11-01-2024, 03:40
Witam, tak się zastanawiam mija dokładnie 8 lat od prezentacji pierwszych odtw. UHD BD od Panasonica i Samsunga na targach CES 2016 i pełnej prezentacji pierwszych filmów na tym nośniku a wiem ze mniej więcej dekadę trwa zmiana technologiczna tak jak to było z DVD na Blu-ray a później na Blu-ray 3D.
Mamy 2024 rok a oni tam w Blu-ray Disc Association nie siedzą i nic nie robią tylko pewnie już nad czymś myślą pracują skoro dostają miliony dolarów na opracowywanie nowych technologi, czy jest coś na horyzoncie o płytach nowej generacji? 8K Super Hiper Blu-ray. Czy to raczej nie wypali i nie będzie następcy formatu Ultra HD Blu-ray.
Czy dla fanów nośników fizycznych ten standard jest tym ostatnim i raczej firma Blu-ray Disc Association zaraz ogłosi upadłość, bo nikt już nie chcę płyt kupować.
Mamy 2024 rok a oni tam w Blu-ray Disc Association nie siedzą i nic nie robią tylko pewnie już nad czymś myślą pracują skoro dostają miliony dolarów na opracowywanie nowych technologi, czy jest coś na horyzoncie o płytach nowej generacji? 8K Super Hiper Blu-ray. Czy to raczej nie wypali i nie będzie następcy formatu Ultra HD Blu-ray.
Czy dla fanów nośników fizycznych ten standard jest tym ostatnim i raczej firma Blu-ray Disc Association zaraz ogłosi upadłość, bo nikt już nie chcę płyt kupować.
JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.

Ale to raczej niezbyt szybko. Wcześniej i tak będzie wojna, a nasza cywilizacja upadnie.