Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

10-06-2015, 22:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2015, 22:22 przez matwiko.)
Boxy są fajne. Co prawda grafika trochę zajeżdża tanim photoshopem i nadruki na płytach mogły by być ciekawsze ale ogólnie jest spoko. Wkurza mnie tylko że dorzucają do tych boxów często jeden film premierowy który nie jest dostępny osobno. I tak w boxie Szulkina jest Golem, w boxie żuławskiego Trzecia część nocy. Sukin...y robią to specjalnie. Pozostałe filmy są łatwo dostępne osobno ale musisz kupic box żeby mieć ten jeden brakujacy... Oba wspomniane pakiety są notabene obecnie trudno dostępne.
Część boxów to filmy premierowe jak pakiet Hollad Bajona, Różewicza, Skolimowskiego, i te są warte uwagi a pozostałe to kolejne wznowienia tych samych zalegających na półkach wydań. Tak jest w przypadku właśnie Kawalerowicza, Hasa cży Wajdy. Jeżeli ktoś nie ma w kolekcji to jak najbardziej ale dla samego nowego opakowania nie ma sobie zawracać głowy.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko

31-07-2015, 22:07
Zabić drozda - empik 30zł. Bardzo ładne wydanie. Dodatki te same co w wydaniu 2DVD. Lektor i napisy. Film obejrzałem pierwszy raz, zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie dlatego ciesze się że dołączył na niebieskim krążku, a za taką cenę to grzech nie brać.
[Obrazek: d0175443a7c65151med.jpg]

Zakazana planeta. Allegro 30zł plus wysyłka. Jak ktoś kojarzy to kupione od użytkownia Glen41 z byłego forum. Ten film jest trudno dostępny i nie dziwi mnie to bo jestem nim zachwycony. Wydanie dwupłytowe, na drugiej płycie film krótkometrażowy i fajne dokumenty o kinie Sci-fi lat 50, min wywiady z Lucasem, Spielbergiem Cameronem i Scottem. Niestety druga płyta bez napisów PL.
[Obrazek: bb6d5b0123c3448dmed.jpg]

2 filmy Nasfetera - merlin 12zł. Mój brat Abel widziałem kiedyś w kinie i gorąco poleca, mądre psychologiczne kino o świecie dzieci. Mały Otik - Allegro 20zł. Jeden z 2 wydanych w naszym kraju filmów czeskiego surrealisty Svankmajera. Jeszcze nie widziałem, historia pnia drzewa które zamienia się... w dziecko... grubo ;D
[Obrazek: 1e2bea11524eb91bmed.jpg]

Ona - MM 20zł. Dla mnie jedne z lepszych filmów ostatnich lat. Na płycie kilka ciekawych dodatków. American Hustle - empik outlet -8zł.
[Obrazek: 3fd7dff4e4eeac8fmed.jpg]

101 dalamtyńczyków, Frankenwenie i Kól lew z Reala po 10zł. John Carter Media Markt 3zł Wink
[Obrazek: 04d972bf4535168cmed.jpg]

No i prawdziwa perła. Hamprey Bogart metalbox 6dvd. Miałem w planach zakup tego pakietu w plastiku, nie wiedziałem że został wydany w metalu aż natrafiłme na aukcje i kupiłem za 50zł z wysyłką. Jestem mega zadowolony bo wydanie jest śliczne. Akurat większości filmów mi brakowało. Sokoła maltańskiego mam już w 2 wersjach więc teraz sie ich pozbęde. Box ma wypukły napis, w środku mini katalog i rozkładany jamnik z płytami i fotami, wszytko lakierowane no i po prostu śliczne. Obok Kurosawa 2 to w tej chwili chyba najładniejszy box w mojej kolekcji.

[Obrazek: 2c7af6dc3b147a62med.jpg]

[Obrazek: 95292e4a9dbdd90fmed.jpg]

[Obrazek: 3f9db8b77071f925med.jpg]

[Obrazek: 14890e67ffb0d3ffmed.jpg]

Odpowiedz
Offline Lukob
GREAT SCOTT !!!
Liczba postów: 139
Reputacja: 6

01-08-2015, 13:34
Zakazana planeta -nie wiedziałem, że ten film miał polską edycję. Tym bardziej cenny nabytek  Smile
Ładny ten metalbox. Nie szkoda ci będzie się pozbyć Sokoła Maltańskiego? Masz to wydanie specjalne 2DVD? Tam jest chyba płyta z dodatkami.

ERA VHS - wciśnij PLAY w swoim magnetowidzie
Odpowiedz
Offline Nakf
-
Liczba postów: 99
Reputacja: 8

01-08-2015, 16:13
Bogart wygląda pięknie, zazdroszczę Smile Za taką cenę chyba sam bym się skusił, mimo że Sokoła i Skarb Sierra Madre mam na BD, ale na filmy z Bacall czekam już kilka ładnych lat i pluję sobie w brodę, że nie kupiłem ich na DVD Tongue

Odpowiedz
Offline matwiko

02-08-2015, 12:13
Na drugiej płycie Sokoła Maltańskiego są w sumie 2, 40minutowe dokumenty z czego jeden z nich jest na wydaniu jednopłytowym, czyli tym co jest w pakiecie Bogarta lub w snaperze i na pierwszej płycie tegoż wydania 2 płytowego Wink Poza tym oba dokumenty są bez polskiego tłumaczenia. Jednym słowem to wydanie 2dvd to trochę bubel. Bo pierwsza płyta jest międzynarodowa a druga pochodzi z wydania brytyjskiego. Stąd główny dokument jest zdublowany a nie dostajemy zawartości 1 płyty, czyli komentarza i paru dodatków:
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=395#8

Jak to rozwiązał polski dystrybutor? jako opis 40minutowego filmu dokumentalnego o zwiastunach filmów Bogarta, na pierwszej płycie dał opis:
"Nadchodzące atrakcje: Zwiastuny filmowe z Humphreyem Bogartem" a pod spodem opis płyty nr 2:
"Robert Osborne zapowiada Zbliżające się atrakcje: Zwiastuny filmów Humphreya Bogarta"

...lepiej bym tego nie wymyślił Wink

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

02-08-2015, 14:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2015, 23:04 przez Gieferg.)
Znam tą sytuację. Pamiętam jak ja kupiłem sobie dwupłytowe wydanie "Sokoła", po kilkunastu miesiącach polowań w sklepach i po tym jak przeglądałem to wydanie na odtwarzaczu to byłem trochę zawiedziony i zniesmaczony. Dodatki ciekawe, ale niestety bez napisów PL, co jak na takiego dystrybutora jak Galapagos films jest naprawdę dziwne. Jak napisałeś: ten sam dodatek o Bogarcie na dwóch krążkach i do tego na obydwu bez tłumaczenia. Galapagos jest z pewnością jednym z najlepszych w swoim fachu w Polsce, ale o "Sokoła maltańskiego" powinni się lepiej postarać" Tongue

Odpowiedz
Offline matwiko

02-08-2015, 21:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2015, 21:22 przez matwiko.)
Galapagos nie przygotowuje polskiej wersji wydania. Sprzedaje z polskimi okładkami wydania międzynarodowe lub brytyjskie. Nie jak Monolith, Kino świat, Vision, Mayfly. Oni przygotowują polskie płyty z tłumaczeniem i dodatkami. Galapagos nie miał wyboru, miał wersje międzynarodową i brytyjska dwupłytową więc w sumie nie ma co na niego narzekać, dostaliśmy to co było dostępne od Warnera Wink

Odpowiedz
Rupert1138
Niezarejestrowany

11-09-2015, 17:25
Kolekcja wspaniała, a niektórych wydań to ci pozazdroszczę (zwłaszcza tej "Zakazanej planety"). BOX z Bogartem naprawdę piękny i myślę sobie czy nie sprawić takiego Smile

Odpowiedz
Offline matwiko

12-09-2015, 09:30
Dzięki. Ten box jest dość rzadki. Wszystkie dostępne wydania tego pakietu są w grubym amarayu, sam się zdziwiłem jak zobaczyłem na allegro że zostało wydane w metalboxie.

Odpowiedz
Offline matwiko

15-11-2015, 22:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2015, 22:14 przez matwiko.)
[Obrazek: b09d59cbd80169abmed.jpg]
Z promocji w Media 20zł i Empiku 25zł. Ptaki to pierwszy film jaki upgrejduje w kolekcji z DVD. To za sprawą tego że wydanie dvd ma przycięty obraz 4x3, nie ma lektora i tłumaczenia dodatków. Tutaj jest wszytko plus kilka dodatkowych dokumentów. Za taką cenę, wydanie idealne. Dvd zostawie bo jest to ten ciekawy przypadek kiedy na dvd widać więcej u góry i na dole. Avatara nie miałem w planach wogóle dołączać do kolekcji. Nie jestem fanem tej bajki, ale za taką cenę, z kronikarskiego obowiązku w końcu trafił, pokaże kiedyś dzieciom.

[Obrazek: 1e3ae94aea2f98a2med.jpg]
Film który obejrzałem największą ilość razy w życiu to z pewnością Star Warsy. Niestety Auta powoli chyba zajmą jego miejsce. Z moimi maluchami możemy je oglądać na okrągło. W końcu zdecydowałem się na zakup na BD. Bajką jest skrojona idealnie. Nie ma przemocy, bohaterowie sympatyczni i dobra przygoda. Nie dziwi ogromna machina komercyjna w sklepach, całe działy zabawek, słodyczy, gadgetów, ubrań itd. W zasadzie wszytko co się da wymyśleć do kupienia istnieje w wersji z Carsami. Tak, Auta będą tym dla nowego pokolenia czym dla nas było...Kapitan Tsubasa?, Pokemony?
Wszystkie filmy po ok 20zł, MM i Real.

[Obrazek: 73913bb5dc9c422bmed.jpg]
2 snappery. Nieznośna lekkośc bytu, zdziwiłem się że był jako snapper. Polując na wydanie dwudyskowe trafiłem na niego przypadkiem i od razy wciągnąłem.

[Obrazek: a755965b1602acedmed.jpg]
Siła Magnum to ostatni film w snepperze z serii o Brudnym Harrym który mi brakowało. Kolekcja pełna choć Brudny Harry występuje też z okładką do brązowego kompletu.

[Obrazek: aa9dc4d35f129f6amed.jpg]
Otchłań. Znalezione za kilka złotych na Allegro. Podmiana jednopłytówki na dwupłytowe. Zależało mi na dodatkach, bo wydaniem nieanamorficznym "cieszyłem" się już już od dawna. Dodatki trzymają poziom, jest trochę tego w tym godziny film dokumentalny, dodatkowo fajne animowane menu.

[Obrazek: c2963a49e046efa7med.jpg]
Dwupak od Gutka. Zależało mi na Wierności Żuławskiego, trafiło się fajne wydanie z 2 książeczkami.

[Obrazek: c1b21f8c2b549a03med.jpg]
W MM rzucili po 15zł Kieślowskie więc dokupiłem co mi brakowało.

[Obrazek: 3efa553bec93da26med.jpg]
Brakuje tylko 2 wczesnych filmów z serii Grube Ryby

[Obrazek: 1474ff43da442f9bmed.jpg]
Wojciech Has. Wydano jakieś wznowienie tych filmów bo od lat były trudno dostępne. Jak ktoś ceni Polską klasykę to brać, bo wkrótce mogą być unikatami.

[Obrazek: 5e878dd7ab339851med.jpg]
I całość wydawnictw Hasa. Oczywiście brakuje wielu ważnych jego filmów i pewnie nie zostaną wydane w Polsce, pozostaje kupować za granicą gdzie wydano całą filmografie ;]

[Obrazek: 33b94537823e8a6bmed.jpg]
Louis de Funès. Wielki sentyment z dzieciństwa. Box prezent od kolegi. Aż się zdziwiłem jak trudno dostępny. Chodzi na Allegro od 250zł.

[Obrazek: fdc4145b3fe7eec3med.jpg]
Boccacio 70 Felliniego. Tu się zawiodłem bo film powinien składać się z 4 nowel a na płycie sa tylko 3! Nawet na okładce jest opis 4. Do tego obraz nieanamorficzny. No nic, na szczęście obejrzałem nowele Felliniego i tak wprawiło mnie w dobry humor. Goldeneye, jeden z ulubionych Bondów

[Obrazek: 5f0f4ecdd41001bcmed.jpg]
Biedronka po 10zł. Filmów Ferrery wogóle nie znam, coś czytałem że warto.

[Obrazek: a5289c80a7312532med.jpg]
Również w Biedronce dokupiłem ostatniego barującego Kubusia. Zaraz po Autach ulubione bajki moich maluchów. "Przygody Kubusia Puchatka" z 1977 którego nie miałem to zbiór klasycznych krótkich metraży z których kilka było nominowanych do Oscara a jeden go otrzymał. Warto się zapoznać bo cała późniejsza filmowgrafia czerpie z pomysłów fabularnych i formalnych zebranych właśnie w tym wydawnictwie

Na koniec kilka dvd z ciekawymi tytułami. Mam duże oczekiwani co do Wściekłych pięści węża. Myślę że się nie zawiodę ;D Mystery train jest dostępny chyba tylko w boxie Jarmusha, ktoś sprzedawał rozkompletowany i tak uzupełniłem jego filmografię. Wszytko o Ewie prezent od kolegi z Forum, Polskie napisy. Dzięki mk1976 Wink
[Obrazek: 28a4bbacba4825eamed.jpg]

[Obrazek: 08c2e133d345efa9med.jpg]

[Obrazek: c3acda8b9adba65emed.jpg]

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku