Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Megalopolis (2024)

Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Opcje tematu
Megalopolis (2024)
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

29-09-2024, 20:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2024, 21:11 przez ILSA FAUST.)
(29-09-2024, 20:28)Bender napisał(a):  Na dziś, recenzje już o wiele mniej spolaryzowane.

Cały czas wierzę w ten film, szkoda że w Polsce dopiero 25.10 ale miesiąc minie szybko i na bank pójdę do kina. Box officce dla USA całkowicie jest nie miarodajny, ponieważ to nie jest film na pokornowy rynek, dopiero europejskie kina pokażą z czym mamy do czynienia, bo to jest SCI-FI made in EU.
Po za tym dystrybucja w USA była bardzo limitowana, tylko 1854 kina, pewnie w stanach demokratów tylko, gdzie normalnie popcorn się produkuje w ponad 4000 obiektach.
I tak 4 mln USD jak na yankesów w limitowanej dystrybucji to duży sukces, bo ich interesuje bardziej kogo FFC obmacuje na planie niż sam film i po prostu wybierają coś lekkiego, tak jak w weekend premiery to była animacja.
Swoją drogą jak zaczął obmacywać i afera wybuchła, to powinien podgrzać temat jakimś małym gwałtem na planie, tak to mamy tylko 4 mln USD w USA, no ale może wybuchnie jakaś afera po premierze w USA przed premierą w UE. Cieszę się, że w ogóle mogę ten film zobaczyć w kinie w Polsce i postawić na półce w zajebistym STEELBOOK 4K.

ps. jak film będzie tak dobry jak okładka STEELBOOK to jesteśmy w domu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

29-09-2024, 22:29
Kwestia gustu, jak dla mnie nic specjalnego. Z drugiej strony akurat niekoniecznie finalna, co zresztą napisane. Wink

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

29-09-2024, 23:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2024, 23:20 przez ILSA FAUST.)
(29-09-2024, 22:29)Bender napisał(a):  niekoniecznie finalna, co zresztą napisane.

F**k, myślałam, że nikt nie zauważy Smile
Motyw spadającego Kylo Rena już się wrył we francuskie fora STEELBOOK od kilku dni,
że trudno będzie się pogodzić z myślą, że będzie gorzej, zazwyczaj francuskie layout są potwierdzane,
ale owszem może to się zmienić i na okładce pojawi się jakaś sodomia, na tyle mogę się zgodzić w razie czego Smile

p.s. by the way, każdy wtajemniczony wie co oznacza gest "ostatniego lotu" wykonany przez Kylo Rena na front cover STEELBOOK, ale jak od razu zdradzę tajemnicę to Watykan w końcu zamknie portal Filmożerców za te wszystkie bluźnierstwa.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

30-09-2024, 19:13
(29-09-2024, 20:52)ILSA FAUST napisał(a):  Po za tym dystrybucja w USA była bardzo limitowana, tylko 1854 kina
Szeroka dystrybucja w USA zaczyna się od 600 kin, także ten, no trochę ci obrona tej katastrofy nie wychodzi.

Odpowiedz
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

01-10-2024, 05:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2024, 05:07 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(29-09-2024, 20:52)ILSA FAUST napisał(a):  Cały czas wierzę w ten film, szkoda że w Polsce dopiero 25.10 ale miesiąc minie szybko i na bank pójdę do kina. Box officce dla USA całkowicie jest nie miarodajny, ponieważ to nie jest film na pokornowy rynek, dopiero europejskie kina pokażą z czym mamy do czynienia, bo to jest SCI-FI made in EU.

Możesz zakładać, że to film Sci-Fi albo nawet że to dobry film, ale dla własnego dobra, przekieruj swoja ekscytację na inne wątki, bo być może po seansie dojdziesz do wniosku, że z całego tego "filmowego projektu" najbardziej spodobała Ci się okładka, a Twoje zaangażowanie było warte lepszej sprawy.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

04-10-2024, 22:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2024, 22:24 przez ILSA FAUST.)
(30-09-2024, 19:13)Mierzwiak napisał(a):  Szeroka dystrybucja w USA zaczyna się od 600 kin, także ten, no trochę ci obrona tej katastrofy nie wychodzi.

Sorry, czepianie się, 1800/4000 to raczej mało niż dużo.
600 kin to już KINO niszowe a rozmawiamy w wątku MEGALOPOLIS, stworzonym przez ludzi, którzy czekają na ten film. A to że będzie finansowa klapa w kinach USA to przy braku promocji wiadomo było.
Ile masz na półce filmów, które zarobiły mniej w historii kina Smile

(01-10-2024, 05:07)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Możesz zakładać, że to film Sci-Fi albo nawet że to dobry film, ale dla własnego dobra, przekieruj swoja ekscytację na inne wątki, bo być może po seansie dojdziesz do wniosku, że z całego tego "filmowego projektu" najbardziej spodobała Ci się okładka, a Twoje zaangażowanie było warte lepszej sprawy.

Sorry, ale jesteśmy w wątku MEGALOPOLIS (nikt nikogo nie zmusza siłą do zaglądania tutaj jeśli ma słabe nerwy) a nie marvelowym, film który dla jednych ma notę 11/10 lub 10/10 a dla innych wyborców Trumpa ma notę 2/10 to nie jest miarodajna ocena, tym bardziej pokazuje, że mamy do czynienia z czymś wyjątkowym i warto się pochylić na tym co serwuje FFC (nie byle kto).
Jestem w miarę dorosła i potrafię sama ocenić w co pakuję swoją ekscytację, tym bardziej, że byłam na tyle odważana aby obejrzeć zwiastun, na razie jestem podjarana i rozgrzana, aż się cała trzęsę na wizytę w kinie, do tego stopnia że okładka "uciekającego z krzyża" Kylo Reno na STEELBOOK 4K podnieca mnie bardziej niż dalsze losy pseudo-kina o zakładaniu do pracy zaciasnych ciuszków i ratowanie po raz 83747433839 świata.
Pojdę do kina, a jak będzie pusta sala kinowa to jeszcze lepiej, bo nie będzie mi ktoś mlaskać pokornem jak będę wyć będąc w wizualnej i sonicznej ekstazie.

NA ten moment pomimo braku promocji film zbiera świetne noty od tych co oczekują od tego filmu dokładnie tego co zamierzał pokazać FFC. A to że stary zboczeniec był przekonany że łapanie za d**ę statystek na planie oraz pojawienie się z filmem z KAN załatwi promocję, i czas apokalisy dla niego zatrzymał się 40 lat temu to dużo dziadek stracił.
Ale ma wyjeb**e na to, bo jak sam powiedział, stać do na to a córki bogate.
Bo film zapowiada się na perełkę KINA która stanie w STEELBOOK 4K na półce,
do wielokrotnych powtórek.
Nie będę plamić honoru i oglądać na piratach, iternetach, grzecznie czekam na premierę w kinie,
a jak film będzie fatalny to bardzo grzecznie odszczekam to w tym dokładnie miejscu.
SZCZEK, SZCZEK, SZCZEK...

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

04-10-2024, 22:31
(04-10-2024, 22:22)ILSA FAUST napisał(a):  Sorry, czepianie się, 1800/4000 to raczej mało niż dużo.
600 kin to już KINO niszowe
Ja się posługuję faktami, ty - emocjami i urojeniami. Nie ja ustaliłem przyjętą zasadę, że od 600 kin zaczyna się szeroka dystrybucja, a 1400 to 2,33 razy więcej. Jeśli masz problem z ogarnięciem tak prostej informacji to trudno.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

04-10-2024, 23:02
nie pisałam o szerokiej dystrybucji tylko limitowanej, czytaj ze zrozumieniem.
jak nie to odsyłam do BOX-OFFICE, gdzie wyraźnie stoi przy MEGALOPOLIS: "Limited"
Zakłamujesz rzeczywistość swoimi urojeniami że tylko Ty masz rację. Nie masz.

Pełna dystrybucja ma określenie "wide-open" i tego nie udało się Franciszkowi wynegocjować po premierze z KAN, bo psedo-recenzji byli "oburzeni" seansem bo film wymyka się ich ramom ograniczonym przez indoktrynację narzuconej im mieczem wiary.
Pójdę do kina i ocenię, naprawdę nie mam problemu z przyznaniem się do nietrafionej diagnozy, co chwilę ludzie umierają na stole operacyjnym w wyniku błędnej diagnozy.
Zrobię publiczne ukrzyżowanie, w tym miejscu, ale dopiero po seansie filmu, nie teraz.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

04-10-2024, 23:05
(04-10-2024, 23:02)ILSA FAUST napisał(a):  nie pisałam o szerokiej dystrybucji tylko limitowanej, czytaj ze zrozumieniem
A ja ci udowodniłem, że to nie jest limitowana dystrybucja.

Odstaw już to wino od Coppoli, bo zabijesz sobie tych kilka ostatnich szarych komórek.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

04-10-2024, 23:06
(29-09-2024, 19:47)ILSA FAUST napisał(a):  co tu dużo pisać, STEELBOOK jest wykurw***y
Pre-order poszedł, premiera styczeń 2025

Taki trochę offtopic, bo tyle się naczytałem o tym, że masz głównie wydania w STEELBOOKach, rzuć jakieś zdjęcie Twojej kolekcji bo interesuje mnie to jak to wygląda na półce, taka ilość, bo też trochę tego mam ale wszystko pomieszane i ciężko mi ocenić czy ma sens przekładnanie tego wszystkiego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku