Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Obcy - seria

Strony (30): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

30-12-2017, 23:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017, 00:19 przez Mierzwiak.)
(30-12-2017, 23:24)Marioo napisał(a):  nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom, póki nie
To tak samo jak napisać "Jestem tolerancyjny ale...". Mówią tak tylko ludzie którzy mają z tym problem, tak jak ty na przykład.

Cytat:O tym mówię, o sztucznym promowaniu LGBT i wsadzaniu do obsady Murzynów, Chinoli czy innych Meksykanów, bez względu czy pasują do filmu czy nie
Czyli postaci o innej orientacji / kolorze skóry nie pasują ci nawet wtedy, gdy pasują do filmu. LOL

Co to w ogóleznaczy czy pasują do filmu? Kto ma to stwierdzać i na jakiej podstawie?

W Zabójczej broni kolor skóry Murtaugha ci przeszkadza?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

31-12-2017, 00:16
Niedługo ktoś napisze, że zbyt dużo w filmach o holokauście jest Żydów

ps a te "gejowskie" sceny w ostatnim Obcym to coś co ratuję ten marny film, bo wpuszcza trochę humorystycznego światła do żenującej fabuły

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

31-12-2017, 00:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017, 00:28 przez Mateusz.)
(30-12-2017, 23:51)Mierzwiak napisał(a):  To tak samo jak napisać "Jestem tolerancyjny ale...". Mówią tak tylko ludzie którzy mają z tym problem, tak jak ty na przykład.

To, że ktoś coś toleruje, nie znaczy, że popiera jego propagowanie. To się nawet wyklucza. Wink To tak tylko w kwestii pojmowania tolerancji.

(31-12-2017, 00:16)Ethan napisał(a):  Niedługo ktoś napisze, że zbyt dużo w filmach o holokauście jest Żydów

Serio?

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

31-12-2017, 00:47
(31-12-2017, 00:24)Mateusz napisał(a):  To, że ktoś coś toleruje, nie znaczy, że popiera jego propagowanie.
To że nazywasz coś propagowaniem / promowaniem, nie znaczy że tym jest. Obsesje, deluzje i urojenia a rzeczywistość to dwie różne kwestie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

31-12-2017, 00:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017, 01:01 przez Mateusz.)
Nie odnosiłem się do kwestii promowania homoseksualizmu w filmach, a jedynie do tego, czym jest tolerancja. Ja akurat tej sceny w Obcym nie odebrałem jako promowania gejów, a raczej fascynację swoim gatunkiem. Musiałem się chwilę zastanowić w ogóle o jakiej scenie mowa, ale to pewnie chęć wyparcia tego filmu z pamięci. Big Grin W ogóle jak się tak chwilkę zastanowiłem, to mam problem z przypomnieniem sobie jakiegoś filmu, w którym spotkałem się ostatnio z promowaniem homoseksualizmu, co nie znaczy, że takie zjawisko w kinie nie istnieje. Co do murzyna w roli Achillesa, to wstrzymam się na razie z wyrażaniem opinii, bo nic o tym serialu nie wiem, ale nasuwa mi się pytanie, po co?

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

31-12-2017, 18:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017, 18:02 przez Wolfman.)
(31-12-2017, 00:59)Mateusz napisał(a):  Co do murzyna w roli Achillesa, to wstrzymam się na razie z wyrażaniem opinii, bo nic o tym serialu nie wiem, ale nasuwa mi się pytanie, po co?
Ja mam nadzieję , że będzie nosił afro i miał dwóch męskich kochanków. Niech już idą na całość

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-01-2018, 17:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2018, 17:46 przez Gieferg.)
Powtórka Covenanta na blu zaliczona i... Specyficzny przypadek filmu, w którym jest jakiś klimat, który nawet nieźle wygląda i nawet nie byłby zły gdyby nie to, że opowiada o ekipie głupich ludzi. Najzwyklejszych DEBILI. I mamy uwierzyć w to, że komuś takiemu powierzono poprowadzeni statku przewożącego setki kolonistów. Przoduje oczywiście niekwestionowany mistrz i zdobywca nagrody Darwina, czyli kapitan Oram. W pewnym momencie brakowało tylko, żeby David powiedział mu: "A teraz proszę włożyć głowę do wnętrza jaja, spokojnie, nic panu nie grozi" - zapewne by posłuchał (a chwile wcześniej przez chwilę gadał tak, jakby miał się opamiętać, ale nie, gdzie tam). Motyw ze zmianą kursu statku jest tak bardzo idiotyczny, a mógł być tak łatwo naprawiony ("Uszkodzenia nie pozwolą nam dolecieć do celu, więc nie mamy wyboru"). No i to przytulanie rzygającego krwią, szarpanego konwulsjami gościa - kto przy zdrowych zmysłach zrobiłby coś takiego? No a w finale dają się nabrać na coś tak oczywistego, że choćbym nie wiem jak się starał, nie jestem w stanie wykrzesać z siebie żadnego współczucia dla tych debili.

Głupota bohaterów, która ekipę z Promka zamienia w niegłupią by comparison kładzie ten film, ale jest tu kilka rzeczy, które sprawiają, że i tak będę do niego wracał - scena w ambulatorium od momentu zgonu zainfekowanego kolesia jest świetna, neomorph w niej jest koszmarny i budzi autentyczną grozę, scena z zagładą inżynierów też ma niezły klimat, a i początek na statku ogląda się nieźle. Do tego wszystko co się wiąże z postacią Shaw (choć wolałbym zobaczyć film pokazujący dokładnie co i jak się z nią stało od tego, co oferuje Covenant). No i muzyka jest ok. CGI-xenomorph mi jakoś nie przeszkadzał (i nie mam nic przeciwko temu, by go pokazywano w świetle dnia),podobnie zresztą jak i pomysł, że to David jest odpowiedzialny za powstanie xenomorpha do którego się jako tako przekonałem.

No ale niestety, Promek był lepszy (szczególnie w wersji extended, do której wracam), a Covenant działa na niego tak, jak AVP-R na AVP ("O, jednak nie było tak źle") ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć zamknięcie tej trylogii zdecydowanie bardziej niż cokolwiek co mógłby wymyślić Blomkamp.

5/10

PS. przy okazji - sceny wycięte na BD zawarte nie są nawet w połowie tak interesujące jak te z Promka, a co za tym idzie równiez i słabo motywujące do sklecenia Extended Cuta. W sumie najlepsze z tego, co nie znalazło się w filmie to promo Crossing.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

13-01-2018, 18:06
Mam podobnie głupota tych ludzi kuje w oczy. Na prawdę nie było scenarzysty który by to napisał lepiej?

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

24-09-2018, 11:51
Przed obejrzeniem "Predator" z 2018 roku i kultowego "Predator" z 1987 roku, do którego podejdę najpierw, któryś raz z kolei, doświadczyłem specyficznego połączenia, starcia dwóch nadrzędnych nad ludzkim organizmów, opisanego w "Alien vs Predator" z 2004r.. To co wybijało się w tej produkcji, oprócz samej potyczki Obcego i pozaziemskiego Wojownika, to umieszczenie, ba wciśnięcie pomiędzy tymi istotami: słabego, wątłego człowieka, który miał proste zadanie - być środkiem do celu jakim dla Predatora było zfinalizowanie polowania na Xenomorpha -  swoisty rytuał przejścia dla tego Drapieżcy. Dodatkowo gatunek ludzki zachował status żywiciela ostatecznego dla ziejącego kwasem maszkarona - Xenomorpha.

Konflikt między Predatorem a Xenomorphem w niniejszym filmie, wg. mnie urósł do rangi czegoś kultowego; był świetnie zaaranżowany, a widz mógł wypunktowywać sobie podczas seansu, która z istot kiedy i w jakim zakresie zyskiwała przewagę nad przeciwnikiem. Produkcji w takim stylu jak "Alien vs Predator" we współczesnym kinie sci-fi, niestety, brakuje. Takie Crossovery są potrzebne. A czy ten film nie jest najwcześniejszym chronologicznie w całym Uniwersum "Alien"filmem?

[Obrazek: header.jpg?t=1532338834]

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

24-09-2018, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2018, 14:09 przez Gieferg.)
Byle jakich, zrobionych na pół gwizdka filmów jak AVP, które jadą na znanej nazwie we współczesnym kinie NIE brakuje.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku