Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Mayfly

Strony (24): 1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
Mayfly
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

24-12-2014, 12:37
Post usunięty

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 71

25-12-2014, 21:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2014, 21:13 przez matwiko.)
Skoro już wątek Mayfly, to dodam coś bo to mój ulubiony dystrybutor.
Kiedyś wydawał filmy Gutka, potem odłączył się i stał się niezależnym dystrybutorem. Głównie kino artystyczne i autorskie. Wydał wiele arcydzieł światowego kina, filmy Kurosawy, Felliniego, Bunuela, Polańskiego i dużo klasyki kina Radzieckiego. Nieraz pięknie opakowane. Znakomite wydania boxów Formana, Kurosawy x2, seria horrorów dark collection z plakatami i piękne wysokie boxy: Wong Kar Waia x2, Kim Ki duka i Hala Harleya. Większość z tych wydań jest już trudno dostępna i są nie lada gratką dla miłośników ambitnego kina.
Fajnie że zaczynają przygodę z BD. Jestem tylko ciekaw czy zaczną wydawać na nim coś z klasyki, może w końcu jakieś boxy BD...

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 369
Reputacja: 10

09-07-2015, 15:42
Mayfly ruszyło z akcją na Polak Potrafi - chcą wydać na DVD i Blu-ray film "Co robimy w ukryciu", czyli komedię o nowozelandzkich wampirach. Poniżej pozwolę sobie zacytować część opisu i podać link do projektu. Poczekam jak się sprawa rozwinie, ale jeżeli będzie realna szansa na zrealizowanie tego projektu, to możliwe, że go wesprę, bo słyszałem, że film jest ponoć świetny. U mnie niestety nie grali go nigdzie w pobliżu i nie miałem jak obejrzeć. Najniższy próg cenowy z filmem na Blu-ray to 70zł. Są jeszcze inne do których dodawane są inne filmy, plakaty i gadżety. Na chwilę obecną projekt wsparło 14 osób i mają już 975zł z 17500zł, a do końca zostały 42 dni. Liczę, że jeżeli projekt wypali, to w podobny sposób wydadzą też inne filmy, m.in. "Grobowiec świetlików", ale jak sami pisali na Fejsie - wszystko zależy od powodzenia tego projektu.

"Celem naszego projektu jest zgromadzenie pieniędzy na produkcję rozszerzonego wydania filmu „Co robimy w ukryciu” na nośnikach DVD i Blu-ray. Film wprowadzony do kin 27 lutego 2015 przez ponad 11 tygodni nie schodził z kinowych repertuarów. Polska publiczność pokochała nowozelandzkie wampiry. Niektórzy mówią, że film ma już status kultowego, inni, że w życiu tak głośno nie śmiali się na żadnym filmie. Jedno jest pewne. Chcemy wydać "Co robimy w ukryciu" na DVD i Blu-ray i zamierzamy zrobić to naprawdę dobrze.

Do wydania dołączymy maksymalną liczbę dodatków w postaci ponad 2 godzin materiałów dodatkowych:
- wywiady z twórcami
- behind the scenes
- sceny usunięte
- making of
- sceny w wersji rozszerzonej
- wywiady z postaciami
- filmiki o szczegółach życia bohaterów
- „Co robimy w ukryciu: Pogaduchy z wampirami” (2005) - krótkometrażowy film w reżyserii Taiki Waititiego i Jemaine’a Clementa, który stał się podstawą wersji kinowej

Słowem, na płytach DVD i Blu-ray znajdą się wszystkie dostępne, ale niepublikowane wcześniej materiały dodatkowe, powstałe podczas produkcji „Co robimy w ukryciu”.

DVD zostanie wydane w digipacku, zaś Blu-ray w klasycznym, dobrej jakości niebieskim opakowaniu."

https://polakpotrafi.pl/projekt/co-robimy-w-ukryciu

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,314
Reputacja: 146

09-07-2015, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2015, 16:30 przez Gieferg.)
Cytat:DVD zostanie wydane w digipacku, zaś Blu-ray w klasycznym, dobrej jakości niebieskim opakowaniu."

Niech się lepiej bardziej postarają.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 3,179
Reputacja: 76

09-07-2015, 16:34
film super, 7 dyszek byłbym w stanie dać, ale za digi blu, a nie zwykły amaray Sad ale wiadomość dobra, będę obserwował

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec

09-07-2015, 16:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2015, 16:52 przez Gieferg.)
Spytam ich na Fejsie o digi do Blu, może akurat zrobią jakieś limitowane wydanie dostępne tylko w tym projekcie. Jak co, to lajkujcie i piszcie, że jesteście "za" :-D

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 71

09-07-2015, 20:53
2 pytania
1. To mayfly jest już upadłym dystrybutorem? Nie mają środków na wydawanie nowych filmów i muszą się posiłkując takimi projektami? Dobry dystrybutor który lata swietnosci ma już za sobą. Ostatnio zauważyłem że założyli konto na allegro i wyprzedzają asortyment. Podejrzewam że to ostatnie jego podrygi.
2. Wydanie filmu w polskiej wersji na nasz rynek, licencję autoring, pudełka i dystrybucja itd. dvd i blu to koszt 17500 aby wyjść na zero?

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec

20-09-2015, 19:50
Podobno wydanie DVD "Wilczych Dzieci" jest skopane - brakuje końcówki filmu, a dokładniej samych napisów. Tak więc jak ktoś chce kupić to musi uważać. Nowe, poprawione wydanie już się ponoć robi :-)

Ja korzystając z okazji podaję link do mojej recki wydania Blu-ray :-)

http://komiksowyswiat.blogspot.com/2015/08/wilcze-dzieci-recenzja-wydania-blu-ray.html

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,314
Reputacja: 146

20-09-2015, 20:03
I jeszcze Grębski za lektora, masakra Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec

20-09-2015, 21:17
(20-09-2015, 20:03)Gieferg napisał(a):  I jeszcze Grębski za lektora, masakra Smile

Ja jakoś z innymi filmami, których lektorem jest Pan Grębski się nie spotkałem (a przynajmniej nie kojarzę), ale w "Wilczych Dzieciach" słucha się go bardzo przyjemnie. Z początku głos wydawał mi się troszkę monotonny, ale już po kilku minutach przywykłem i nie miałem problemów z odsłuchem lektora, aż do końca filmu Smile

Odpowiedz
Strony (24): 1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku