05-10-2016, 15:33
Czyli nic się nie pomyliłem
|
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
|
|
05-10-2016, 15:37
Jak zawsze.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
05-10-2016, 15:44
No to chyba co by mogło być , a nie ma, to jakieś nagrody, choćby w postaci tanich filmów na blu z Monoshitu. Za tworzenie dużej ilości tematów o wydań filmów, dobrych recenzji. Cokolwiek, coś co zachęci do polepszania serwisu (dwie osoby to mało). Znając życie, wiem , że nawet najbardziej zagorzały pracownik, za darmo palcem nie ruszy bez motywacji
05-10-2016, 16:02
(05-10-2016, 15:28)Mateusz napisał(a): Wtedy byłoby lepiej według Was? Tak, na tym przykładzie jestem w stanie ogarnąć wszystko bez bólu głowy - ale mówię za siebie jedynie. (05-10-2016, 15:28)Mateusz napisał(a): Wybacz Gleaken, że nie spełniamy Twoich oczekiwań, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że Filmożercy to nie jest jakiś wytwór korporacji, nad którym pracuje sztab ludzi z menedżerami włącznie, a hobbistyczny portal tworzony przez dwie osoby, które zajmują się nim w wolnym czasie. Albo sobie z tego jednak zdajesz sprawe [...] .Pierwsze zdanie brzmi jak przyznanie się do tego, że nie macie pomysłu na stronę główną albo nie do końca wiecie w jaką stronę chcecie aby szedł portal. Wystarczy, że przejrzycie najpopularniejsze wątki na forum by wiedzieć jakie są oczekiwania ludzi a moje są takie same jak zdecydowanej większości Już kilka osób z forum próbuje wam uświadomić pewną rzecz: nie traćcie czasu na copy-paste a skupcie się na wartości dodanej tego forum/strony (i darujcie sobie komiksy bo to inna bajka - nie wciskajcie ludziom na siłę czegoś co tylko wam się podoba tym bardziej, że to nie jest odpowiednie miejsce).Funkcje które podałem i opisałem we wcześniejszym poście mają za zadanie wam uświadomić na co zwrócić uwagę, gdzie macie dziury. Równie dobrze może to robić jedna osoba pod warunkiem, że wie co i po co to robi. Jeżeli ma się jasno określony pomysł na stronę to nie trzeba armii ludzi aby go konsekwentnie realizować. Nikt nie każe wam robić wszystkiego na raz jednocześnie i nie macie żadnego ciśnienia zw. z terminami czy wynikami. W końcu - jak sam napisałeś - to portal hobbistyczny. (05-10-2016, 15:28)Mateusz napisał(a): [...] bo może nie uwierzysz, ale google analytics mamy podłączone od pierwszego dnia istnienia tego portalu.Fajnie, że macie ale czy będziecie umieli wyciągać z nich wnioski. Tak czy inaczej moje uwagi możecie wcisnąć między poślady i zrobicie jak zechcecie.
05-10-2016, 17:04
W czym przeszkadza copy-paste? Zajmuje tylko chwilę. Gorzej z napisaniem od siebie samego tekstu. Filmożercy póki co to mały serwis z małą liczbą ludzi zarejestrowanych. Więc wszystko się powoli rozwija. Co do komiksów i innych rzeczy niezwiązanych z filmami powinna być na nie dodatkowa zakładka. Z doświadczenia wiem, że kolekcjonerzy gier , filmów, często sięgają i po komiksy. Największe batalie na forum toczą się na tematy o super obcisłych gaciach.
05-10-2016, 17:19
(05-10-2016, 17:04)wolfman napisał(a): W czym przeszkadza copy-paste?Słowo copy jest odpowiedzią na twoje pytanie ![]() (05-10-2016, 17:04)wolfman napisał(a): Co do komiksów i innych rzeczy niezwiązanych z filmami powinna być na nie dodatkowa zakładka. Z doświadczenia wiem, że kolekcjonerzy gier , filmów, często sięgają i po komiksy. Największe batalie na forum toczą się na tematy o super obcisłych gaciach.Również interesuje się grami komputerowymi, komiksami, fantastyką etc. ale nie wymagam od filmożerców żeby pisali o grach czy komiksach. Od tego są inne portale. Trudno żeby jeden portal znał się na wszystkim i ogarniał kilka obszernych tematów bo w rezultacie wyjdzie pulpa. Po co sięgać po komiksy czy gry skoro nawet filmowo nie wszystko jest ogarnięte? Wszak to FILMOżercy a nie FILMO-KOMIKSO-GRO-żercy. Jeżeli na forum zaczniemy gadać o gotowaniu czy o książkach to też MUSI być włączone na główną?
Glaeken, pragnę Cię uświadomić, że są korzyści z umieszczania info o trailerach itd. (co dla Ciebie jest śmieciowym contentem), z czego nie zrezygnujemy - takie wnioski udało nam się akurat wyciągnąć z analyticsa. Odnośnie zarzutów o komiksy. Niestety mają się bardzo dobrze u nas - zechciej spojrzeć na stopkę strony w sekcji Najpopularniejsze wpisy i uprzedzę: NIE, wyświetlenia nie zostały sztucznie nabite, na to nie tracimy czasu jak na rzekome copy-paste. Obecnie nawet w Ikei masz strefę dla głodnych i możesz dobrze zjeść... Z czasem ilość recenzji czy innych artykułów będzie rosła, ale jeśli według Ciebie aktualnie na stronie nie ma żadnych wartościowych wpisów, to masz chyba zupełnie inne wyobrażenie o tym, jak taki portal powinien wyglądać. Może warto spróbować własnych sił w tej dziedzinie? Szkoda, że zwolennicy są zadowoleni i nie udzielają się w wątku... (05-10-2016, 16:51)Glaeken napisał(a): Tak czy inaczej moje uwagi możecie wcisnąć między poślady i zrobicie jak zechcecie. Nie no lepiej niech zostanie to w tym temacie... (05-10-2016, 16:02)Mefisto napisał(a): Tak, na tym przykładzie jestem w stanie ogarnąć wszystko bez bólu głowy - ale mówię za siebie jedynie. Dzięki wielkie za odpowiedź. Ktoś jeszcze wolałby taki wygląd głównej strony?
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
05-10-2016, 17:38
No i to słowo copy jest i dla Ciebie odpowiedzią. Lepsze taka informacja niż żadna, nie przesiaduję codziennie na 20 serwisach, jeśli jeden będzie gromadził info chociaż w ten sposób to też źle nie jest. Ja rozumiem, że to tak wygląda, a nie jak byś sam chciał. Ale serwis jest raczej tworzony na luzie przez ludzi robiących go w czasie wolnym po pracy. Jestem więc w stanie to zrozumieć, że ma dużo niedociągnięć. Narzekałbym gdyby zbierali opłaty, albo było to ich pracą. W takim wypadku jest tylko jakaś nadzieja , że powoli będzie coraz lepiej. Co do reszty bajerów nie związanych z filmami , to przecież mało się o tym pisze cokolwiek. Mało komu się chce w ogóle pisać o czymkolwiek związanym z filamami. Może tu jest ten problem, że poprzez to mało się serwis rozwija. Głównie bazuje tu wszystko na naszych kolekcjach, ktoś czasem wrzuci jakiś trailer, rozwinie się od tego dyskusja albo i nie. Czasami się komuś zachce założyć temat z wydaniami filmów. Ale wszystko się kręci wokół naszych kolekcji, promocji i premier filmowych. Przecież sam możesz też zakładać tematy i rozwijać serwis. Strona główna serwisu z promocjami komiksów i całej reszty nie związanej z filmami - niech sobie żyje w oddzielnej zakładce
Cytat:Z tego, co kojarzę to pisałeś kiedyś, że i tak nie zaglądasz na główną, bo nie interesują Cię promocje. Coś się zmieniło? Nie w tym sensie, że będę się rzucał na filmy "bo promocja!". Interesują mnie takie, które obejmą te nieliczne filmy, które mam na liście zakupowej (ta w chwili obecnej liczy trzy tytuły, z czego jeden jeszcze nie wiadomo kiedy dokładnie wyjdzie), z tym, że niektóre i tak kupię zanim się na nie trafi jakaś promocja. A na główną rzucam okiem niejako "po drodze" na forum. Cytat:Tak, na tym przykładzie jestem w stanie ogarnąć wszystko bez bólu głowy - ale mówię za siebie jedynie. Za mnie w sumie też. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |