04-09-2017, 10:27
Szeroka paleta barw + HDR. Cud miód.
Zresztą taki Mad Max masterowany w 2K i tak wygląda ewidentnie lepiej, ostrzej, choć może to być właśnie zasługa HDRu. Przestrzenność i głębia obrazu jest genialna.
Blade Runner już do mnie jedzie, szykuję się na 2 godzinny orgazm
Zresztą taki Mad Max masterowany w 2K i tak wygląda ewidentnie lepiej, ostrzej, choć może to być właśnie zasługa HDRu. Przestrzenność i głębia obrazu jest genialna.
Blade Runner już do mnie jedzie, szykuję się na 2 godzinny orgazm
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K

), a filmów na UHD jest jeszcze malutko, wstrzymam się z upgradem co najmniej 2 lata, tym bardziej, że obecny sprzęt wciąż mi dobrze działa. No i zaczęcie przeze mnie kupowania filmów na UHD nie będzie oznaczało wymiany wszystkich wcześniejszych na UHD, bo w wielu przypadkach nie miałoby to za grosz sensu.

Ale porównaj sobie różnicę w jakości i możliwościach DVD względem VHS (nie tylko czystszy obraz, ale też oryginalny aspect ratio, możliwość wyboru ścieżki dźwiękowej, napisów, menu, wybór scen, obszerniejsza możliwość przewijania filmu, dodatki specjalne, itd.), a Blu-ray względem DVD, a już w ogóle UHD, a Blu-ray. W zasadzie poprawia się już tylko jakość samego filmu, która dla typowego cebulaka nie jest ważna.