Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Mission Impossible

Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9

Opcje tematu
Mission Impossible
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,106
Reputacja: 173

30-05-2026, 23:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2026, 23:30 przez Gieferg.)
No i obejrzałem ostatnią część - i też jest ok (zwłaszcza że lubię tematykę okrętów podwodnych), fakt, że z ekspozycją chwilami mocno przesadzają i dałoby się to pewnie o jakieś pół godziny skrócić, ale mimo wszystko oglądało się lepiej niż kilka innych części. Robią tutaj też w pewnym stopni manewr ze Spectre - retroaktywne podłączanie różnych elementów z poprzednich filmów pod fabułę najnowszego, i również tutaj jest to robione raczej na siłę, ale jakoś mi przyjemności z seansu specjalnie nie psuło.

7/10

Jak przez lata znając części 2-6 (z czego 2 ledwo pamiętałem) nie miałem większej ochoty kontynuować znajomości z tą serią, tak teraz po obejrzeniu całości nie wykluczam, że jeszcze do niej wrócę i nie będe się ograniczał tylko do tych dwóch filmów, które mam teraz na półce, a jesli faktycznie to zrobię, będzie to w dużej mierze zasługa dwóch ostatnich filmów.

Aktualny ranking:

Najlepsze - 3,7
też spoko - 5,8,2
ujdzie - 6
słabizna - 1,4

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,163
Reputacja: 97

31-05-2026, 08:36
xD

Moje opinie po ubiegłorocznych powtórkach oraz wypunktowanie tylko małej części bzdur ósemki znajdziesz tutaj:
https://www.forum.batcave.com.pl/index.php?topic=2018.msg81138#msg81138
https://www.forum.batcave.com.pl/index.php?topic=2018.msg81140#msg81140

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

31-05-2026, 09:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2026, 09:02 przez Gieferg.)
Nie raz i nie dwa razy powtarzałem - jeśli się dobrze bawię oglądając jakiś film, mam gdzieś jakie tam są bzdury. Szczególnie film tego rodzaju (a dla mnie to ta sama kategoria co Fast & Furious).

W takim Skyfall nic nie ma sensu, a zdaje się, że ci się podoba, nie? Mnie nudził, więc bzdury mi przeszkadzały, tu sie nie nudziłem.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

31-05-2026, 09:27
Ty to zawsze z tym Skyfall Tongue
Anyway, nie pozostaje mi nic innego jak skinąć głową, że w końcu się przekonałeś do tej serii. Dziwne, że dopiero przy tych trzygodzinnych zakalcach, skoro nudziły cię o nawet godzinę krótsze odsłony (w tym Fallout, którego 7-8 papugują w prawie każdej scenie akcji - pościg w Rzymie to gorsza wersja pościgu w Paryżu, akcja w klubie to podróba podobnej akcji w klubie, a finał z dwupłatowcami to copy/paste akcji z helikopterami), ale hej, niezbadane są wyroki giefergowskie xD

Podrzuciłbym video, w którym ktoś próbował naprawić ten film, ale już je zdjęto (autor chyba wstawił je gdzieś, gdzie trzeba zapłacić za wyświetlenie). Zostawię więc tylko rant od filmento, z którym w pełni się zgadzam:

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

31-05-2026, 09:32
Cytat:że w końcu się przekonałeś do tej serii. Dziwne, że dopiero przy tych trzygodzinnych zakalcach

No nie do końca bo to tylko jeden z czynników. Pierwszy raz obejrzałem całą serię od początku do końca i w sumie tylko dwa filmy mi sie nie podobały (no i Fallout niby też niespecjalnie ale sporo nadrobił w finale). Rogue Nation oglądane w trakcie tej powtórki weszło znacznie lepiej niż za pierwszym razem kiedy oglądałem każdy film osobno w sporych odstępach czasowych.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

31-05-2026, 09:58
Mój ranking serii na ten moment to:

1. M:I / Fallout (do jedynki mam największy sentyment i uwielbiam reżyserię Briana DePalmy, szóstka to z kolei top topów pod względem akcji)
3. Ghost Protocol / Rogue Nation (czwórka ma lepszy heist w środku, piątka ma lepszego złola i postać kobiecą - trudno mi wskazać którą lubię bardziej, co powtórka zmieniam zdanie)
5. M:I-3
6. M:I-2 / Dead Reckoning Part One (po kinie wyżej stawiałem siódemkę - na remis z trójką - ale już przy ubiegłorocznej powtórce miałem poważne wątpliwości, a po seansie ósemki, gdy już wiem do czego siódemka prowadzi, zdanie na jej temat mam jeszcze gorsze)
...
...
8. The Final Reckoning

Kolejna powtórka najwcześniej za kilka lat gdy już zniknie niesmak, który pozostawił po sobie finał.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku