06-02-2015, 19:05
Kiedy początkujący (taki jak ja) popatrzy na takie fotki to aż dech zapiera
No coś pięknego, mieć takie zbiory pod ręką
No coś pięknego, mieć takie zbiory pod ręką
|
matwiko kolekcja
|
|
06-02-2015, 19:05
Kiedy początkujący (taki jak ja) popatrzy na takie fotki to aż dech zapiera No coś pięknego, mieć takie zbiory pod ręką
24-02-2015, 19:39
Ta aktualizacja jest o tyle ciekawa że w zasadzie nic mnie nie kosztowała. Ze sprzedaży filmów Herzoga które miałem, pokryłem zakup pełnego pakietu który wyhaczyłem okazyjnie na OLX oraz starczyło na kilka innych dvd ![]() Z jego filmów brakowało mi w sumie jedynie Agirre. Polowałem na niego długo a tak mam w końcu wszystko w zbiorczym Bergman x2. Cały pakiet Epelpolu chodzi na allegro za sporo bo ponad 120zł, dlatego chyba skompletuje go pojedynczo. Kutz i Wajda. Nie miałem styczności z tą czarną serią rekonstrukcji. Rekonstrukcja nie wyglądają zachwycająco choć włożono dużo pracy co można zobaczyć na filmiku dokumentalnym na płycie. W dodatkach tez wywiad z reżyserem. Co do filmu Wajdy to jakość jest fatalna. Mam wrażenie że obraz był nagrywany kamera z kina. Wydanie kupione za 3,6zł w Realu i jakościowo tyle samo warte. Debiutanci, Mike Millsa, jeden z fajniejszych romansów ostatnich lat, klimatyczny i specyficzne kino Gutka, polecam. Człowieka który spdł na ziemie jeszcze nie widziałem, ale uwielbiam Bowiego. Film długo był unikatem i ostatnio Kino świat go wznowiło ale chciałem miec to pierwsze wydanie od Vision bo ma fajniejsza okładkę. Oba po 10 zł, carrefour i allegro. Dokument o Kurosawie i film Gilliama którego też nie znam ale tego reżysera zbieram wszystko. Wstyd przyznać ale dopiero teraz obejrzałem Merry Popins. Bardzo dobra rozrywka rodzinna, film z przesłaniem i rozmachem. kupiony w promocji w stacjonarnym Empiku za 15zł. Wyprzedają nakład bo widziałem ze pojawiło sie wznowienie w szarej okładce. Świąteczna parada to prezent od kolegi z forum ![]() 2 filmy które bardzo lubiłem. Husona Hawka piłowałem w podstawówce na vhs i powrót po latach był bardzo udany. Dobre tempo, świetny humor, po prostu dobra rozrywka. Natomiast ponowny seans Ligi trochę mnie rozczarował. Mimo fajnego designu i aktorstwa, to film całościowo średni. Oba po 10 złotych z Media i likwidowanej wypożyczalni.
03-03-2015, 14:17
Przy Herzogu zastosowałeś tę metodę, którą ja zastosowałem swojego czasu przy zakupie tego boxu zbiorczego Kurosawy. Wtedy też wymieniłem zbiorcze digipacki na ten jeden zestaw "czarny z tasiemką". To są digipacki czy slimy wsunięte w slipcase'y? Poza tym, muszę w końcu nadrobić tego Herzoga, bo wstyd się przyznać, ale oglądałem do tej pory tylko Nosferatu (niesamowity film!) i Zagadka Kaspara Hausera. Co do Bergmana, to mam go ustawionego w obserwowanych aukcjach, bo mam nadzieję, że kiedyś uda mi się podmienić 2 x box (czarny i biały) na to zbiorcze wydanie w "pudełku po butach". Dzisiaj pokazał się zestaw Epelpolu na allegro ale aukcja zakończyła się błyskawicznie: http://allegro.pl/ingmar-bergman-zestaw-filmow-dvd-i5140880601.html
03-03-2015, 21:19
Płyty Herzoga to slimy w kartonikach. Sam nie widziałem wszystkich ale jak na razie Zagadka Kaspara wygrywa. Właśnie zabieram sie za oglądanie Aguirre. Ale okazja z tym Bergmanem! Też mam ustawione jego filmy w kryteriach wyszukiwania ale rano nic mi nie przyszło. Jak wyczaiłeś ta aukcje? masz jakieś inne powiadomienia?
04-03-2015, 00:17
Nie, mam po prostu ustawione w ulubionych, kryteria wyszukiwania i Bergman w kategorii Filmy >> Płyty DVD i oczywiście subskrypcja włączona. Jak dostałem powiadomienie to już był tylko link do zakończonej aukcji. Z tego co sprawdziłem to wysyłają u mnie powiadomienia o nowych ofertach zwykle coś po północy.
Fantastyczna kolekcja !!! Ułożenie kolorami zdecydowanie robi wrażenie - muszę to przemyśleć u siebie :) Od zawsze mam poukładane wytwórniami ale może przyszedł czas na zmiany :) Snappery to również, zdecydowanie moje ulubione opakowania (obecnie w kolekcji 109). Również mogę pochwalić się kilkoma rarytasami jak np MAD MAX 1nka w dwóch różnych wersjach okładki. Postaram się niedługo porobić kilka fotek :) Na razie dołączam jedynie poglądową na salon :)
16-03-2015, 20:40
Przejrzałem listę no i jestem pod wrażeniem. Zakładaj temat i porób dobre fotki. Coś czuje że znalazłem bratnią dusze ![]() PS niezły wystrój salonu, szarość, lampy...spoko
16-03-2015, 21:46
Dzięki. O bratniej duszy pomyślałem tak samo ![]() Postaram się niedługo założyć temat. Na razie dorzucę się tylko do snapperów. pzdr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aktualizacja Parę ciekawych snpperków min. Jack Frost z Michaelem Keatonem Krwawa profecja nawet z lektorem James Bond za grosze. Zbieram dwupłytówki także dla dodaktów choć chyba na BD jest ten sam zestaw Omen wydanie z kilkoma ciekawymi dodatkami Demony wojny kupione jako ciekawostka bo to pierwszy polski film wydany na dvd. Na grzbiecie dumnie figuruje nr 001 ![]() Przedostatni star trek do kolekcji. Brakuje mi juz tylko jednego. Co prawda szkoda że nie dwupłytówka ale z tą częścią było ciężko ją dostać. O Babylon 5 praktycznie nic nie wiem, jakaś stara seria SF jestem ciekaw co to. Okup z serii Legendy Kina, ładne wydanie, powoli będę kompletować tę serię
26-03-2015, 09:01
Babylon 5 to +/- rówieśnik Star Trek DS9 i przy okazji prawdopodobnie najlepszy serial sci-fi, jaki powstał. Swego czasu efekty specjalne z B5 były stawiane za wzór każdemu ówczesnemu sci-fi. Z tym, że "In the beginning" to film do obejrzenia bodajże po 3 czy 4 sezonie. B5 pojawiło się w Europie w komplecie na DVD, co pewien czas pojawia się przecena na wydanie zbiorcze (cały główny serial, wszystkie filmy i nieszczęsna "Krucjata") - jeśli nie przeszkadza ci brak polskich napisów, to zdecydowanie zapoluj. Serial jest wspaniały, żaden inny nie ma takich postaci.... |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |