09-12-2019, 21:13
Ja bym postarał się o jakieś bardziej filmowe dodatki na szafce tv zamiast świeczek
|
Namiastka kolekcji - Łukasz
|
|
09-12-2019, 21:13
Ja bym postarał się o jakieś bardziej filmowe dodatki na szafce tv zamiast świeczek
09-12-2019, 21:54
Heco Aurora 1000 - fajne kolumny wybrałeś, ciekawe czy czytałeś wątki o nich na hdtv.com.pl. i audiomaniacy.pl, ponoć wielu "audiofilów" twierdzi, że kolumny są tak udane, że dorównują wielu konstrukcjom w cenie kilkunastu tys. ;-)
09-12-2019, 22:10
Heco ogólnie robi całkiem dobre i w rozsądnych cenach kolumny, ja mam heco music style 900 i tą serię zastąpiła aurora aktualnie ogólnie charakteryzują się mocnym basem one w kinie to i bez subwoofera dają radę
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
09-12-2019, 22:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2019, 22:58 przez microbendix.)
(09-12-2019, 21:13)MoviePsycho napisał(a): Ja bym postarał się o jakieś bardziej filmowe dodatki na szafce tv zamiast świeczek Filmowe dodatki są na tej półce, którą widzieliście na poprzedniej stronie. Niestety na razie to wygląda tak, że półkę (filmy) mam w domu rodzinnym, a nagłośnienie u narzeczonej. Obecnie tak wychodzi, że czasowo jestem 60:40 (narzeczona:dom rodzinny). U mnie w pokoju raczej nie zmieściłaby się nawet jedna kolumna. ![]() (09-12-2019, 22:10)Kris napisał(a): Heco Aurora 1000 - fajne kolumny wybrałeś, ciekawe czy czytałeś wątki o nich na hdtv.com.pl. i audiomaniacy.plGłównie audio com pl. Czytałem sporo. Wybrałem ten zestaw już w okolicach września i nieustanie czytałem. Sprzęt miałem kupić około kwietnia, ale nie mogłem się powstrzymać. Nie testowałem innych kolumn, wziąłem je w ciemno - bez odsłuchu, a była też bardzo dobra cena. Uważam, że był to wybór bezpieczny, większość ludzi pisała podobne opinie. Skusił mnie też rozmiar, są cholernie wysokie, lubię duże sprzęty i zawsze gdy ktoś ogląda, to tak prezentuję, aby ten sprzęt imponował. Nawet narzeczonej się podobają te kolumny, niby twierdzi że ma pokój zagracony, ale jednak same kolumny są ładne i nie szpecą pokoju. Tutaj jest tak, że otwierasz drzwi i na dzień dobry jest "o k#@%a", bo są one pierwszymi rzeczami jakie widać po otwarciu drzwi. (09-12-2019, 21:54)Kris napisał(a): ponoć wielu "audiofilów" twierdzi, że kolumny są tak udane, że dorównują wielu konstrukcjom w cenie kilkunastu tys. ;-)Wielu normalnych ludzi, sympatyków, miłośników audio tak twierdzi, rzeczywiście coś musi w tym być. Dla audiofila będzie to sprzęt drugiego sortu. Jest niemiecki, to nawet nie ma sensu słuchać. (09-12-2019, 22:10)prodarek napisał(a): ja mam heco music style 900 i tą serię zastąpiła aurora aktualnie ogólnie charakteryzują się mocnym basem one w kinie to i bez subwoofera dają radęZgodzę się z tym, że subwoofer jest niepotrzebny, ale w stereo. W kinie jednak subwoofer musi być. Oglądaliśmy Piratów połowę z wyłączonym subem i było przyjemnie. Druga połowa była już z subem. No to może to śmiesznie zabrzmi, ale pozycja IMAXa w mojej hierarchii zajebistości jest zachwiana. ![]() Pytanko do wszystkich. Jak zmienić nazwę kolekcji, nazwę tematu?
26-12-2019, 01:12
Lecimy ze świąteczną aktualizacją. ![]() ![]() ![]() Trylogia Dr Langdona skompletowana. Kiedyś kupiłem Jason Bourne w steelu i nie potrzebowałem kupować wcześniejszych części, bo gdzieś w domu miałem 4pak DVD. Niestety gdzieś zaginął i kupiłem pierwsze 3 w steelach. 4 części nie chcę, bo wg mnie Bourne bez Bourne'a to nie Bourne. DVDMax dołożyło do tych steelbooków plastikowe covery, oczywiście za free. Miła niespodzianka. Pacyfik jest to jakieś zagraniczne wydanie z polskimi napisami. Dałem za to 90 zł, czy to dobra cena za takiego metalboxa? Chwilę temu złożyłem zamówienie na tym wielkim wietrzeniu magazynów w MM. Zobaczymy czy wszystko będzie zrealizowane. Z tego co dzisiaj liczyłem to mam 137 filmów, 2 przyrodnicze (Jeden zdublowany) i 2 seriale.
26-12-2019, 01:37
(26-12-2019, 01:12)microbendix napisał(a): Pacyfik jest to jakieś zagraniczne wydanie z polskimi napisami. Dałem za to 90 zł, czy to dobra cena za takiego metalboxa? Dobra. Pytanie czemu Kompanię braci masz w zwykłym plastiku. Tak miałbyś do pary.
Odpowiedź jest aż nadto oczywista. Spóźnił się z zakupem o parę lat. Może sobie co najwyżej do puszki angielskiej przełożyć pudełko polskie
26-12-2019, 14:30
No właśnie myślałem, żeby kupić zagraniczne wydanie metalowe i przełożyć płyty, ale z drugiej strony mam jeszcze za dużo filmów do kupienia i wolę właśnie kupić inne filmy niż dokładać nie wiadomo ile $$ do pudełka. Było zagraniczne wydanie za 60zł w metalboxie, ale ostatecznie wybrałem 2x Bourne w steelu i dołożyłem jeszcze do trzeciego.
02-01-2020, 20:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2020, 07:30 przez microbendix.)
Kolejna aktualizacja. ![]() ![]() G.I.Joe mam ochotę obejrzeć, mam sentyment z młodszych lat. Kobiety Mafii mam już obie części. Drugi Deadpool niestety w amarayu (pierwszy mam w steelu). Pewnego razu w Hollywood miało nie być, odradzałem bratu zakup, bo byłem na tym syfie w kinie. Jeszcze jak mi powiedział, że 80zł zapłacił to sobie pomyślałem, że chyba nie wie co zrobił. Po obejrzeniu przyniósł mi i powiedział, że nie chce tego już widzieć na oczy, mam sobie wziąć za free, bo on chce o tym zapomnieć. Dla mnie ten film jest o niczym, pójdę o krok dalej. Oglądając Firmową gwiazdkę bawiłem się lepiej niż na tym Tarantino. Liczyłem na poziom Bękartów. Wybaczcie, jeśli moja opinia kogoś uraziła. Więzień Labiryntu skompletowany. 4K trafił przez przypadek, gdy zauważyłem po kilkunastu minutach od wstawienia wpis z wietrzenia magazynów w MM. Niestety Zakonnica z wgniotem. Ogólnie nowe pudełko, w folii, ale przesyłka wyraźnie przy*ebana. Nie mam chęci na reklamowanie tego filmu, bo czekacmnie reklamacja czegoś innego. Długo nie nacieszyłem się kinem domowym. Głośnik centralny jest uszkodzony. Po Trzech Króli wysyłam na serwis. Lewy głośnik "pierdzi", możliwe, że to tylko opiłek w szczelinie magnetycznej, ja się na tym nie znam. Kino grało super, co ważne nie mam możliwości, żeby słuchać w pokoju głośniej niż -10dB na amplitunerze, więc odrzucam możliwość "spalenia" przeze mnie. Po prostu któregoś dnia włączyłem radio i usłyszałem pierdzenie. Mam nadzieję, że nikt mi nie wciśnie z serwisu, że dałem za mocno w pi*dę, bo wtedy się wku... Szczęśliwego Nowego Roku! Trzymajcie kciuki za ten głośnik!
30-03-2020, 09:51
Aktualizacja! Kolumna centralna wróciła z serwisu po miesiącu od wysłania. Jest naprawiona. Ostatnio udało się kupić nowy odtwarzacz bluray Sony Ubp-x700b. W końcu udało mi się zobaczyć prawdziwe 4K. I w porównaniu do 1080p jest duża różnica. Mam tylko 2 filmy 4K, dzisiaj dojedzie trzeci i mam nadzieję, że z czasem przybędzie ich więcej. Co doszło w ostatnim czasie? ![]() Gra Cieni w wylicytowanym pakiecie 6 filmów. Pierwsza część w MM. ![]() Tutaj też jest kilka filmów z tego pakietu. Ciekawa sytuacja, kupiłem trylogię Mrocznego Rycerza i po kilku dniach zalicytowałem kolekcję Nolana. A więc trylogia pójdzie na sprzedaż. Dzisiaj dojdzie Ford v Ferrari 4K. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |