22-01-2016, 11:06
(22-01-2016, 10:14)bartnikp napisał(a): mega kolekcja i ostatnie aktualizacje !
Mommy i Lawrence Anyways Dolana mają polskie (lub angielskie) napisy czy tylko fr. ?
Steelbook z Enemy bez PL ?
Dzięki, bazując po Twoich ostatnich aktualizacjach wydaje mi się, że mamy w większości podobny gust filmowy.
Propsy za Brick

Co do Twoich pytań, Mommy i Laurence Anyways w teorii nie mają ani polskich ani angielskich napisów. Enemy z kolei nie ma polskich, ale ma angielskie.
W praktyce wszystkie posiadane przeze mnie filmy mają polskie napisy bo je sobie włączam z zewnętrznego pliku na HTPC. W którejś z przyszłych aktualizacji postaram się cyknąć fotki jak to u mnie w praktyce wygląda pod tym względem.
(22-01-2016, 10:26)Gieferg napisał(a): Ja tam wydania w 1.78:1 (przy OAR 2.40:1) dyskwalifikuję bez względu na to czy pokazują mniej czy więcej. Po prostu - jesli film był w kinach w 2.40:1 to ma być w takim AR no matter what.
Nie inaczej jest u mnie, omijam te wydania bez OAR choćby z zasady bez rozgraniczenia czy to jest kastrat czy open matte, z tym, że jeśli coś mnie interesującego nie ma w OAR nawet zagranicą i nie widzę szans na zmianę tego stanu rzeczy w przyszłości, a przy tym różnica w jakości obrazu jest dość spora na korzyść BD to w takim przypadku gotów jestem zrobić wyjątek. Dotyczy to niektórych seriali, które posiadam np. The Wire czy Alternatywy 4, Kariera Nikodema Dyzmy. Jeśli kiedyś pojawią się wydania tych seriali w OAR to dotychczasowe wystawię na portalu aukcyjnym.