione, w jednych ujęciach mocniej, w innych dużo mniej. Z tą różnicą, że obraz w tych scenach nie jest jedno/dwukolorowy tak jak to ma miejsce na DVD/BD i np. odcień skóry postaci jest zazwyczaj tak z tysiąc razy bardziej naturalny na UHD Wink

(10-01-2022, 13:33)Juby napisał(a):  
(09-01-2022, 18:24)misfit napisał(a):  Kolory w Matrixie też ci nie pasują na UHD ? Jak dla mnie są duuużo lepsze niż stare i nowe BD.
Od BD jasne że lepsze

Tyle dobrego Smile

Cytat:ale wciąż nie takie, jak być powinny. Zieleń jest zbyt morska, a skóra zbyt różowa, wszystko przesunąłbym bardziej w ciepłe rejony. Jak tutaj na porównaniu, zdecydowanie lepiej wypada poprawka z 6 okienka.

[Obrazek: matrix-compari.jpg]

Kilka kwestii - na czym oglądasz te screeny ? Czy jesteś pewien, że ten kadr oznaczony jako UHD tak wygląda w rzeczywistości ? To jest takie maleństwo, że nawet nie chce mi się sprawdzać czy to jest zrzut z remastera BD, czy może konwersja z HDR do SDR/Rec.709, a jeśli tak to na ile udana.
Kto w ogóle w tej #6 ustalił jaki tam powinien być odcień ściany i twarzy - Zdzisiek z piwnicy ? Bo na pewno nie Bill Pope, autor zdjęć.
Co z pozostałymi 196 tysiącami klatek - w ilu z nich byś jeszcze coś poprawił ? Smile

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

10-01-2022, 20:02
Podałem powyższy kolarz kadrów jako przykład cieplejszej kolorystyki, która bardziej by mi odpowiadała i lepiej pasowała do tego filmu/świata. Wiem, że ten drobny obrazek nie oddaje tego, jak UHD filmu wygląda, bo widziałem sekwencję strzelaniny w korytarzu wieżowca u Mierzwiaka na 65-calowym OLEDzie. Niemniej, mocne zielone filtry na kadry z pominięciem twarzy, które też są mocno nasycone, strasznie raziły mnie w oczy. Jeśli zostać przy tej zieleni (choć Matrix od zawsze kojarzył mi się z mniej morską zielenią) to jednocześnie czerwienie powinny być cieplejsze, wpadać w żółty, żeby to jakoś współgrało. Inaczej - przynajmniej w moim przypadku - wypadało to dość dekoncentrująco. Podobne wrażenie odczuwałem właśnie przy powtórce TDK.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku