16-09-2019, 15:41
Post usunięty
matwiko kolekcja
|
Czyli wszystko przeczytałem ze zrozumieniem. Szatę graficzną mam identyczną. Na wszelki wypadek płytkę przed chwilą odpaliłem ponownie. Przeleciałem wszystko. Występują dwa razy napisy portugalskie. Zajrzałem do kilku sklepów. Zauważałem skorygowane opisy, czyli wbrew informacji na okładce nie podano informacji o PL. Przykład: https://www.empik.com/pol-zartem-pol-serio-wilder-billy,prod61090025,film-p
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
17-05-2020, 21:22
Witam, dawno mnie nie było. Śledze forum ale już z mniejsza intensywnością.Jakby ktoś pytał kolekcjonuje dalej i nic nie wyprzedaje. Obecnie konkurencja Netfliksa i HBO zmusza do refleksji nad sensem zbieractwa ale mam sentyment do pudełek na półce. Puki żona nie wyrzuci to stoją Nieraz coś co mam w kolekcji pojawia się na platformach streemingowych i wiadomo obejrzy się z TV. Często jak jeszcze w lepszej jakości niż mam w zbiorach to się nie zastanawiam i półki tylko obrastają kurzem. Choć świadomość że ma się oryginał w pudełku jakoś i tak mnie podbudowuje. Więc tak, uzupełniam braki bardziej wyszukanego kina i trudniej dostępnych wydań. Upgrejduje tytuły do BD. W 4K nie wchodzę. Wychaczm ładne pakiety. Dalej tylko polska dystrybucja i oczywiści miłość do snapperów. Kilka ostatnio przybyło, obecny stan snaperów prezentuje się tak: http://filmozercy.com/filmoskop/profile/37/collection Uzupełniłem też swoją prezentacje kolekcji na filmwbie bo ostatnio wiele zdjęć pokasowało się z serwisu. Dodałem kolekcje których nie było: Hitchcock i Antonioni: https://www.filmweb.pl/user/matwiko/blog/552844-Moja+kolekcja+filmowa+DVD Już chyba chwaliłem sie puszkami ale coś doszło w ostatnim półroczu. Częściej można mnie znaleźć na kolekcjonerach na facebooku, ale tu też czasem wpadam. Ciesze się że forum wciąż działa i istnieją tacy fascynaci jak Wy!
17-05-2020, 21:37
U mnie od jakiegoś roku czasu, gdy ostatni raz się chwaliłem nowymi nabytkami, to nastała taka rewolucja w kolekcji, że na pewno nie dałbym rady zrobić dokładnego upgrade'a. Prędzej założylbym swój wątek od nowa Już zdołałem w miarę pożądnie przejść z DVD na Blu-ray. 90% tego, co miałem na DVD, a było w sklepach swobodnie dostępne na niebieskim krążku, to się pozbyłem i zamieniłem na BD. Oczywiście to co niewydane w jakości 1080p, to kupuję Jak będę mial czas to porobię zdjęcia i zaktualizuję po dłuższym czasie i swoje zbiory. Cytat:Nieraz coś co mam w kolekcji pojawia się na platformach streemingowych i wiadomo obejrzy się z TV. Nigdy jeszcze nie popełniłem tej zbrodni, choć z Netflixa się to i owo obejrzało Streaming głównie do oglądania rzeczy których jeszcze nie znam (żeby sprawdzić czy jest sens kupić), tych mało istotnych których wiem, że i tak bym nie kupił i tych, których w ogóle nie da się na płytach kupić. Cytat:Częściej można mnie znaleźć na kolekcjonerach na facebooku, Zdrada!
17-05-2020, 21:57
Dzięki Gier. Brakowało mi Twoich wścibskich komentarzy Dobrze że nic się tu nie zmieniło.
17-05-2020, 22:07
Przy okazji - na jakich "kolekcjonerach" ?
17-05-2020, 22:14
No tych Szczepana. Plusy to łatwość dodawania zdjęć, szybka interakcja oraz to że wielu starych użytkowników już tam jest. Wiadomo to zupełnie inna forma. Forum ma ogromne plusy bardziej zaawansowany zbiór informacji ale milo tam też posiedzieć.
Cytat:No tych Szczepana.Nic mi to nie mówi, ale możliwe, że już znalazłem.
17-05-2020, 22:23
Kolekcjonerzy Kina. 828 członków
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |