Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

18-05-2015, 22:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2015, 22:41 przez Gieferg.)
Cytat:Włączyłem sobie Liberatora i wrzuciłem fragment jak Erika Eleniak wychodzi z tortu

W sumie jedyny plus... no, właściwie to dwa.

Cytat:a nabyłem oryginalny nośnik z czystym sumieniem ściągnę pirata z lektorem i albo sobie puszcze z pliku albo wypale i dołączę do pudełka. Bo po co zgrywać i dodawać lektora jak inni już to zrobili lepiej

A co sobie ściągniesz? Blu-ripa? W przypadku posiadania filmu na DVD zrobisz to z "czystym sumieniem" ? A jeśli nie, to będziesz oglądał co? DVDripa w avi? A może kopię z własnej płyty?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Ula87
Niezarejestrowany

19-05-2015, 05:19
(18-05-2015, 22:03)matwiko napisał(a):  Co do Polańskiego to mam problem. Zbieram jego filmografie i brakuje mi już tylko Rzezi która mi się wogóle nie podobała i Wenus w futrze do której jakoś mnie nie ciągnie. Czy kupować dla zasady i kompletności kolekcji czy dać sobie spokój jak film mi nie podszedł. Macie czasem ten dylemat?
Co do Autora widmo to bardzo dobry film. Co prawda mógł wyjść spod ręki dowolnego reżysera, bo nie widać to ani artystycznej ręki ani ambitnego zacięcia, po prostu świetne kino polityczno sensacyjne.

Nie rozumiem dlaczego zbierasz filmografie rezysera, ktorego filmy, chyba wieksza ilosc, ci nie podchodzi. Powiem krotko, bo od tego sa inne tematy (chyba trzeba takowy zalozyc), Rzez wg mnie to mistrzostwo ukazania ludzkiego zaklamania oraz zycia w pewnych ramach, skrywaja przy tym swe naturalne zachowania oraz odruchy. Co do Autora widmo, to zaciecie jest tu takie ze hej. To klimatyczny thriller, w stylu innych klasykow tego gatunku. Moim zdaniem, gdyby wyszedl spod reki innego rezysera, cale klu by sie posypalo. Ale nie rozpisuje sie juz bardziej, to na inny temat.

Tak czy owak, ja bym nie kompletowala filmografii rezysera, gdybym nie lubila niektorych z jego filmow, bo po prostu bym juz do nich nie wracala.

Odpowiedz
Offline bartnikp
Użytkownik
Liczba postów: 177
Reputacja: 10

19-05-2015, 06:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2015, 06:51 przez bartnikp.)
Ja zrozumiałem, że Mateusz ma jedynie problem z Rzezią i Futrem na tle reszty, która mu się podoba.
Tak czy inaczej - mam podejście podobne do Uli - jeśli dany film mi się nie podoba to go nie kupuję choćby był jedynym brakiem z całej filmografii reżysera.

Co do Autora Widmo - dla mnie to esencja Polańskiego, klimat mocno porównywalny z Dziewiątymi Wrotami i zdecydowanie nikt by tego TAK nie nakręcił Smile
Muzyka, intryga, napięcie, fantastyczne prowadzenie historii i gorzkie zakończenie - uwielbiam !

bartnikp
my movie collection
007 fanpage

konto na filmwebie
Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

19-05-2015, 06:56
To nie tak z Polanskim. Bardzo lubię i cenie jego twórczość. Szczególnie stare filmy psychologiczne. Nóż w wodzie , wstręt, dziecko Rosemary. Rzeź to pierwszy jego film który mi nie podszedł. Może warto właśnie go dołączyć do kolekcji żeby kiedyś wrócić, skoro Tobie się tak spodobał pewnie za kolejnym razem odkryje w nim coś dobrego.

Gieferg. No z czystym sumieniem to dvd rip. Skoro na dvd jest wersja międzynarodowa to w sieci jest zapewne ta sama kopia. A jeżeli chce lektora to i tak muszę sciagnac dvdripa z lektorem Smile

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline matwiko

08-06-2015, 21:29
Mała aktualizacja

Pojechane w kosmos. Box na który długo się czaiłem. W końcu upolowany w rozsądnej cenie na allegro. Min. takie kultowe tytuły jak "Klątwa doliny węży"! czyli polska PRLowska odpowiedź na Indiane Jonesa. Seans jeszcze przedemną tylko muszę się wpierw zaopatrzyć we wspomagacze, bo na trzeźwo podobno nie da rady przebrnąć. Chyba słowo kult w przypadku tego filmu można użyć bez przesady Wink Pozostałe filmy sa tak beznadziejene ze aż urocze w tym 2 adaptacje Lema z czego o jednej z nich, jak czytamy na okładce, sam Lem wypowiedział się lakonicznie: "dno dna" ;D Sam box wykonany bardzo ładnie. Do tego kilkunastostronicowa książeczka. Nie mogę doczekać się seansów!

[Obrazek: cf0ed57afed6b8a8med.jpg]

[Obrazek: 066feaa84ffb18b3med.jpg]

[Obrazek: cccd1f9ed4157e1cmed.jpg]

4 poniższe filmy kupione od jednego sprzedawcy który prowadzi ogromna wyprzedaż na OLX. Wszystkie dość trudno dostępne więc tym bardziej ciesze się że utrafiłem po dyszce. 2 snaperki: Cobra i Upadek.
[Obrazek: d24934aa43de04e2med.jpg]

Strażnik czasu i Sara. Sarę w końcu zostawiam sobie na własność. Kilka sztuk kupionych kiedyś w wypożyczalni odsprzedałem na allegro z ładnym zyskiem. Film wciąż trudno dostępny i trzyma cenę. Co ciekawe są 2 wersje filmu: wersja normalna i dla wypożyczalni, ta normalna ma dodatkowo film dokumentalny "jak chroniono Sarę" i taką właśnie upolowałem.
[Obrazek: dc0c48907001f7a5med.jpg]

2x Bond 2dvd
[Obrazek: 7227408c2ab143ccmed.jpg]

W ostatniej aktualizacji dołączył ostatni Star Trek więc na koniec zdjęcie zbiorcze całej kolekcji kinówek.
[Obrazek: 3252d96390d9a1b1med.jpg]

[Obrazek: 35029628ab1cb2b9med.jpg]

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

08-06-2015, 21:45
Tutaj zdecydowanie wygrywają pojechane w kosmos perełki polskiej (nie tak do końca, ale niech będzie) myśli sci-fi. Szkoda, że nie dorzucili jako bonus do tego zestawu jeszcze jednej ekranizacji Lema, a mianowicie Ikarii XB-1, chociaż to film czechosłowacki. Proponuję kupić dużo "paliwa rakietowego", zasiąść wygodnie w fotelu, niczym w statku kosmicznym i zrobić sobie maraton Cool

Samo wydanie, jak wszystkie pakiety od Kino Polska, to ekstraklasa, a digibook prezentuje się kosmicznie  Smile

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

09-06-2015, 16:26
jaki stan płytek Upadku i Cobry? po 10 niezła cena

Odpowiedz
Offline matwiko

09-06-2015, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2015, 21:50 przez matwiko.)
Płytki wporządku, drobne ryski ale wszystko płynnie gra. Gorzej z pudełkami, ślady po naklejkach bo to wersje z wypożyczalni.
Koleś z OLX, sprzedaje sporo tytułów. Najlepiej go pytać bo wystawił tylko część. Kolega Kew97 ostatnio upolował u niego ten Sok z żuka.
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/22MHT/

Co do oglądania na paliwie rakietowym, skojarzył mi się jeszcze jeden polski film który dorównuje kultowością "Klątwie doliny węży", mianowicie "Wściekłym pięścią węża" i "Sarnie żniwo" Wink Kiedyś dołączą na pewno do kolekcji ;D

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

09-06-2015, 22:56
(09-06-2015, 21:49)matwiko napisał(a):  Płytki wporządku, drobne ryski ale wszystko płynnie gra. Gorzej z pudełkami, ślady po naklejkach bo to wersje z wypożyczalni.
Koleś z OLX, sprzedaje sporo tytułów. Najlepiej go pytać bo wystawił tylko część. Kolega Kew97 ostatnio upolował u niego ten Sok z żuka.
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/22MHT/

No tak te wersje są przeważnie po wypożyczalniach. Ja też mam kilka w tych pudełkach i chyba 3 idealne a reszta bez nalepek ale niestety porysowane. Mimo tych wad cena ok.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

10-06-2015, 12:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2015, 10:04 przez kryst007.)
(08-06-2015, 21:29)matwiko napisał(a):  Mała aktualizacja

Pojechane w kosmos. Box na który długo się czaiłem. W końcu upolowany w rozsądnej cenie na allegro. Min. takie kultowe tytuły jak "Klątwa doliny węży"! czyli polska PRLowska odpowiedź na Indiane Jonesa. Seans jeszcze przedemną tylko muszę się wpierw zaopatrzyć we wspomagacze, bo na trzeźwo podobno nie da rady przebrnąć. Chyba słowo kult w przypadku tego filmu można użyć bez przesady Wink Pozostałe filmy sa tak beznadziejene ze aż urocze w tym 2 adaptacje Lema z czego o jednej z nich, jak czytamy na okładce, sam Lem wypowiedział się lakonicznie: "dno dna" ;D Sam box wykonany bardzo ładnie. Do tego kilkunastostronicowa książeczka. Nie mogę doczekać się seansów!

[Obrazek: cf0ed57afed6b8a8med.jpg]

[Obrazek: 066feaa84ffb18b3med.jpg]

[Obrazek: cccd1f9ed4157e1cmed.jpg]

W mordę jeża! Tym BOX-em to mnie nieźle zaintrygowałeś! Shy . Kiedyś to miałem w planach kupno niektórych z serii Telewizji "Kino Polska", jednak z niewiadomych przyczyn je porzuciłem, ale motyla noga!!! Nie widziałem, że w środku jest aż tak zachwycające wydanie!!! Może i nie kupię "Pojechane w kosmos" (ze względu na takie kiepskie tytuły Tongue ), ale inne dopisuję do planów.

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku