24-05-2022, 14:57
(24-05-2022, 13:32)Gieferg napisał(a): cały wątek Riddlera rozegrany został fatalnie (i bez sensu, w ogóle nie wiadomo czemu nagle chce masowo mordować ludzi, nijak to nie pasuje do tego co wcześniej gadał)Tłumaczy to w nagraniu, które Batman odkodowuje po znalezieniu mapy pod wykładziną. To wyjaśnienie "na ślinę klejone", ale jakieś jest.
(24-05-2022, 13:32)Gieferg napisał(a): nie pamiętam żadnej sceny, do której chciałbym wrócić, a tego w filmach o Batmanie które wyszły w XXI wieku jeszcze nie było.Otwarcie (błysk w okularach Riddlera, montaż przestępców w Gotham, pierwsze pokazanie się Batmana z "I'm Vengeance") widziałem już 4 razy - dla mnie pierwsze 15-20(?) minut (do powrotu Bruce'a do jaskini) to zdecydowanie jedne z najlepszych scen filmu z Batmanem jakie kiedykolwiek zrealizowano. Pościg też widziałem już 3 razy (drugi najlepszy pościg z Batmobilem po Begins). W tym filmie jest masa świetnych scen, gorzej że jako jedna długa historia, nie "płynie" to i nie zaskakuje tak, jak powinno. Ale i tak gdy tylko odbiorę film od razu ląduje w odtwarzaczu i przelecę ulubionymi scenami raz jeszcze (albo trzeci raz obejrzę całość). Dla tych zdjęć, perfekcyjnych efektów wizualnych i niesamowitego deszczowego klimatu Gotham (które znów jest Gotham, a nie Pittsburghiem, Nowym Jorkiem, czy Chicago) chcę wracać.
(24-05-2022, 13:32)Gieferg napisał(a): Żaden z tych filmów nie ma u mnie żadnych szans na drugi seans.Wyłącznie twoja strata. ¯\_(ツ)_/¯