30-07-2021, 12:35
Ja wiem, że w temacie już jest burdel ale może lepiej go nie powiększać?
Do omawiania filmów służy inny dział.
Do omawiania filmów służy inny dział.
|
Mission Impossible (Seria)
|
|
30-07-2021, 12:35
Ja wiem, że w temacie już jest burdel ale może lepiej go nie powiększać? Do omawiania filmów służy inny dział.
11-02-2022, 14:54
Wczoraj w końcu kupiłem jedynkę i miło zaskoczył mnie fakt, że na obu płytach (BD i UHD) dołączony jest lektor z lat 90-tych, z którym film poznałem i oglądałem przez kilkanaście lat (czyt. Zdzisław Szczotkowski). Plusik ode mnie, fana sentymentalnych powtórek filmów z dźwiękiem z ery VHS.
13-04-2022, 21:54
Jedynkę w wersji Uhd 4K kupiłem niemal od razu po ponownym wydaniu filmu przez Filmostradę. Wtedy kosztował 99zł teraz to już prawie 160zł. Wczoraj dorwałem dwójkę także wydaną przez FIlmostradę w wersji UHD za dobrą cenę. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego nigdzie nie ma dostępnej normalnej wersji polskiej trzeciej części 4K? Czy faktycznie została ona z jakiegoś chorego powodu pominięta? Pytam bo z tego co widzę pozostałe części są wydane w polskiej wersji i to w 4K. A tutaj w przypadku trójki widzę wydanie steelbook ale płyta 4K bez tłumaczenia? Jaki to ma w ogóle sens wydawanie czegoś takiego? Dla mnie jest to nie pojęte co za nie odpowiedni ludzie przesiadują w polskich firmach dystrybucyjnych i podejmują decyzje o wypuszczaniu na rynek takich wydań.
13-04-2022, 23:54
Trzecia część nie doczekała się wydania UHD z wersją PL, pretensje możesz słać do Paramount. Na jakiej podstawie podejmują tam decyzje o umieszczeniu bądź nie wersji PL na płycie? Ktoś tu kiedyś napisał, że decydować może rzut monetą i patrząc na dotychczasowe działania tej wytwórni, może to mieć dużo wspólnego z prawdą.
07-06-2022, 08:49
Ktoś może potwierdzić że płyta UHD ma polskie napisy? https://www.amazon.it/Mission-Impossible-Fallout-Ultra-Blu/dp/B07G4TC4FK/ref=sr_1_98?qid=1654544046&refinements=p_n_binding_browse-bin%3A5715241031&rnid=510328031&sr=8-98
07-06-2022, 09:12
W filmoskopie nie widzę włoskiego wydania. Bardzo słabo widzę zdjęcie tyłu płyty ale chyba pisze że ma audio i napisy polskie.
07-06-2022, 09:15
Zastanawiam się czy nie można kulturalnie odpisać tylko któryś już raz odpowiadasz w stylu: nie umiesz czytać, ślepy jesteś, nie umiesz sprawdzić w filmoskopie? Nabiłeś tak 3,5 tysiąca postów? Leszekm -> Wg mnie po powiększeniu tylnej okładki widać nie tylko napisy ale również lektora Polacco Generalnie dużo zamawiam na amazonach sugerując się opisami w ofercie i nigdy się nie zawiodłem póki co a jak już ktoś wstawi tylną okładkę to w ogóle luz
Irytacja jest całkiem uzasadniona gdy w ponad 90% przypadków są zapytania o coś co jest łatwe do sprawdzenia na filmoskopie. Jest to równocześnie nieposzanowanie pracy dla osób, które współtworzą filmoskop, choćby wprowadzając wydania z różnych krajów i uzupełniając dane, w tym obecność pl wersji. Nie inaczej jest w tym przypadku -> https://filmozercy.com/filmoskop/edition/2404449
07-06-2022, 10:26
(07-06-2022, 09:15)er345y napisał(a): Zastanawiam się czy nie można kulturalnie odpisaćNie, nie można, ponieważ jesteśmy wszyscy na tej samej stronie i mamy dostęp do dokładnie tych samych informacji, nie wspominając o możliwości: - sprawdzenia odwrotu okładki w linku który sam wkleił (!!!) - o sprawdzeniu specyfikacji na blu-ray.com - o sprawdzeniu specyfikacji na dvdcompare.net - o sprawdzeniu specyfikacji na poral.eu To jest jeszcze lenistwo czy już coś czego przez grzeczność nie nazwę?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |