Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Obcy - seria

Strony (30): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

04-06-2024, 20:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2024, 20:23 przez ILSA FAUST.)
No i mamy oficjalny zwiastun na stronie głównej Filmożerców:

https://filmozercy.com/wpis/obcy-znowu-sieje-strach-i-zniszczenie-zwiastun-filmu-alien-romulus

Moja reakcja jest bardzo podobna do reakcji Ridley-a Scotta:
It's Fu***ing Good !!!

Jest nadzieja na reboot franczyzy Alien, jest dobrze.
Oczywiście to wszystko już było, ale o to właśnie chodzi - to jest Alien, tak ma być, to co najlepsze.
Faktycznie, nawet ujęcia są jak żywo wyjęte z Alien oraz Aliens,
Akcja dzieje się na stacji kosmicznej, nie na planecie. Jest klaustrofobicznie. Ponuro, mokro, mrocznie, tak ma być.
No to z czystym sumieniem można powiedzieć, że w kinie będzie dobrze, bardzo dobrze, nawet okno w box-office wydaje się w miarę puste i cały wrzesień także będzie marsz w kinach. Problem jest inny, że ludzie przestali chodzić do kina - co widać po Furiosie, siedzą w tych streamingach w telefonach albo na tablecie - taki los sobie zgotowała ludzkość. Czas zacząć nowy rozdział - Alien Romulus nadchodzi wielkimi krokami.
Człowiek teraz całkiem inaczej podejdzie do powtórek całej serii Alien, nie z duszą na ramieniu ale z "nową nadzieją",
spektakl czas zacząć.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 671
Reputacja: 24

04-06-2024, 23:00
Same kalki z poprzednich filmów. Włączając kopię ikonicznego ujęcia z alien 3. Żenada niestety.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,041
Reputacja: 76

05-06-2024, 07:31
No, niestety, emocje jak na grzybach. Ładnie wygląda, ale poza tym odtwórcze do bólu. Ciekawe, że pierwsze 4 filmy potrafiły być od siebie tak różne - pierwszy to klasyczny "nawiedzony dom", drugi - "kino wojenne", trzeci - alegoria religijna a czwarty z kolei utrzymany jest w tonie surrealistycznego koszmaru. Prometeusz w sumie też miał oryginalne podejście w stosunku do 4 poprzednich, ale ciekawy zamysł wyjściowy - odkryjmy kim był Space Jokey - przeszedł do rozczarowującej odpowiedzi - to jakieś łyse atlasy, co to bawią się w boga. O Covenant nie ma co nawet już wspominać.

Pewnie obejrzę Romulusa w kinie, ale po zwiastunie wnioskując  nie dostaniemy nic swieżego i zaskakującego ino kotleta (z)mielonego z ogranych juź motywów w tej serii. Obym się mylił.

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline Qlas1990
Użytkownik
Liczba postów: 58
Reputacja: 9

05-06-2024, 09:47
Jeśli reżyser utrzyma wizualny poziom z "Martwego Zła", to możemy liczyć na sceny przemocy jakich jeszcze w uniwersum Obcego nie było. Entuzjazmem napawa też fakt, że jest on zwolennikiem praktycznych efektów, co potwierdza projekt Obcego w filmie. No i ja jako miłośnik gry Obcy: Izolacja zauważam tu inspiracje tym tytułem, tylko zamiast córki Ripley, jest cała ekipa. Czekam z niecierpliwością. To jest Obcy, więc ma być duszno i krwawo - beznadziejnie - ale tylko dla bohaterów Big Grin

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,105
Reputacja: 86

05-06-2024, 09:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 09:58 przez Juby.)
(05-06-2024, 07:31)pearlzfan napisał(a):  Prometeusz w sumie też miał oryginalne podejście w stosunku do 4 poprzednich
Ale nie w stosunku do AvP, z którego zrzynał punkt wyjściowy.

(04-06-2024, 00:03)ILSA FAUST napisał(a):  Promocja ALIEN ROMULUS się rozkręca, oto nowy, genialny, oficjalny plakat do filmu.
Rotfl! xD

(04-06-2024, 00:03)ILSA FAUST napisał(a):  Jutro 04.06. oficjalny pierwszy zwiastun.
A ten poprzedni - którego widziałem już w kinie - nie był oficjalny? LOL! xD

(04-06-2024, 00:03)ILSA FAUST napisał(a):  Do premiery 2 miesiące, więc czas na powtórki całej franczyzy w kinie domowym.
Romek ma się toczyć między Alienem, a Aliens, więc nie wiem czemu akurat przed jego premierą miałoby się powtarzać całość.

Powyższego nie oglądam - teaser mi wystarczy, do kina idę na pewno, więc nie ma co sobie zdradzać więcej przed seansem. Oby tylko nie skończyło się jak z Prey, gdzie też zapowiadało się super, a wyszło jak zawsze.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,249
Reputacja: 283

05-06-2024, 13:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 13:29 przez Mierzwiak.)
(05-06-2024, 07:31)pearlzfan napisał(a):  No, niestety, emocje jak na grzybach. Ładnie wygląda, ale poza tym odtwórcze do bólu.
Mamy 2024 rok - nostalgia, odtwórczość, nawiązania i cytaty to wciąż obowiązujące trendy w powrotach największych franczyz. Być może po ostatnim dziełku Scotta, w którym nie mógł się zdecydować, czy stawia klocka na Prometeusza czy może parodiuje pierwszego Aliena taki bezpieczny, porządny powrót do klimatów Aliena / Aliens to właśnie to, czego potrzeba do odbudowania zaufania do marki? Sam wolałbym coś znacznie bardziej oryginalnego, ale jednocześnie nie będę kłamać: trailer prezentuje się dla mnie świetnie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec

05-06-2024, 19:29
Nie do końca rozumiem koncept odbudowywania marki, rebootu, restartu poprzez robienie dokładnie tego samego. Dla mnie to już key jingling level hard i czysta komercyjna kalkulacja zamiast jakiejkolwiek kreatywności. Nie tego oczekuję od kina. Pewnie, to tylko trailer. Ale wszytsko to samo? Światło, sety, stroboskopy, paleta kolorystyczna... dosłownie wszystko. Nawet gdyby to był dosłownie REMAKE Aliena to i tak byłoby totalne pójście na łatwiznę.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

05-06-2024, 19:47
(05-06-2024, 19:29)Bender napisał(a):  Nie do końca rozumiem koncept odbudowywania marki, rebootu, restartu poprzez robienie dokładnie tego samego.
Star Wars: The Force Awakens - $2,07 mld
Jurassic World - $1,67 mld

Pomogłem? Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec

05-06-2024, 20:16
Nie do końca. O kakulacji finansowej napisałem kilka słów dalej. Nie kumam czemu ten koncept dla Was jest atrakcyjny.

Ale skoro juz przywołałeś TFA, to kalka historii owszem. Ale nie shot w shot. (nie żebym bronił, czy był fanem)

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

05-06-2024, 20:36
Jeśli nie pojmujesz że w Hollywood rządzi kalkulacja, a wyniki TFA i JW które wkleiłem nie są wskazówką dlaczego nowy Alien wygląda jak wygląda (abstrahując od tego, że nie jesto to kino z takim box office'owym potencjałem) to nie bardzo wiem co powiedzieć. Może: pobudka? Ziemia do Bendera? Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku