Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

14-11-2014, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2014, 19:07 przez matwiko.)
O chętnie! ale... chwila chwila, to by znaczyło że biorę film tylko ze względu na opakowanie! Tongue Chcesz mnie podpuścić? hehe :>
Spoko, patrząc po znajomych na filmwebie to film daje radę. Odezwę się na priva, coś też zaproponuje.

Regis. Naświetlać bez lampy spróbuje, mogę ISEm zejść do 100 ale nie mam jasnego obiektywu więc nie wiem czy efekt będzie fajny. Z błyskiem nie ma cieni wszytko jest doświetlone dlatego tak wole. Mam taką prymitywną lampę że nie ma regulacji błysku więc muszę i tak regulować jasność ISem.

O snapperach poczytasz więcej tu http://forum.kolekcjonerdvd.pl/viewtopic.php?f=20&t=885
Właśnie jeszcze je układam kolorystycznie Wink Wymiarami odbiegają lekko od amarayów dlatego warto je trzymać razem koło siebie.

Dzięki wszsytkim za miłe słowa

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Ula87
Niezarejestrowany

15-11-2014, 15:40
Szperalam troche na stronie sklepu dvdmax i natrafilam na:
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/88214

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec
Liczba postów: 291
Reputacja: 0

15-11-2014, 15:46
bardzo fajna kolekcja i ekspozycja Smile filmy ułożone kolorami wyglądały spoko, ale zdaje sobie sprawę, ze przy takiej ilości cięzko było coś znależć Big Grin

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

16-11-2014, 00:37
Twin Peaks na pewno kiedyś dołączy, ale są dużo lepsze ceny ;P W stacjonarnym empiku nawet widziałem promocje po 39zł.

No więc update.

[Obrazek: b33a81365786f57bmed.jpg]
Snapper na który długo polowałem. Książe i Aktoreczka. Filmowi przydałby się lektor bo nie sposób oderwać wzroku na napisy od Merlin Wink Naprawdę jest tu zjawiskowa, mimo ze film nie jest wielkich lotów to jednak Monroe to ikona. Na pudełku zły opis formatu. Zaznaczono 1.85:1 w formacie 4:3 a film jest poprostu oryginalnie w 4:3 i tak poprawnie jest wydany.

Kącik Star trek:
[Obrazek: 250390ad819d6e5dmed.jpg]

[Obrazek: b112452477af440dmed.jpg]
Kolejne 2 wydania 2dyskowe. Oraz W Ciemności:
[Obrazek: 60f3b6419ff862d8med.jpg]
To chyba najnowszy film w kolekcji jaki mam Wink I tu długo zastanawiałem się nad BD. Jednak promocje w stacjonarnym empiku 50% przekonała mnie. W sumie za jakieś 13 zł gdzie BD nie znalazłem poniżej 50zł. Siadłem do seansu z przygotowanym szpikulcem na wypadek gdybym musiał sobie wydłubać oczy ale na szczęście obyło się bez tego. Film dobrze skompresowany do tego kilka dodatków. Nie najgorzej. Z Star treków zostały mi do skompletowania jeszcze 2 filmy

[Obrazek: edcec23aa5bfc1b7med.jpg]
Gniew tytanów. Pierwszy steelbook w kolekcji. Film przypadł mi do gustu, przywodzi mi na myśł stare produkcje Harryhausena. Steelbook prezentuje się ładnie. Szału na ten typ opakowania jakoś nie mam ale jest zgrabne.

Kącik Sci-Fi
[Obrazek: 55a2e7af582442ecmed.jpg]
Człowiek ciemności. Rzadko spotykany. Niestety tylko lektor, nie ma napisów.

[Obrazek: 1b00384059de532cmed.jpg]
Zagubieni w kosmosie. Nie znam a zachęcił mnie opis z encyklopedii Sci-fi Loski że to jedna z ciekawszych produkcji tego gatunku.

[Obrazek: 54dac54c44c8733cmed.jpg]
12 Małp. Kiedyś miałem wydanie z lektorem, ktoś pożyczył i przepadło. Dokupiłem pierwsze wydanie. Co prawda tylko napisy ale dużo dodatków i wkładka.

[Obrazek: 5e9646dc1b2b0dcbmed.jpg]
Krull. Jakoś przegapiłem ten film w dzieciństwie ale podejrzewam że mi się spodoba. Oczekuje czegoś w klimacie Niekończącej się opowieści. Fajne że wszystkie 4 filmy powyżej mają wkładki, niekiedy nawet po polsku i są zapakowane w solidne amaraye, lubie takie wydania.

[Obrazek: 5981c74e796de037med.jpg]
Moon. Dla mnie jeden z najlepszych filmów Sci-fi ostatnich lat. Monolith: Lektor lub napisy, dodatek jak kręcono i poprawny obraz, wszytko OK.

[Obrazek: 6082761820b6b116med.jpg]
Eksperyment Filadelfia. Zachęciła mnie fabuła

2 klasyki
[Obrazek: 525944b3d02bfc7emed.jpg]
Garsoniera. Błędny opis na okładce że jest 4:3. Film jest dobrze wydany. Ma proporcje 2.35:1 w formacie 16x9.

[Obrazek: fc5e0f9597ff2a16med.jpg]
12 gniewnych ludzi. Również błędny opis na okładce bo w tym przypadku film jest NIEANAMORFICZNY. Co prawda ma proporcje 1.68:1 więc w kadrze 4:3 wymaga tylko lekkiego zbliżenia ale i tak jest to źle wydane. I tu trochę żałuje ze nie kupiłem BD ale znów cena zawazyła. Oba filmy były po 20zł w empiku. Wkurza mnie kolorowanie okładek i kadrów. ba filmy są CZARNO-BIAŁE, a z okładek aż leje się kolor...

[Obrazek: d2f4327a3ebd6d79med.jpg]
Trzęsienie ziemi z Hestonem

[Obrazek: 219f5c0739b5136emed.jpg]
Jeniec europy z merlina za 4zł. Zapomniany film Kawalerowicza.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

16-11-2014, 03:58
Co jak co, ale fotki to jednak perfect :-D.

Odpowiedz
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

17-11-2014, 10:18
Nice! 12 gniewnych ludzi, Krull (a He-mana masz?), Star Trek VI, Moon ....
I faktycznie wspaniałe zdjęcia Smile

Ale Star: Trek Into Darkness? Dlaczego? Sad

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

17-11-2014, 10:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2014, 11:51 przez Gieferg.)
No właśnie, zdecydowanie powinien być na blu-ray Tongue

Starcie Tytanów ma fajny steel (sam mam to wydanie) ale kompresja obrazu koszmarna. No ale to Warner i to się u nich w pewnym momencie zrobiło norną.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

17-11-2014, 10:44
(17-11-2014, 10:29)Gieferg napisał(a):  No właśnie, zdecydowanie powinien być na blu-ray Tongue
Big Grin Nie do końca o to mi chodziło ;P

A z ciekawości: te dwupłytowe wydania ST mają na drugiej płycie dodatki? Jest wśród niech coś, czego nie dodano do wydania BR? Może ktoś ma jakąś listę / linka?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

17-11-2014, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2014, 12:20 przez Gieferg.)
Nie, ta druga płyta to tylko podstawka pod piwo Wink

Odpowiedzi na takie pytania najłatwiej znaleźć tu:
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=1278

To są naprawdę dobre dodatki. Przynajmniej te do filmów II-VI które mam i oglądałem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Lukob
GREAT SCOTT !!!
Liczba postów: 139
Reputacja: 6

17-11-2014, 17:58
(16-11-2014, 00:37)matwiko napisał(a):  12 gniewnych ludzi (...) film jest NIEANAMORFICZNY. I tu trochę żałuje ze nie kupiłem BD ale znów cena zawazyła. Oba filmy były po 20zł w empiku.

Chyba na starym forum polecałem zakup 12 gniewnych ludzi na blu-ray. W momencie tej dyskusji była możliwość zakupu w promocji na amazonie.it coś za +/- 20 zł. No i przy nieanamorficznym obrazie wydanie każdej złotówki boli. Przekonałem się na własnym przykładzie, no ale jak się jest mądrzejszym od  http://www.dvdcompare.net  Wink

(16-11-2014, 00:37)matwiko napisał(a):  Zagubieni w kosmosie
Oglądałem, nawet się zdarzyło że kilka razy.   Smile   Mam trochę takich filmów właściwie bez historii i większej pretensji do tego by być czymś więcej niż w rzeczywistości są, które zawsze chętnie obejrzę i ten się do nich zalicza.

(16-11-2014, 00:37)matwiko napisał(a):  Trzęsienie ziemi z Hestonem

Świetne są te klasyczne filmy katastroficzne z lat 70-tych. Od siebie mogę jeszcze polecić Port Lotniczy, Tragedię Posejdona i Płonący Wieżowiec. Dwa pierwsze są do dostania na blu-ray z polską wersją językową, dodatkowo Tragedia Posejdona ma też wydanie DVD z pl. Płonący Wieżowiec nie posiada niestety wydania DVD/blu-ray z polską wersją językową. Przynajmniej ja nie znalazłem a szukałem.

ERA VHS - wciśnij PLAY w swoim magnetowidzie
Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku