Z chęcią bym sobie poczytał posty na tej grupie ale czytając reguły mam pytania:
Cytat:3. Dbaj o estetykę, piswonię i brak spamu
Czy podanie linku do filmożerców (temat ze swoją kolekcja/filmoskop) będzie potraktowany jako spam?
Przy okazji możecie literówkę poprawić bo w kontekście o czym traktuje to słówko to wygląda dość zabawnie
Cytat:5. Bądź pro-kolekcjonerski
Nie musisz kolekcjonować, by być w grupie
6. Przywitaj się swoją kolekcją
Grupa powstała głównie dla kolekcjonerów i wymaga się, by każdy nowy członek umieścił w poście powitalnym zdjęcia swoich zbiorów i napisał o nich/sobie kilka zdań.
Punkt 6 jest sprzeczny z pkt 5, chyba że dopuszcza się przywitanie w formie "Cześć, nie jestem kolekcjonerem" co załatwi temat zdjęć i kilku zdań o sobie
A w moim przypadku najchętniej załatwiłbym to podając link do tematu z forum gdzie w pierwszym poście o swojej kolekcji są wszystkie informacje i stąd pytanie o pkt 3
Linki do filmożerców pojawiają się. Chyba nie ma z tym problemu. Zrobić zdjęcie kolekcji i wrzucić na fejsbokową grupę to naprawdę sekunda. To jest duża zaleta.
Panowie z takim podejściem nie wiem czy to jest dobry pomysł żebyście tam dołączali.
Czyli z jakim?
Tak jak napisałem w pierwszym zdaniu, chciałbym poczytać posty, zawsze to dodatkowe źródło wiedzy a nie chciałbym tam wejść i od razu popełnić jakieś faux pas stąd pytania o reguły.
No ale skoro uważasz, że tam nie pasuję to trudno
Cytat:Zrobić zdjęcie kolekcji i wrzucić na fejsbokową grupę to naprawdę sekunda.
Not really. Żeby zrobić zdjęcie kolekcji muszę najpierw z półek ściagnąć całkiem sporo rzeczy, a tych zdjęć muszę zrobić conajmniej kilka (ale pewnie zrobię, bo od kilku lat nie robiłem takich fotek).
18-05-2020, 10:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2020, 10:44 przez Gieferg.)
Cytat:- Fora dyskusyjne > facebook.
Oczywiście. Pisanie na grupach czegokolwiek poza krótkimi wiadomościami w sprawach bieżących to strata czasu. Po kilku dniach nie da się w żaden wygodny sposób znaleźć niczego. Dlatego w chwili obecnej jedyna grupa jakiej używam, to moja własna, na której umawiam się ze znajomymi w góry.