Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

06-06-2017, 21:49
Dzieki.
Co do Jodorowskiego, plakat o Jezusie wampirze troche mnie zdegustował. Raczej jestem tradycjonalistą i takie klimaty mnie zniesmaczaja. Ale same filmy są niesamowite w klimacie i symbolice a przesłanie mają raczej pozytywne, humanistyczne. Przynajmniej te co oglądałem: Kret i Świeta Góra.
Na razie najbardziej jestem zadowolony z Robin Hooda. Przypominam sobie właśnie ten serial bo pamiętam go jak przez mgłę. I powiem że wg mnie sie nie zestarzał. A samo wydanie świetne, jest lektor, dodatki i wszystko tlumaczone. Mialem wczesniej pierwszą płytę serialu która wlasnie sprzedalem na Allegro za 30zl wiec digipack wyszedł mnie jeszcze taniej Wink

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko

24-09-2017, 12:09
Od czasu kiedy w moim Szczecinie otworzyli Cex jestem tam częstym gościem. Największą dziwnością tego sklepu jest to że klasyfikują wydania po tytule bez znaczenia na rodzaj opakowania. Tym sposobem film w ładnej edycji często kolekcjonerskiej lub snapperze można dostać w śmiesznej cenie wydania gazetowego.

I tak np Gwiezdne wojny Powrót Jedii słynne wydanie 2DVD z oryginalną wersja filmu z 1983 jest tak samo sklasyfikowane co regularne wydanie jednopłytowe. Problem w tym że trzeba na miejscu przejrzeć półki. Następnie Rambo III Qdvd za ok 5zł, w takiej samej cenie na półce stoi amaray. Podobnie udało mi się wyczaić Terminatora 2dvd czy dwupłytówke star trek za ok 5zł oraz Ultimatum Bourna w metalboxie za.. 1zł

[Obrazek: d89fdc08e40ff972gen.jpg]

Pozostałe drobiazgi które wpadły w ostatnim czasie. Głównie Allegro oraz Media Markt

[Obrazek: b48dbb597f7adc2egen.jpg]

[Obrazek: c394bc36c7ce52ddgen.jpg]

[Obrazek: 4465614eee08af84gen.jpg]

Największym skarbem dla mnie jest oczywiście Stalker upolowany na allegro za trochę ponad 30zł. Oraz Diva, dość rzadko spotykane wydanie z serii Legendy Kina upolowane w Cexie

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,517
Reputacja: 72

24-09-2017, 12:27
Płyty z Terminatora nie pokrywa jakiś nalot? Swego czasu dość głośno o tym było - po jakimś czasie ludzie skarżyli się, że na ich dyskach pojawiła się dziwna maź, uniemożliwiająca ich odtworzenie.
Digipack zachował się w bardzo dobrym stanie jak na kilkunastoletnie wydanie.

Odpowiedz
Offline matwiko

24-09-2017, 13:27
Tak, dokladnie to jest wydanie z nalotem. Płyta z filmem jeszcze chodzi ale z dodatkami się zacina. Z tego co pamietam wystarczy przetrzeć płytę jakimś środkiem czystości. Wydanie wziąłem jako ciekawostkę. Mam już to samo ale jak zauważyłem w lekko innej edycji. W mojej nie było nigdy problemu z nalotem, digipack jest matowy a ten lakierowany, tacka na plyty ma inny wzór oraz plyta z dodatkami ma niemieckie oznaczenie wiekowe. Drobne różnice ale widać że na pewno byly 2 edycje tego digipacka.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,517
Reputacja: 72

24-09-2017, 13:36
Ale za 5 zł to nie ma się co wkurzać. Sam bym za taką cenę wziął i przełożył płyty z amaraya do digi - właśnie w celach kolekcjonerskich.
Mój egzemplarz jest bez nalotu - ale ja mam reedycję z UK w amarayu.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

24-09-2017, 13:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2017, 13:48 przez Gieferg.)
Mortal Kombat od Monolithu ma koszmarnego lektora (i jakość obrazu tez kiepawą), to się powinno oglądać tylko i wyłącznie z Orliczem Smile

Cytat: Następnie Rambo III Qdvd za ok 5zł, w takiej samej cenie na półce stoi amaray.

Miałem wersję w amarayu skompresowaną po chamsku na DVD-5, pikseloza wypalała oczy. Potem wymieniłem na digi (a potem na blu).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline matwiko

24-09-2017, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2017, 13:50 przez matwiko.)
Tak wiem ze późniejsze edycje Rambo 3 były skompresowane i bez fajnego menu, więc tym bardziej zależało mi tylko na wydaniu Qdvd. Może też bym się zastanowił na blu gdyby istniała polska wersja ;P Jakoś do trójki mam największy sentyment. Za malucha jedynka była za mroczna i nudnawa, dwójki dobrze nie pamiętam a trojkę chyba najwięcej razy obejrzałem.

Mortala tylko przejrzałem obraz, nie wsłuchiwałem się jeszcze w lektora. Problem ogólny tego filmu jest taki że to jest trochę obraz niskobudżetowy i ogólnie film wygląda jakby był kręcony przez fanów amatorskim sprzętem, tym bardziej ma to swój urok Wink

Co do spirytusu domyślam się ze zmatowi on płytę, raczej nie będę ryzykował. W cexie dają gwarancję na płyty więc może się tam udam i wyczyszczą sami Wink

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

24-09-2017, 13:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2017, 13:51 przez Gieferg.)
Pikseloza nie ma uroku. Na Blu Mortal też co prawda nie urywa dupy, ale wygląda o niebo lepiej niż Monoshit. I jakoś nigdy mi się ten film nie jawił jako niskobudżetowy.

Cytat: Może też bym się zastanowił na blu gdyby istniała polska wersja ;P

Standardowo oglądam z Szołajem z Polsatu Smile

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 745
Reputacja: 12

24-09-2017, 13:52
Jak z jakością obrazu wydań?? Kiedyś kupiłem z CEX-a "Terminatora 3" na blu i szału nie było jeśli chodzi o video.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

24-09-2017, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2017, 13:57 przez Gieferg.)
A co ma Cex do rzeczy? Te same wydania co wszędzie indziej, a T3 na BD ogólnie nie wygląda jakoś rewelacyjnie.

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku