14-04-2020, 09:47
"Ted Bundy: Falling for a Killer" z 2020 roku, mrocznie wciągający reportaż dokumentalny. Serial trudno dostępny, bo wyprodukowany dla - i emitowany na niej - platformy streamingowej "Amazon Prime"; wiele osób nie korzysta z chociażby ,,faktu istnienia" tej platformy właśnie, w tym sensie, że przy dobrodziejstwach "Disney'a" i "Netflixa" o niekojarzonym z jakąkolwiek formą audiowizualnej rozrywki, "Amazonie", nikt nie pamięta, albo pamięta ,,jako tako" czy kojarzy mało entuzjastów ,,streamingowej telewizji", chociaż trend ten zmienia się na lepsze. Z mojej perspektywy wygląda to następująco: skorzystam z tego, jakie - choć one są dość ubogie - możliwości daje nam "Amazon Prime", poprzez tymczasową 7-dniową rejestrację jako nowy użytkownik, gdyż najbardziej zależy mi na amazonowych serialach: "Ted Bundy: Falling for a Killer", "Opowieści z Pętli" oraz "Carnival Row". A to, jak ów powoli umacniający się w streamingu filmowych i serialowych treści, "Amazon", się sprawdzi, ukształtuje to moją decyzję czy opłacić sobie i tu abonament.