18-12-2023, 00:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2023, 09:41 przez ILSA FAUST.)
(17-12-2023, 22:06)JVC 4K napisał(a): Kurcze ale wszystko bierzesz do siebie, dałem tylko taki przykład że jak 5 lat temu wydali Nostromo w 4K UHD teraz planują w marcu Decydujące starcie, to dlaczego ograniczać się tylko do pierwszych dwóch części? Skoro wszystkie Predatory wyszły na UHD BD, to z Obcym by nie potrafili lenie tego zrobić, chyba coś jednak jest nie tak. I nie piszę że ludzie powinni to kupować, tylko dla zasady powinni to wydać albo wszystko albo nic.
Fakty były takie, że FOX przed fuzją z Disneyem miał plany wydać na 4K UHD wszystkie brakujące Alieny 1-2-3-4 , skończyło się na tylko na Alien 1 potem Disney się ugiął Cameronowi, który stracił wiele lat bawiąc się w te remastery oraz Avatary 2-3 - ale go nie obchodziło klasyczne remasterowanie filmu tylko znowu chciał się pochwalić światu kolejną technologią masteringu AI.
nie dość że opóźnił przez to Avatara 2 o dobre 3-4 lata i kolejne to wydał 6 pack remasterów, z którymi nie wiadomo co zrobić.
Cameron się wypalił, jedzie cały czas na marce Avatara i chce przejść do historii kina jako ten który wymyślił 3D (które upadło po kilka latach z powodu braku szybkiej premiery Avatara 2), ten który wymyślił AI(MASTER), który pewnie już upadło widząc reakcje fanów, ten który wymyślił nowe kamery do ujęć podwodnych, etc....
Słuchajcie, gość spadł w Otłchłań, i ciągnie ten cały kram i sprzęt i technologie na samo dno.
nie interesuje go już kino tylko podręczniki w szkołach filmowych w których MUSI się znaleźć - jako profesor Cameron.
AVATAR 3 ma nakręcowy od kilku lat - jak nie zrobi sobie przerwy po trójce i nie nakręci swojego LAST DUEL czy NAPOLEONA to już po Cameronie oraz po avatarach. Gdzie jest teraz Ridley Scott a gdzie James Cameron? Ostatni moment aby się Cameron wybudził ze swojego niebieskiego AVATARA.
tak, na dowód że nie odpowiadam bajek to prowadziłem przed fuzją FOXA rozmowy z FILMARENA w Czechach i powiedzieli że mają plan na 4K UHD na wszystkie brakujące Alieny (1-4) udało się tylko wypuścić genialnego steelbooka 4K z Alien 1 a potem Cameron wywrócił stolik, bo mieli iść po kolei z masterami 2-3-4. Na dowód, że bajek nie wymyślam, i nie tylko ja z nimi rozmawiałem to opublikowali nawet STATEMENT, że sorry ale fuzja FOX-a i muszą przełożyć na po fuzji...
Oto plany na 4 x STEELBOOK 4K od Filmarena Czechy - bardzo dobrze znana wszystkim forumowiczom.
Oczywiście, że Cameron opatentował pewnie prawa do swojej technologii (AI)MASTER i pewnie kilka lat temu sprzedał te prawa Disneyowi, więc będzie więcej takich masterów w stajni Disneya, pytanie jak rynek zareaguje. A może wile osób chce cyfrowe przeróbki klasyków?
Pocieszające jest to, że Cameron nie ma już więcej swoich filmów do masterowania i przepracowany chłopina zabierze się do postrodukcji Avatara 3, na którą potrzebuje 2 lata a nakręcił ten film 5 lat termu - to się nazywa "wypalenie zawodowe" (w skrócie SKS - Starość "kur....a"
Starość) w tym wieku wszyscy je przechodzą i taki Disney tego nie widzi albo udaje że nie widzi. Przy takim wypaleniu będzie problem z ukończeniem ukończonego Avatara 3 a co dopiero z kolejnymi częściami, które już wiemy, że nakręcą padawani Camerona.
(17-12-2023, 17:39)Bender napisał(a): JVC 4K napisał(a):
Już za niedługo wychodzi nowy film o Obcym i tym teraz powinni żyć fani gatunku.
Może i bym żył, gdyby Prometheus i Covenant nie były żenujaco złymi filmami. Których za nic nie mam ochoty oglądać ponownie i żałuję, że ogóle raz obejrzałem. Tymczasem Aliens (choć wole Alien) obejrzę ponownie jeszcze nie raz w życiu. Więc mój entuzjazm do Romulus na ten moemnt okresliłbym jako zerowy.
Tylko dzięki sukcesowi ALIEN ROMULUS mogą powstać mastery 4K dla Alien 3-4 może nawet AvP 1-2, bo wtedy będzie okazja na wydanie BOX 4K kolejnej antologii Alien aby ponownie wszystkich wydoić z kasy za te same filmy.
Jestem pierwszy w kolejce do dojenia.
ALIEN ROMULUS jest także jedyną nadzieją na domykający trylogię Promka brakujący film Scotta.
nie pochwalam opinii kolegi "Bender", który zatrzymał się na Alien 4 oraz Predator 2 (zjeb.... na maksa rolą Glovera aczkolwiek piękny ten film) i nie pójdzie dalej o krok, są także jeszcze tacy "najprawdziwsi fani świata obu franczyz" co się zatrzymali na Alien-Aliens i Predator 1 i nie pójdą o krok dalej. Ich decyzja - kupić w Castoramie saperkę, wykopać sobie grób, położyć się i czekać na "śmierć kinomana".
Ja lecę dalej, wsiadam na każdy statek, który leci na planetę LV-426.
Oczekuję każdej kolejnej spadającej gwiazdy, która okaże się spadającym predatorem.
Tak odbywa się postęp, rozwój, ewolucja w kinie.
Kto leci ze mną?
----------------------