Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 Dalej »

Miasto zlodziei (the town)

Opcje tematu
Miasto zlodziei (the town)
Ula87
Niezarejestrowany

08-05-2015, 20:19
Doug MacRay (Ben Affleck) kieruje bandą kryminalistów, którzy specjalizują się w napadach na banki. Podczas jednego z napadów na bostoński bank, biorą za zakładniczkę menedżerkę Claire Keesey (Rebecca Hall), którą po ucieczce, szajka puszcza wolno. Od tego czasu kobieta żyje w strachu. Kiedy wychodzi na jaw, że kobieta mieszka w najbliższym sąsiedztwie szajki, Doug nawiązuje z nią kontakt. Nieświadoma faktu, iż to Doug napadł na bank, Claire zakochuje się w nim z wzajemnością. Fakt ten irytyje wspólnika Douga, Jamesa (Jeremy Renner). Gdy na trop bandy trafia bezwzględny agent FBI Adam Frawley (Jon Hamm), Doug postanawia opuścić miasto, aby nie narażać ukochanej.

- zrodlo Wikipedia

Na wstepie musze odrazu napisac, ze wg mnie Ben Affleck powinien (jezeli oczywiscie mialabym i moglabym wybierac) dostac Oscara za ten film, a nie za mierna w moim odczuciu Operacje Argo. Tyle co do porownania tych dwoch filmow. A sam film? Dobre kino akcji w polaczeniu z dramatem daje rade. Oczywiscie nie obyla sie bez wpadek w dialogach. Do dzisiaj ( a ogladalam film ponad tydzien temu) pamietam chyba najbardziej kiczowaty i zenujacy tekst, ze wszystkich filmow jakie do tej pory udalo mi sie ujrzec, szlo to mniej wiecej tak:

"W taka pogode zmarl moj brat. Zawsze gdy swieci slonce mysle o smierci."

Pomijajac to, film ma swoje lepsze i gorsze strony, ale w sumie nie kluje w oczy i trzyma przy ekranie wiec w mojej ocenie takie 7/10. Nie ma co sie tu zbytnio rozpisywac, kino akcji, moze z lekko przymruzonym okiem.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline faccalto
Stały bywalec
Liczba postów: 289
Reputacja: 7

14-05-2015, 11:52
Już dobre kilka lat temu oglądałem ten film, ale do dziś go dobrze wspominam, choć o szczegółach się nie wypowiem. Jednak zgodzę się co to tego, że "...Ben Affleck powinien (jezeli oczywiscie mialabym i moglabym wybierac) dostac Oscara za ten film, a nie za mierna w moim odczuciu Operacje Argo".
Fajnie przedstawiony świat złodziei dresiarzy w Bostonie, z głębszym przesłaniem. Muszę sobie ten film niebawem odświeżyć, ale skoro zapadł mi w pamięć to uczciwie zapracował na 7/10

: SuperDry : Tommy Hilfiger : Levis : Converse : [SKLEP]

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku