Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Nfsfan83 kolekcja – ostatni bastion DVD

Strony (73): « Wstecz 1 ... 60 61 62 63 64 ... 73 Dalej »

Opcje tematu
Nfsfan83 kolekcja – ostatni bastion DVD
Offline cyszard
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 43
Reputacja: 1

27-01-2020, 20:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2020, 20:32 przez cyszard.)
(17-01-2020, 19:37)Nfsfan83 napisał(a):  Są filmy tak złe, że aż fajne Wink do tego dołożyć można:

A.P.E.X
Cyborg Cop 1
Digital Man
American Cyborg
Nemesis 1
Metamorphosis 1990

A.P.E.X i Nemesis 1 były całkiem spoko Smile

(17-01-2020, 18:55)Nfsfan83 napisał(a):  Mały update:

[Obrazek: 2lU21aO.jpg]

W końcu dobra wersja Bounty, 125 min, z materiału BD od Capelight oraz trochę klasyki z ery VHS Smile

Crittersy z napisami PL. ? Bo na lektora to nawet nie liczę.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,582
Reputacja: 40

27-01-2020, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2020, 21:28 przez Nfsfan83.)
Kryty nie ma napisów, dorobiłem lektora do wszystkich.

Wolfman olej steelbook-i to są dopiero wydania:

http://www.steelbookhunterz.com/threads/blu-ray-big-sleeve-editions.9343/

https://www.hidefninja.com/community/threads/indiana-jones-1-4-blu-ray-big-sleeve-tesco-exclusive-uk.90155/

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

27-01-2020, 23:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2020, 23:25 przez Gieferg.)
Cytat:A.P.E.X
Cyborg Cop 1
Digital Man
American Cyborg
Nemesis 1
Metamorphosis 1990
Widziałem z tego Cyborg Cop i DigitalMana, pierwszego ratuje trochę sentyment (i nic poza tym), bo widziałem za gówniarza. ale to dalej nędza, tego drugiego w czasach wypożyczalni nie widziałem i nic go nie ratuje.

Z moich tego typu wspominków były jeszcze XTRO II i Project Shadowchaser - wspominałem miło, powtórka po latach była dośc bolesna, choć Shadowchaser wypadł jakoś lepiej (mam na DVD trzy części).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

28-01-2020, 13:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2020, 13:32 przez Nfsfan83.)
Cyborg Cop to taki śmiechowy film, pamiętam wypożyczyłem go w latach 90tych na VHS i wtedy wydał mi się... słaby.. taki klasy B s-f, teraz też wydaję się słaby ale wydaje mi się lepszy bo się to lekko i fajnie ogląda. Do tego laska z Double Impact Smile

Xtro II to z kolei taki Aliens dla ubogich tak to reklamowany gdzieś , kiedyś:

[Obrazek: a9f42a3641bdb8fb464a536bf313]

Co ciekawe Xtro I nigdzie nie ma z lektorem dobrym, tylko jest jakiś pirat z niemieckim audio.

Wczoraj zaliczyłem sagę Critters, coś w klimatach 4 ktoś poleci? Statek lub baza kosmiczna potworki itp

PS. Star Wars IV zaliczony Smile lektor J.Brzostyński pasuje bez przeróbek z wersji BD.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

28-01-2020, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2020, 13:38 przez Gieferg.)
XTRO II chyba Szołaj czyta na tej kasecie.

Cytat:czoraj zaliczyłem sagę Critters, coś w klimatach 4 ktoś poleci? Statek lub baza kosmiczna potworki itp

Nasuwa się Project Shadowchaser 3, ale... chyba nie polecam Tongue

Cytat:PS. Star Wars IV zaliczony Smile lektor J.Brzostyński pasuje bez przeróbek z wersji BD.
Knapik, Matul i Szydłowski lepsi Tongue

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

28-01-2020, 13:48
Może i lepsi ale wyznaję zasadę pierwszego razu :p z kim widziałem dany film 1 raz to, o ile nie jest to ciul, to ten film tylko z nim oglądam.

Bardziej myślałem o czymś w deseń Outland 1981 albo Moon 44 1990

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

28-01-2020, 14:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2020, 14:23 przez Gieferg.)
Więc wychodzi na to, że nie widziałeś jedynej słusznej, czytaj: oryginalnej wersji Gwiezdnych Wojen, bo o ile mi wiadomo Brzostyński czytał tylko zasyfione CGI-poprawkami późniejsze wersje Tongue Nie dziwiłoby mnie to w przypadku większości osób, ale akurat w tym przypadku jest zaskakujące. Przy wszystkich okazjach tak bardzo podkreślasz jak to nie lubisz pozmienianych wersji filmów a potem sięgasz po najnowsze i najbardziej pozmieniane względem oryginału Star Warsy.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

28-01-2020, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2020, 14:50 przez Marioo.)
(28-01-2020, 13:32)Nfsfan83 napisał(a):  Wczoraj zaliczyłem sagę Critters, coś w klimatach 4 ktoś poleci? Statek lub baza kosmiczna potworki itp

Na początek może np. to:

Potwór /Creature/ (aka Titan Find) 1985
Gwiezdny kryształ /Star Crystal/ 1986
Śmiercionośna skała /Within the Rock/ 1996

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

28-01-2020, 18:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2020, 18:59 przez Nfsfan83.)
Marioo muszę zobaczyć wyglądają Twoje propozycje ciekawie, do Potwora się zbierałem ale chyba lektor był tragiczna jakość. A te 2 nie znam trzeba obczaić. A może mi pomożesz - kiedyś w latach 90-tych na tvp gdańsk to było pasmo regionalne coś oglądałem jakiś horror s-f ale co pamiętam: jakiś statek odnajdują coś, czy jakaś istotę zamrożoną i ona powoli zabija wszystkich z wyjątkiem jednej kobiety i faceta i potem ten potwór im pomaga w naprawianiu statku.

Gieferg sprawa z GW u mnie to ma się następująco, fanem wielkim nie byłem nigdy a chciałem mieć na DVD to wydanie. Pierwsza wersja co mam w pamięci to ta z tvn, nie pamiętam z tv wersji specjalnej.

Ale dziś poczytałem trochę i to:

https://polygamia.pl/blog/star-wars-jak-je-ogladac/ oraz to http://szymonadamus.pl/star-wars-despecialized-edition-bez-dodatkowych-efektow-bez-pudelka-bez-zgody-lucasa/

i jestem pełen podziwu co ludzie zrobili w Star Wars Despecialized Edition i bardzo chętnie bym to chciał kupić oficjalnie:

ale u mnie, zobaczcie 11:30 na tym materiale i dwa zrzuty z DVD mojego:

[Obrazek: Iw2IMTC.jpg]

Co jest chyba kompromisem między za czerwoną wersją BD a wersją DE

co śmieszne wczoraj już na samym początku jak Vader chodzi i gada z Leia, to te ściany za niebieskie mi się wydały, tak samo black crush jak roboty złapane w tej ładowni. Ale jak mówię, aż takim fanem nie jestem, żeby mi to przeszkadzało aż tak.

Co mnie smuci, że Lucas ma w dupie fanów tej pięknej trylogii. Dobrze, że Cameron tylko kolory spierdolił Smile w Aliens.

A zastąpienie starego Vader młodym... to zawsze najbardziej bezsensu będzie, choć by go postarzyli Sad też Jabba nowy mi się nie podoba wolę tego ze Special

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

29-01-2020, 00:29
(28-01-2020, 18:48)Nfsfan83 napisał(a):  A może mi pomożesz - kiedyś w latach 90-tych na tvp gdańsk to było pasmo regionalne coś oglądałem jakiś horror s-f ale co pamiętam: jakiś statek odnajdują coś, czy jakaś istotę zamrożoną i ona powoli zabija wszystkich z wyjątkiem jednej kobiety i faceta i potem ten potwór im pomaga w naprawianiu statku.
W kosmicznym Sci-Fi siedzę już ponad 20 lat, więc przez ten czas przekopałem naprawdę duuuuużo, ale Twój opis nie mówi zbyt wiele i nie mam w pamięci żadnego tytułu, który by tu pasował. Cały czas jednak się zaskakuję i odkrywam coś, czego wcześniej nie widziałem, więc być może trafię kiedyś na film z Twojego opisu.

Odpowiedz
Strony (73): « Wstecz 1 ... 60 61 62 63 64 ... 73 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku