Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 8 Dalej »

Namiastka kolekcji - Łukasz

Strony (8): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Opcje tematu
Namiastka kolekcji - Łukasz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

01-10-2019, 11:34
No to zadzwonilem do znajomego i okazuje sie ze transformers przyjechalo oddzielnie i mialo byc sprzedawane do konsol xbox x. Oczywiscie z cena zakupu ktora sprawiala, ze zerowa marza byla przy cenie 49zl. Gdy ktos decydowal sie na konsole z serii x mial dostac film w cenie 49zl. Nikt oczywiscie nie chcial, zatem wymyslono, ze jak klient bedzie chcial to moze kupic film razem z konsola. Od ceny konsoli miala byc odjeta cena 49zl i w to miejsce wrzucony film w cenie wiadomej. Ludzie podobno nawet wtedy nie chcieli, a dodatkowo sprzedaz iksow jest w sieci bardzo marginalna. W stosunku do pro 1:25. Okazalo sie tez, ze nie ma prawa zwrotu, bo wypial sie imperial lub sony. Znajomy sam nie wie. Natomiast sklepy zostaly z duzymi partiami i musialy sprzedawac za grosze, duzo ponizej ceny zakupu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

01-10-2019, 11:45
Trochę chaotycznie napisałeś. wątpię też by znajomy doskonale znał wyniki sprzedaży xbox, bo tego to i w sieci nie ma. Na dodatek nie podałeś rodzaju modelu i nie za wiele z tego wynika.
Sprzedaż w Usa
https://www.spidersweb.pl/2019/02/sprzedaz-konsol-styczen-2019.html

Prym wiedzie Switch, nic dziwnego Nintendo omija szerokim łukiem gry multiplatformowe i idzie w swoje w zaparte.

Można by to przenieść do tematu o grach.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

01-10-2019, 12:56
Człowieku skąd te nowości ci po głowie chodzą ? Wrzucają dowolną grę od sony np jakiś starty Uncharted i sprzedają ją w cenie golasa ., Xbox dodaje npo cyfrową grę byle jaką .
Bundle packi z nowymi grami to inna bajka .
PS4 z Bloodborne były swego czasu w biedrach i to po latach od premiery gry .
Sony daje takie dodatki w cenie konsoli bo niektóre gry są od ich a nie od zewnętrznych deweloperów .
Xbox36 0też kupowałem z cyfrowymi dodatkami jakiejś forzy za normalną cenę golasa .
Sony dodawało swegoczssu dokonsoli film blu ray Black Hawk Down . Pełno tego walało się na pchlim targu na forum psx extreme i też zdajesię był napis że nie do odsprzedaży .

Odpowiedz
Offline microbendix
Nowy użytkownik
Liczba postów: 27
Reputacja: 1

01-10-2019, 13:14
Od paru miesięcy mam nową półkę na filmy. Jeszcze jej tutaj nie prezentowałem, postaram się wrzucić zdjęcie jeszcze dzisiaj. Marvele, Śródziemie i Harry Potter jest na osobnej półce. Reszta jest alfabetycznie, mi jest tak najłatwiej coś odnaleźć, a kolekcja nie jest na tyle pokaźna żeby sortować to inaczej.
Co do kupowania w promocji, czy to źle, że większość pozycji kupiłem w promocji, w dobrej cenie? Są to filmy, które i tak były na mojej liście życzeń. Inne doszły przy okazji. Nie wszystko kupuję w promocjach. Za kilka tytułów się wstydzę, ale nie będę tego nikomu rozdawał, jak już kupiłen to niech jest.
Co do tytułu "namiastka", wg mnie gdy prezentowałem w pierwszym poście swoją kolekcję była ona niewielkich rozmiarów, względem Waszych. Nadal jestem tego samego zdania, że jest to namiastka. Patrzę na te filmy i często sobie mówię, że nie ma co oglądać, bo jest tego za mało.
Jak tak dyskutujecie o tym wydaniu UHD dodanym do konsoli to przypomina mi się gdy kilka lat temu kupowałem kontroler dj'ski. Wszystkie oferty danego modelu kosztowały 750zł +/- 20zł. Jedna oferta była za 799zł - "special edition" kolor biały, słuchawki i transport gratis. Skusiłem się na białą wersję. Gdy rozpakowałem przesyłkę i zobaczyłem paragon to wiecie... Pozostał niesmak. Kontroler 699zł, słuchawki 99zł, transport 1 zł.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

01-10-2019, 13:17
(01-10-2019, 12:56)malin1976 napisał(a):  Człowieku skąd te nowości ci po głowie chodzą ? Wrzucają dowolną grę od sony np jakiś starty Uncharted i sprzedają ją w cenie golasa ., Xbox dodaje npo cyfrową grę byle jaką .
Jak nie piszesz człowieku o oficjalnych pakietach z grami, tylko jakimiś custom ze sklepu to nie mamy o czym tu gadać. Co sobie sklepik doda gratis , bo i tak im nie schodzi już , bo stare, to mnie nie interesuje.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

01-10-2019, 13:50
Ja pyerdole przecież piszę że w biedrach były bundle z bloodborne . Sam mam karton od ps4 z uncharted 4 i cena była jak za golasa bo na święta rzucili czy jakoś tak . Normalne że z grafifa czy jakimś paździeżem typu battlefield czy call of duty nie dadzą ci jak zagolasa ale i tak taniej z konsolą wyjdzie często . Najważniejsze że to są rzeczy nie do odsprzedaży a otym idzie wątek a te twoje podrzędne sklepy jak o nich piszesz sprzedają to osobno i zarabiają na januszach .

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

01-10-2019, 13:58
[Obrazek: xwrVJ93.jpg]

Jakby co to o tym pisałem. To jest autentyk, widziałem w ich sklepie na własne oczy. Gra była podobno tak słaba, że nie mieli jak się pozbyć nakładu ze sklepów.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

01-10-2019, 14:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2019, 14:04 przez Wolfman.)
(01-10-2019, 13:50)malin1976 napisał(a):  Ja pyerdole przecież piszę że w biedrach były bundle z bloodborne
Wiem o czym była dyskusja, pytanie jest czy sam wiesz o czym piszesz. Bo jeden w tym wielki burdel. Coś gdzieś, ktoś i jakaś biedra coś, kiedyś i jak.
Wątek idzie o kolekcji, a żeście mu burdel zrobili o konsolach i grach nie do sprzedaży oddzielnej, sprzedawanych oddzielnie to inna sprawa. Nie jest to żadna nowa praktyka. W zasadzie od PS2/Xbox classic/Gamecube jest to praktykowane. Bo już w tym okresie były gry z drukowanymi okładkami z tą informacją. Wtedy to nie rzucało się w oczy? Dziwne, bo Sony za czasów Ps2 od groma tych bundli sprzedawało z tego rodzaju grami.

(01-10-2019, 13:58)djgromo napisał(a):  Jakby co to o tym pisałem. To jest autentyk, widziałem w ich sklepie na własne oczy. Gra była podobno tak słaba, że nie mieli jak się pozbyć nakładu ze sklepów.
Wierzę, jak napisałem te praktyki są do dziś. Gears 5 xbox one X limitkę kupisz w cenie normalnego xbox one x bez gry. Dziś złożyłem preorder i odbieram

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

02-10-2019, 10:51
(01-10-2019, 00:24)microbendix napisał(a):  No ja tylko pytam - jako taki przeciętny "Kowalski".
A ja tylko odpowiadam. Luzik. Smile

(01-10-2019, 00:24)microbendix napisał(a):  Dzięki za wyjaśnienie.
Nie ma sprawy.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline microbendix
Nowy użytkownik
Liczba postów: 27
Reputacja: 1

17-11-2019, 23:11
Kolejna aktualizacja z filmami.

[Obrazek: 5qXsw3W.jpg]

Wszystko z MM. Piraci z Karaibów w całości skompletowani. Z Firmowej Gwiazdki nie będę się tłumaczył, bo filmu nie widziałem, a uwzględniając rabat film wyszedł za free.

Wrzucam wreszcie zdjęcie nowej półki.

[Obrazek: cSJMO4a.jpg]

I po kolei...

Tutaj jest MCU, Bond (sam nie wiem czemu), Śródziemie i świat magii.

[Obrazek: GdeYvHm.jpg]

Tu już lecimy alfabetycznie, jest to za mało filmów, żeby układać gatunkami czy kolorami czy pies wie jak...

[Obrazek: GXYFTEi.jpg]

A tutaj załapało się jeszcze GTA V, jedyna gra, która zmieściła mi się na półkę. Początkowo zamawiałem z odstępem na pudełko bluray + 2-3 cm na włożenie palucha i wysunięcie pudełka. Gdy dotarło do mnie, że mogę sobie na półkę wyłożyć swoją kolekcję gier (pudełka DVD) - wystarczy zwiększyć wysokość każdego poziomu o 1cm - to na zmiany było za późno, bo mebel był już do odbioru.

[Obrazek: RV9jxA1.jpg]

Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku