17-03-2020, 19:13
No właśnie przez dwa odcinki wydaje się, że jest potencjał True Detective'a, a potem jak pisałem jest problem z ostrością kamery
Znakomity Ben, fajnie w mini roli prezentuje się detektyw z wąsem, ale ogólnie potencjał był większy. Dobrze, że chociaż finał jest sensowny, chociaż scena po napisach końcowych słabiutka.
W koncu zdecydowałem się też na Johna Wicka. Ale chyba poprzestanę na jedynce. Sprawnie zrobiona, nieco komiksowa sensacja w motywem zemsty. Jednak ten gatunek ma taki "problem", że pojawiło sie np Drive i niestety takie filmy wypadaja przy nim średnio. Chyba, że ktoś tęskni za b-klasówkami z czasów vhs. Wtedy Wick może być tytułem kultowym. 4/10
Nie wiedziałem co z seriali zacząć i jako, że słyszałem wiele dobrych opinii, postanowilismy sięgnąć po Black Mirror. Pierwsza serię. Trzy odcinki. I jest zrobione to z pomysłem, chociaż trochę za bardzo wprost. Może dzięki temu oglada się dobrze, ale sparawia jednocześnie, że mogę ocenic jedynie na 7/10. I póki co dalej nie brnę, bo mam bardziej ochotę na serial z powiązanymi ze sobą odcinkami. Jakiś mroczny kryminało-thriller będący połączeniem takiego Detektywa z europejskimi klimatami. Jakies pomysły?
Znakomity Ben, fajnie w mini roli prezentuje się detektyw z wąsem, ale ogólnie potencjał był większy. Dobrze, że chociaż finał jest sensowny, chociaż scena po napisach końcowych słabiutka.W koncu zdecydowałem się też na Johna Wicka. Ale chyba poprzestanę na jedynce. Sprawnie zrobiona, nieco komiksowa sensacja w motywem zemsty. Jednak ten gatunek ma taki "problem", że pojawiło sie np Drive i niestety takie filmy wypadaja przy nim średnio. Chyba, że ktoś tęskni za b-klasówkami z czasów vhs. Wtedy Wick może być tytułem kultowym. 4/10
Nie wiedziałem co z seriali zacząć i jako, że słyszałem wiele dobrych opinii, postanowilismy sięgnąć po Black Mirror. Pierwsza serię. Trzy odcinki. I jest zrobione to z pomysłem, chociaż trochę za bardzo wprost. Może dzięki temu oglada się dobrze, ale sparawia jednocześnie, że mogę ocenic jedynie na 7/10. I póki co dalej nie brnę, bo mam bardziej ochotę na serial z powiązanymi ze sobą odcinkami. Jakiś mroczny kryminało-thriller będący połączeniem takiego Detektywa z europejskimi klimatami. Jakies pomysły?