Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

03-10-2016, 17:00
Jak dla mnie nieziemski pie*dolnik Smile

U góry newsy w slajdach, pod nimi "Najnowsze", a pod nimi jeszcze "Aktualności", a w nich znowu to samo co wyżej, nie ogarniam.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

03-10-2016, 17:50
Layout sam w sobie nie jest zły, ale większość to rzeczy z których nie będę korzystać / czytać. Tworzenie z filmożerców kolejnej, nie wiadomo już której strony z tymi samymi, przeklejanymi z zagranicznych stron newsami to totalna pomyłka, a od recenzji mam zaufane strony i nic mnie nie przekona do czytania ich tutaj. To w sumie tyle. W zasadzie to sam Filmoskop jest ciekawszy Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline MovieShelter
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 2

04-10-2016, 13:59
Mateusz, świetna robota! Strona jakościowo wygląda bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o materiały: zastanawia mnie co jest myślą przewodnia portalu, bo informacji jest dużo ale stanowczo brakuje tego motoru napędzającego całą machinę. Kiedyś chodziło o promocje i to było fajne. Jeśli ktoś w tym nie siedzi, był to dla niego ciekawy zakątek jak zaoszczędzić trochę złotych. Teraz są tu komiksy, zwiastuny, informacje o serialach etc. Żeby to działało to wszyscy forumowicze powinni pracować nad każdym tematem tak żeby był w pełni ogarnięty. A tak, zwiastuny ukierunkowane na mega hity, komiksy zapewne nie wszystkie (nie jestem specjalistą żeby to ocenić) etc. Mam wrażenie ze strona jest ukierunkowana pod twoje preferencje co jest ok, ale jeśli chcesz złapać grono stałych czytelników powinno być to w miarę kompletne i spójne. Mówię o tym, bo czuje że aspiracje masz o wiele większe...

Pomysł:
1. Początkowo zostawiłbym tylko wydania + pre-ordery + prezentacje wydań etc.
2. Komiksy, zwiastuny, zdjęcia etc. - jeśli jest ktoś na forum kto mógłby prowadzić tego typu newsy codziennie, nawet 2-3 osoby to warto taki dział rozpocząć.
3. Myślę że w sieci jest dużo osób których interesuje dziennikarstwo i chcieliby poćwiczyć pierwsze szlify w tej materii, warto zachęcić osoby jakimś banerem na stronie.
3. Warto rozgraniczyć strefę komiksów i filmów, czy gier jesli to też pojawi się na szeroką skale. Dla mnie to oddzielne światy i osobiście nie mam potrzeby wiedzieć jaki komiks ukazał się w księgarni (chociaż lubię świat Marvela i DC).
4. Filmoskop - fajny pomysł. Tylko w aktualnej formie wygląda jak reklama. Warto go umieścić gdzieś na dole.

Jak dla mnie powinieneś zacząć od odpowiedzi na pytanie - "po co ma ktoś wchodzić na tą stronę". Znaleźć swojego widza i dać mu to w 100%.

To samo pytanie zadałem sobie kiedy robiłem swój blog: moim głównym klientem jest osoba, którą interesują pudełka z różnych części świata. Nie jest to odpowiednia strona dla osób których interesują specyfikacje etc. Od tego sa inne strony, u mnie można zobaczyć dużo rzadkich wydań posegregowane alfabetycznie, wg. typów i państw. Nie jest to też 100% kompendium wiedzy, jedynie kolekcja.

Strona bardzo mi się podoba, dorzucam 5 groszy bo może będzie to inspiracją lub zaszczepi coś nowego.

Movie Shelter: Destination Point for Movies
Blog: http://movieshelter.blogspot.com/
YouTube Channel
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

04-10-2016, 14:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2016, 14:40 przez Mateusz.)
MovieShelter dzięki za sugestie. Tematyka strony została poszerzona o wpisy o wydaniach filmach, serialach i komikach, bo segment promocji jest w dużej mierze zagospodarowany właśnie przez Filmoskop. Staramy się różnicować wpisy o filmach i komiksach i z czasem właśnie chcemy, żeby grono osób piszących na portalu się zwiększało i wtedy każda dziedzina będzie kompletna i spójna. Dzisiaj wprowadziliśmy w sekcji Najnowsze oznaczenia na każdym z newsów, aby było widoczne, jakiego tematu dotyczy. Dajcie znać czy takie rozwiązanie wystarczy, czy wolelibyście jeszcze wyraźniejszy podział strony na kategorie.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline MovieShelter
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 2

04-10-2016, 15:02
Bomba, można teraz łatwo zrobić sortowanieSmile
Osobiście bym zmniejszył czcionkę treści newsów, wtedy może ogrom informacji będzie mniej przytłaczający.

Jeśli chodzi o komplet informacji -> forum to ogromna kopalnia wiedzy. Możesz pomyśleć o robieniu odnośników do konkretnych postów, które tutaj są.
To będzie działało w dwie strony, więcej informacji na stronie bazowej i więcej osób, które pojawi się na forum.

P.S. Jeśli będziesz chciał użyć moje zdjęcia "no problemo". Na blogu link do filmożerców od dawna już jestWink

Movie Shelter: Destination Point for Movies
Blog: http://movieshelter.blogspot.com/
YouTube Channel
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

05-10-2016, 13:50
Wydaje mi się, że wasz problem polega na tym, że pomimo tego iż kolekcjonujecie/pasjonujecie się filmami to nie za bardzo potraficie obrać te informacje w słowa i odpowiednio je "sprzedać". Inaczej rzecz biorąc nie ma dwóch kluczowych osób: redaktora który pokieruje piszącymi teksty i odp. je przeredaguje tak aby treściwe, sensowne, nie za długie ale i nie za krótkie,
content manager (i spec. od ecommerce jednoczesnie) czyli osoba która zadecyduje co, kiedy i na jak długo wyląduje na stronie, odpowiednio wyeksponuje wyredagowany tekst i będzie przyglądać się odwiedzinom strony dostosowując jej treść do potrzeb userów.

Po głównej widzę, że ciągle strzelcie ślepakami albo kopiując informacje z różnych newsletterów albo dając recenzje nie do końca dobrze przemyślane licząc, ze z czasem to się jakoś uporządkuje (nie sądzę aby był jakiś cel do którego dążycie czy jakiś target docelowy oglądających). Z pewnością jest osoba któa technicznie to ogarnia ale nie za bardzo wie co zrobić treścią (tak, nadal jest chaos i praktycznie nic się nie zmieniło). Macie chociaż podpiętą stronę do google analytics? Wzorujecie się na jakimś konkretnym portalu lub układzie strony?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

05-10-2016, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2016, 14:38 przez Gieferg.)
Cytat: Mam wrażenie ze strona jest ukierunkowana pod twoje preferencje

Przypomina mi się jak admini forum KolekcjoneraDVD obstawali za oddzielnym działem dla anime, w którym i tak nikt nie pisał.

Poprzednia wersja strona była przejrzysta i wyraźnie na coś ukierunkowana. Teraz to nawet nie wiem czego ta strona ma właściwie dotyczyć.

Mierzwiak napisał(a):Tworzenie z filmożerców kolejnej, nie wiadomo już której strony z tymi samymi, przeklejanymi z zagranicznych stron newsami to totalna pomyłka

Amen.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

05-10-2016, 14:41
No niestety mi też się ciężko odnaleźć na nowej głównej, mimo szczerych chęci - po prostu nie ogarniam tych wszystkich informacji. Ale może pokolenie XXI wieku ma to gdzieś, nie wiem.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

05-10-2016, 14:59
Dobrze się krytykuje newsy i całą resztę. Tylko ilu z was chciałoby się je pisać za darmo? Filmożercy to raczej nie jest od iluś lat istniejący serwis filmowy/growy/komiksowy z ogromną bazą użytkowników. Bo z tego co widzę to autor/autorzy nowości piszą/kopiują pod własne upodobania. Ktoś może nie lubić komiksów czy gier, ale są tacy co lubią mieć wszystko w jednym.
Wygoda ponad wszystko, inaczej by smartfony nie miały racji bytu.
Ja tam nie narzekam na to, zawsze się znajdzie jakaś promocja, informacja o zakupie, którą przeoczyłem, lub prezentacja wydania. Recenzje filmów średnio mnie interesują, ale wydań już tak, tylko na to mogę ponarzekać, że tak mało osób je tworzy.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

05-10-2016, 15:28
Wybacz Gleaken, że nie spełniamy Twoich oczekiwań, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że Filmożercy to nie jest jakiś wytwór korporacji, nad którym pracuje sztab ludzi z menedżerami włącznie, a hobbistyczny portal tworzony przez dwie osoby, które zajmują się nim w wolnym czasie. Albo sobie z tego jednak zdajesz sprawę, bo może nie uwierzysz, ale google analytics mamy podłączone od pierwszego dnia istnienia tego portalu.

Gieferg wszystkie informacje, które znalazłyby się na poprzedniej wersji Filmożerców możesz znaleźć w bardzo podobnej formie tutaj: http://filmozercy.com/kategoria/promocje Z tego, co kojarzę to pisałeś kiedyś, że i tak nie zaglądasz na główną, bo nie interesują Cię promocje. Coś się zmieniło?

Mefisto jak możesz, to podaj jakąś stronę, którą uważasz za przejrzystą. Jak będzie więcej głosów, że główna strona jest chaotyczna, to wprowadzimy radykalne zmiany. Nie ma z tym problemu. Aktualnie będziemy wprowadzać możliwość schowania panelu FS oraz ustawienia sklepów, jakie mają się w nim wyświetlać. Myśleliśmy też na ujednoliceniem wpisów na głównej stronie w taki sposób jak tutaj: http://filmozercy.com/wpisy. Wtedy byłoby lepiej według Was?

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku