Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

07-01-2023, 22:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2023, 22:46 przez Glaeken.)
Aha... bo widzisz, na stronie skład redakcji jest wymieniony w dwóch różnych sekcjach - "współpraca" i "o nas" - i nieco inaczej: w jednej wszyscy są w składzie redakcji z kolei w tej drugiej jest podział na skład redakcji i współpracowników.

btw:
Cytat:W związku z tematyką naszego serwisu, podejmujemy współpracę z firmami zajmującymi się sprzedażą lub dystrybucją filmów Blu-ray, DVD i innymi przedmiotami związanymi z tematyką filmową.
Swit dżyzas... podejmujecie współpracę z przedmiotami? Big Grin Jestem więcej niż zaintrygowany...

P.s. : chwilę to trwało zanim skojarzyłem... brak sarkazmu, złośliwości, uszczypliwości... what a dissapointment Wink

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

07-01-2023, 23:03
A nawet nie zauważyłem, ja w każdym razie filmożercowego maila nie posiadam.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

06-02-2023, 21:54
Może już warto usunąć tą czapkę Mikołaja z napisu Filmożercy, bo teraz to już dawno po świętach. Big Grin

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

08-07-2023, 11:32
Clickbait - gdy pierwszy raz usłyszałem to słowo ze 2-3 lata temu, było ono rzadkością (przynajmniej tak to zapamiętałem). Obecnie moim zdaniemstraciło rację bytu, bo 90% Internetu - nie ważne czy to strona fanowska, czy jakiś "profesjonalny portal dziennikarski" - po prostu zmieniło się w jedną wielką clickbajtownię. Filmożercy również. Stąd moje pytanie - opłaca się wam to? Ilość wyświetleń naprawdę aż tak wzrosła? Czy może moglibyście znowu pisać normalne nagłówki newsów? Na cholerę te pytania, gdzie mogłyby być stwierdzenia? Po co te wykrzykniki i słowa pisane wielkimi literami? "Tego nikt się nie spodziewał!!" jak z onetu, wp, czy innego ścieku. "To koniec separacji! Bracia Coen znów będą kręcić razem" - nikt by nie kliknął gdybyście po prostu napisali "Bracia Coen znowu wspólnie wyreżyserują film"? Nie umiecie napisać "Ranking filmów o Indiana Jonesie zdaniem krytyków" tylko "Który film o Indianie Jonesie jest najlepszy? Pierwsze miejsce Was zaskoczy" - no tak, na pewno nikt się nie spodziewał, że oryginał - nagrodzony pięcioma Oscarami, który sprzedał największą ilość biletów w kinach, który jest najwyżej w rankingu IMDb i kilku innych listach najlepszych filmów (w tym w każdej edycji magazynu EMPIRE) - będzie pierwszy. Jesteśmy ZASKOCZENI!!

Treści newsów - to samo. Czasami macie do napisania jedno zdanie (a i ono nie ma żadnej wartości), ale najpierw jest akapit wstępu o tym, o czym będzie news, potem akapit z właściwą wiadomością, którą dałoby się napisać w jednym zdaniu, ale wy piszecie pięć, potem jakieś źródło (twit, czy inny instagram) i potem kolejny akapit, w którym opisujecie dany film, najczęściej używając copy-paste z poprzednich newsów (jeśli doszło do jakiejś zmiany, np. daty premiery nadchodzącego filmu, oczywiście bez korekty powtarzając błąd).

90-95% waszych newsów i artykułów od dawna nie otwieram, ale już nawet na główną odechciewa się wchodzić jak widzę te żenujące nagłówki.

PS
Strona wg stopki pozostała w 2022 roku. Może warto usunąć ten napis skoro nigdy nie jest aktualizowany?

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

08-07-2023, 12:19
W zasadzie odpowiedziałeś sobie sam na zadane pytanie. Stety czy niestety to jest już standard i inaczej się w internetowej rzeczywistości funkcjonować zwyczajnie nie da.

(08-07-2023, 11:32)Juby napisał(a):  Stąd moje pytanie - opłaca się wam to? Ilość wyświetleń naprawdę aż tak wzrosła?

Jako że jesteśmy w temacie nowa odsłona Filmożerców, to odpowiem w taki sposób: tutaj screen z nowej odsłony i rubryki TOP6 tygodnia:

[Obrazek: screenshot-2023-07-08-at-13-16-02-fz-v3-kopia.jpg]

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Lukop
Nowy użytkownik
Liczba postów: 47
Reputacja: 2

08-07-2023, 13:47
@Juby

Również nie jestem fanem ścieku, który tu się zrobił i dziwi mnie, że dopiero teraz ktoś na to zwrócił uwagę. Brałem kiedyś udział w projekcie, który poszedł podobną ścieżką, gdzie naczelny wyznawał zasadę baitów ponad zawartość. Tamta strona padła w momencie, gdy zaczęły się problemy z pozycjonowaniem w wyszukiwarkach. Stare środki przestały się sprawdzać, a żaden plan B nie istniał. To oznaczało koniec portalu, bo żadna stała baza użytkowników nie miała prawa wcześniej się utworzyć wokół tych wymuszanych sensacji. Co prawda funkcje filmoskopu i kolekcji są ciekawym wyróżnikiem, ale już prawie z nich nie korzystam, więc jeżeli nic nie zmieni się w kwestii obrzydzania warstwy informacyjnej, to pewnie trzeba będzie sobie znaleźć miejsce, gdzie inteligencja użytkowników jest szanowana.

Mój Filmweb
Odpowiedz
Offline tomaroki
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

08-07-2023, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2023, 14:22 przez tomaroki.)
No i co z tego całego "topu" wynika? Co konkretnego dla czytelnika, dla ewentualnego rozwoju strony ? Oprócz tego, że coś zarobiliście na klikbajtowaniu?

Wy nawet nie tworzycie żadnych nowych tzw. "treści". Oprócz kilku recenzji filmu, soundtracka czy komiksu, które zdarzą się raz na jakiś czas, Wasza cała "twórczość", zapewne kilku bardzo młodych ludzi (bo kto ma czas przez cały dzień siedzieć przed komputerem i co godzinę "tworzyć" newsy?), to tylko ich kopiowanie. To jest na nowa rzeczywistość? No to brawa za jej kreację. Na pewno coś tam przytulicie w formie finansowej, ale nie rozumiecie, że zlewacie się jedną i tą samą masę tego internetowego ścieku, tego szumu? To nie jest żadne dziennikarstwo, to kserokopiarstwo i świata na tym nie zwojujecie w dłuższej perspektywie, jak mój przedmówca zauważył.
Kolega Juby wymienił część najbardziej irytujących "zagrań" i tych pseudo-technik manipulacji. Te wykrzykniki, te duże litery, to takie cwaniackie zwracanie się niby po koleżeńsku per "Wy", to dosłowne traktowanie potencjalnego czytelnika jak idioty. No chyba że Waszym tzw. targetem są 10 cz 12-latkowie. Kojarzę, że inny użytkownik, bodajże Glaaken, jakiś już spory czas temu zwracał na to uwagę, i po prostu mówił, że na stronę główną nie wchodzi, bo nie ma po co. Trzeba będzie chyba też tak robić, bo staje się to coraz bardziej irytujące, nachalne i po prostu i męsku mówiąc wk...iające.

Inny jeszcze ważny aspekt to tzw. newsy sponsorowane (bo jak inaczej to zrozumieć?) dot. platform streamingowych, bo ilość tegoż, która ostatnio się pojawia dotycząca Netflixa, Amazonu, Disneya, Canal +, HBO jest równie irytująca

TEGO serialu brakowało na Disney+. Właśnie trafił do oferty!
Ten serial MUSICIE obejrzeć! Właśnie wrócił do streamingu
Netflix posłuchał fanów? Skasowany serial jednak POWRÓCI z upragnionym trzecim sezonem!
SkyShowtime w końcu dodał w całości TEN IKONICZNY serial komediowy!
Na Disney+ też będzie co oglądać! Oto serialowe i filmowe PREMIERY na lipiec

i wiele, wiele innych, równie irytujących "nagłówków"...

i jako deser:
Amazon zapowiada romantyczny hit tego lata. To adaptacja bestsellerowego romansu - naprawdę uważacie, że gejowska komedia o dwóch zakochanych gejach to będzie hit tego lata? Większość normalnych ludzi odrzuci tą abberację i przyciskiem pilota zagłosuje raczej, że nie będzie. Nie trzeba być Sherlockiem by to wywnioskować. Czy takie rzeczy każe pisać Wam Amazon (za wynagrodzenie oczywiście)?

Tzw. redakcjo, zastanówcie się nad sobą, tak po prostu. A jako, że raczej jestem życiowym stażem trochę starszy od Was i jak widzę te wypluwane i produkowane przez Was co godzine newsy, czy to jest niedziela czy dzień z piękną pogodą za oknem, to jeszcze Wam rzucę takie angielskie powiedzenie "get a life" ;-)

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

08-07-2023, 14:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2023, 14:45 przez Mateusz.)
(08-07-2023, 14:20)tomaroki napisał(a):  No i co z tego całego "topu" wynika? Co konkretnego dla czytelnika, dla ewentualnego rozwoju strony ?

A jakie treści według Ciebie powinny się pojawiać, żeby coś wynikało z nich dla czytelnika i dla rozwoju strony?

(08-07-2023, 14:20)tomaroki napisał(a):  Inny jeszcze ważny aspekt to tzw. newsy sponsorowane (bo jak inaczej to zrozumieć?) dot. platform streamingowych, bo ilość tegoż, która ostatnio się pojawia dotycząca Netflixa, Amazonu, Disneya, Canal +, HBO jest równie irytująca

TEGO serialu brakowało na Disney+. Właśnie trafił do oferty!
Ten serial MUSICIE obejrzeć! Właśnie wrócił do streamingu
Netflix posłuchał fanów? Skasowany serial jednak POWRÓCI z upragnionym trzecim sezonem!
SkyShowtime w końcu dodał w całości TEN IKONICZNY serial komediowy!
Na Disney+ też będzie co oglądać! Oto serialowe i filmowe PREMIERY na lipiec

Żaden z tych newsów nie jest sponsorowany. Streaming jest aktualnie najpopularniejszą metodą oglądania filmów i seriali i takie treści po prostu ludzi interesują. Mógłbym się jakoś szerzej odnieść do twoich buńczucznych tekstów, ale szkoda mi na to czasu, bo przekonanego przecież nie przekonam. Wolę spędzić go na świeżym powietrzu.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

08-07-2023, 15:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2023, 15:21 przez Gieferg.)
Tomaroki napisał(a):zapewne kilku bardzo młodych ludzi

42 to jeszcze bardzo młody, czy tylko młody? Big Grin

Cytat:(bo kto ma czas przez cały dzień siedzieć przed komputerem i co godzinę "tworzyć" newsy?),

Czasu na siedzenie przed kompem i pisanie to mam pod dostatkiem, ale newsy to akurat nie moja działka - tą jest Nostalgiczna niedziela i recenzje komiksów i wydań filmów (coś się powinno niedługo pojawić).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline tomaroki
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

08-07-2023, 16:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2023, 16:22 przez tomaroki.)
(08-07-2023, 14:44)Mateusz napisał(a):  A jakie treści według Ciebie powinny się pojawiać, żeby coś wynikało z nich dla czytelnika i dla rozwoju strony?

Treści, które byłyby unikalne dla tej strony, tak jak pisał kolega Lukop. Choćby recenzje, analizy wydań, informacje ze świata wydawniczego (a nie filmowo-streamingowego-plotkowego, bo takie stanowią obecnie 95% tego co się pojawia). Ale wiem, napiszesz, że w tym kierunku nie idą tego rodzaju strony czy coś w tym stylu.

Na Waszej stronie jest pewien poważny dysonans. Abstrahuję od komiksów, bo to w ogóle prawie nie moja działka. Z jednej strony jest forum/filmoskop/wydania, skupione mocno (a w skali polskiej raczej unikalnie) na kolekcjonerstwie, wydaniach, rzeczach dość poważnie i fachowo potraktowanych i prowadzonych, z zaangażowanymi użytkownikami, którzy pomagają w prowadzeniu tych rzeczy. Zauważ, że "newsów" z tego świata na Waszej stronie praktycznie nie ma. To jest dziwne. Raz na jakiś dłuższy czas pojawi się jakaś analiza czy recenzja, ale to jest raczej od święta.

Polecam wejść na stronę TheDigitalBits, i zobaczyć jak to się robi. Raz-dwa w tygodniu jest zbiór newsów ze świata wydawniczego, nieraz też ogólnie kina, w formie felietonu. Ale oprócz tego recnenzje, artykuły, felietony, cała masa tzw. contentu. Wszystko fajnie, estetycznie.

Z drugiej strony, jak się wejdzie na główną stronę, mały całą tą (mocno wątpliwą) resztę. Resztę (czyt. ocean tzw. newsów) która dominuje tak, że powyższe rzeczy i treści, stanowią może 5% całej uwagi, jak się na to wszystko spojrzy.

(08-07-2023, 14:44)Mateusz napisał(a):  Żaden z tych newsów nie jest sponsorowany. Streaming jest aktualnie najpopularniejszą metodą oglądania filmów i seriali i takie treści po prostu ludzi interesują. Mógłbym się jakoś szerzej odnieść do twoich buńczucznych tekstów, ale szkoda mi na to czasu, bo przekonanego przecież nie przekonam.

OK, to w takim razie po co te kretyńskie tytuły? Te wykrzykniki? Z definicji wykrzyknika słownika PWN:  Zbyt duża liczba wykrzykników w tekście oznacza zwykle nadmierną egzaltację i — z punktu widzenia większości użytkowników języka — jest rażąca. A uwagi wcale nie są buńczuczne, a samo narzucające się po prostu. Lubię Waszą stronę i ją odwiedzam codziennie, mam tu swoja kolekcję itd. Tak, że nie ma się co obrażać, bo to Wy jesteście dla nas, a nie raczej odwrotnie.  

(08-07-2023, 14:44)Mateusz napisał(a):  Wolę spędzić go na świeżym powietrzu.

Wspaniale, że mój post się do tego przyczynił!  Cool

(08-07-2023, 15:20)Gieferg napisał(a):  42 to jeszcze bardzo młody, czy tylko młody? Big Grin
Czasu na siedzenie przed kompem i pisanie to mam pod dostatkiem, ale newsy to akurat nie moja działka - tą jest Nostalgiczna niedziela i recenzje komiksów i wydań filmów (coś się powinno niedługo pojawić).

Kompletnie Twojej osoby nie miałem na myśli, jeżeli chodzi o całą tą awanturę o newsy i klikbajty. Akurat Nostalgiczną niedzielę bardzo lubię ;-)  

Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku